Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس-مریم عباسی: حجت‌السلام سیدمحمدعلی آل هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبربز با اشاره به سفر هفته گذشته خود به شهرستان ورزقان و منطقه خاروانا اظهار کرد:واقعا جاده خاروانا در شان نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی با بیان اینکه احساس می‌کنم در رابطه با بخش خاروانا کم توجهی شده است، افزود: مسئولان اداره راهداری استان آذربایجان‌شرقی و وزارت راه و شهرسازی  و هم مسئولان سونگون درخواست می‌‌کنم به این منطقه خاروانا توجه ویژه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه تبریز تصریح کرد: جالب است روستاهای کنار سد حاجیلار در آب در مضیقه هستند.

وی پیشنهاد کرد: استاندار آذربایجان شرقی دستور تشکیل کارگروهی را در این رابطه بدهند و من هم گزارش‌ها و نامه‌های مردمی را در این کار گروه منعکس کنم تا این کارگروه مشکلات خاروانا را بررسی کنند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: معلوم می شود با این همه مشکلات به منطقه خاروانا در سال های گذشته کم توجهی شده است.

وی، اظهار امیدواری کرد که به برکت سفر اخیر رئیس جمهور به آذربایجان‌شرقی به این منطقه توجه ویژه شود.

آل هاشم تصریح کرد: تا نتیجه مطلوب این مسئله و مشکلات منطقه خاروانا در نماز جمعه مرتب پیگیری خواهم کرد به خاطر اینکه واقعا من احساس شرم کردم کردم از وضعیت جاده ورزقان- خاروانا، که در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.

گزارش فارس حاکی است، معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان قرار گرفته که یک درصد مس دنیا و ۵۲ درصد مس کشف شده ایران را دارد و سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان کنسانتره مس از ورزقان به کرمان می‌رود و شهرستان ورزقان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است.

به گونه‌ای که این موضوع حتی صدای اعتراض امام جمعه ورزقان را هم درآورده است، وی در یکی از جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان، عدم برخورداری اهالی ورزقان به خصوص جوانان از ظرفیت و داشته‌های این منطقه را یکی از مشکلات مهم حال حاضر عنوان کرده است.

وی گفته است: منابع طبیعی و خدادادی مس یکی از ظرفیت‌های مهم منطقه است ولی متاسفانه با داشتن درآمد هنگفت و قابل توجه آنطور که باید ثمره‌ای در توسعه شهرستان ندارد و در این میان صدای طبل وعده‌های توخالی چندین ساله شرکت مس ایران در توسعه شهرستان نیز تمام شدنی نیست.

وی، یکی از دغدغه‌های مهم مردم ورزقان را بی‌توجهی و عدم رغبت به خدمت صادقانه به این منطقه از طرف شرکت ملی مس ایران دانسته و افزوده است: وعده راه‌اندازی طرح‌های توسعه مس‌ سونگون، احداث کمپ گردشگری فرهنگی ورزشی با شعار خاتمه دادن به «باشگاه مس به نام ورزقان و به کام دیگران» همچنین انتخاب پیمانکار و مناقصه از شعارهای توخالی متعدد شرکت مس ایران است که با این وعده‌های کذب و دروغ مردم آذربایجان خصوصا اهالی این شهرستان را به بازی گرفته‌اند.

اگر نخواهیم با عینک تیره و بدبینی به موضوع معدن مس‌سونگون نگاه و هزینه و منافع حاصل از فعالیت این معدن را مصداق «از بین رفتن منابع در مقابل تقریباً هیچ» عنوان کنیم، باید به صراحت گفت که آنچه در ازای خروج منابع سرشار معدنی از این منطقه عاید مردم ورزقان شده، اشتغالی چند هزار نفری است که برای آن هزینه‌هایی اعم از آلودگی زیست محیطی، تأثیر منفی فعالیت‌های معدنی نه تنها بر فعالیت‌های کشاورزی بلکه بر سلامت اهالی، تخریب اراضی جنگلی و قطع صدها هزار درخت پرداخته‌اند.

در مقابل روزانه شیره جان معادن منطقه به ارزش چندین و چند میلیارد تومان بدون هیچ انتفاعی برای مردم محلی راهی استان و سهرهای دیگر می‌شود و سر بی‌کلاه احداث کارخانه ذوب و راه‌اندازی صنایع بالا و پایین‌دستی مس نیز برای آذربایجان و ورزقان می‌ماند و سونگونی که همچنان پس از سال‌ها از حق خود مبنی بر بازگشت درآمدهای معدنی محروم است.

خاروانا (کاروانا) یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری بخش خاروانا در شهرستان ورزقان است.تا سال ۸۰ یکی از بخش‌های شهرستان اهر بوده که بعداز شهرستان شدن ورزقان به این شهر الحاق شد.

این بخش از طرف شمال با کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان، از طرف جنوب با شهرستان مرند و شبستر، از شرق با بخش مرکزی ورزقان و از غرب با شهرستان جلفا بخش سیه رود هم‌مرز است.

فاصله این بخش تا مرکز شهرستان ورزقان ۶۴ کیلومتر، مرز ارمنستان یعنی پایانه مرزی نوردوز ۳۰ کیلومتر ، با مرکز شهرستان جلفا ۷۵ کیلومتر و تا اهر۱۰۵کیلومتر و مرکز استان یعنی تبریز از مسیر ورزقان ۱۴۹ کیلومتر و از مسیر طرزم ـ قینر ۱۰۴ کیلومتر می‌باشد. بخش خاروانا شامل سه دهستان به نام‌های دیزمار مرکزی، ارزیل و جوشین، روستای میلق شهر و ۴۸ روستا و آبادی می‌باشد.

این شهر با وجود منابع و پتانسیل‌های زیاد از شهرهای مهاجر فرست و توسعه نیافته است. چیزی در حدود ۹۰ درصد جمعیت این شهر اکنون در تهران سکونت دارند.

انتهای پیام/۶۰۰۰۱/س

 

منبع: فارس

کلیدواژه: امام جمعه تبریز نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ارمنستان معدن مس سونگون خاروانا سیدمحمدعلی آل هاشم کرمان امام جمعه ورزقان مس ایران استقلال مس سونگون مهاجرفرست کنسانتره مس از ورزقان ورزقان راهداری آذربایجان شرقی نماز جمعه تبریز مریم عباسی شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی منطقه خاروانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: نتایج حاصل از گزارش شاخص قیمت مصرف کننده حاکی از آن است که خانوارهای استان آذربایجان شرقی، سال جدید را با کاهش تورم آغاز کرده‌اند.

فرهاد ذوقی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران در خصوص نتایج شاخص قیمت مصرف کننده خانوارها، تورم نقطه به نقطه که درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می دهد و در فروردین ماه ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ درصد رسیده بود؛ در فروردین ماه سال جاری به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته است. 

وی افزود: براساس این شاخص خانوارهای استان در فرودین ماه ۱۴۰۳ به طور میانگین، حدود ۲۹.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

ذوقی تشریح کرد: تورم ماهانه خانوارهای استان نشان دهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل بوده و در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه خانوارهای استان برابر ۲.۹ درصد بوده است که در مقام مقایسه با ماه قبل مشاهده می‌شود نسبت به اسفند ماه سال گذشته ۰.۹ درصد افزایش داشته است که بنظر می رسد عمدتاً به دلیل مصادف شدن با تعطیلات عید نوروز و تغییر در سطح ارائه خدمات و کالاها باشد. 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ابراز کرد: براساس این شاخص تورم ماهانه برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، ۲.۷درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، سه درصد بوده است. 

وی افزود: نتایج نرخ تورم سالانه خانوارهای استان نیز نشان می‌دهد در فروردین ماه ۱۴۰۳، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای استان به ۴۱.۷ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۲.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این درحالی است که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ نرخ تورم سالانه استان به ۵۲.۸ درصد رسیده بود. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی،وی خاطرنشان کرد: بدیهی است ادامه کاهش یا تغییر در روند نزولی نرخ تورم استان وابسته به متغیرهای اقتصادی در حوزه قیمت‌های کالاها و خدمات در ماه‌های آتی خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • نخستین دلیل تصادفات آذربایجان شرقی عدم توجه به جلو است
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • بهای خون ۱۴ هزار کودک غزه افق پیروزی را روشن می‌کند
  • نبود مسافر خانه در شهر زیبای اهر در استان آذربایجان شرقی