Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@06:05:49 GMT

دبیر کل کانون صرافان ایران: عطش دلار، واقعی نیست

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۸۳۳۲

دبیر کل کانون صرافان ایران: عطش دلار، واقعی نیست

به گزارش الف بازار دلار در ایران همواره دچار نوساناتی است که با تغییر دولت‌ها هم همچنان در تیتر خبرها به چشم می‌خورد. دولت‌ها هر بار برای بهبود وضعیت تصمیماتی گرفته‌اند که در پایان می‌بینیم تاثیر مثبتی نداشته است بلکه بعضا تاثیرات منفی هم از خود به‌جای گذاشته است. دبیر کل کانون صرافان ایران معتقد است  دخالت‌های دولت و عدم مشورت با کارشناسان این حوزه نمی‌تواند راه درمانی برای بازار ارز به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامران سلطانی زاده، در توصیف وضعیت این روزهای بازار ارز و همچنین دلار موجود در بازار به الف می‌گوید: باتوجه به شرایط به وجود آمده در بازار و طبق گزارشات منتشر شده، منابع ارزی ایران در وضعیت مناسبی به سر می‌برد، باتوجه به این وضعیت باید سیاست‌هایی در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار بگیرد تا شهروندان وجود دلار در منابع بانک مرکزی را لمس کنند تا همین موضوع باعث شود ایجاد عطش برای خرید در بین آنها از بین برود و آرامش نسبی در بازار حاکم باشد.

سلطانی زاده گفت: مسوولان و دولت‌مردان باید بدانند که بهترین تصمیم‌گیری در ارتباط نزدیک با بخش خصوصی حاصل خواهد شد. دولت باید برای هم اندیشی در اتخاذ تصمیمات جدید بر روی کمک بخش خصوصی نظر داشته باشد و همچنینن بررسی اثرات و تبعات تصمیماتی که پیش‌‍تر تصویب کرده بودند را در دستور کار قرار بدهند. این نکته هم لازم به ذکر است که قبل از اجرای تصمیمات جدید و‌ ابلاغ این مصوبات به بازار باید با کارشناسانی که در بازار فعالیت می‌کنند مشورت داشته باشد تا حداقل تبادل نظری به وجود بیاید.

این تحلیل‌گر بازار ارز با اشاره به راهکارهایی که باعث کنترل بازار دلار می‌شود می‌گوید: تنها راه مقابله با معاملات فردایی که در رها شدن قیمت تاثیر مهمی دارد، افزایش زمان معاملات و تبادلات مالی در صرافی‌های رسمی است که تحت‌نظر بانک ‌مرکزی فعالیت می‌کنند. همچنین برداشته شدن محدودیت زمان «ساتنا» و «پایا» برای صرافان مجاز هم می‌تواند تاثیر مهمی در کنترول بازار داشته باشد.

 او در همین خصوص ادامه می‌دهد: از دیگر راه‌حل‌ها برای کنترل بازار که می‌توانیم به آنها اشاره کنیم باز شدن «پرداخت‌های آنلاین» و «درگاه‌های آنلاین خدمات مالی» است که باید تنها برای صرافی‌های مجاز در دسترس قرار داده بشود. در چنین شرایطی این صرافی‌ها می‌توانند در چهارچوب قانون به شهروندان در طی ساعات کاری روز خدمات ارزی ارایه دهند و به خوبی هم می‌توان این تبادلات ارزی را بررسی کرد.

این تحلیل‌گر بازار ارزی با رد ایجاد محدودیت در حوزه دلار و سایر ارزها می‌گوید: ما نباید چیزی به‌نام  محدودیت در باراز ارز و دلار داشته باشیم. نه‌تنها در این بازار بلکه در هیچ بازاری نباید محدودیت و کنترل بیش از حد وجود داشته باشد. 

سلطانی زاده در همین مورد و با اشاره به دیگر راه‌کارهایی که مسوولان می‌توانند برای بازگرداندن آرامش به بازار ارز در دستور کار قرار دهند ادامه داد: یکی دیگر از راه‌کارهایی که می‌تواند توسط دولت در دستور کار قرار بگیرد ارتباط بین صرافی‌های سراسر کشور است تا برای ارایه خدمات متنوع به هموطنان هماهنگ‌تر بشوند. همچنین ایجاد طراوت در فضای معاملاتی طبق استاندارد‌های رایج اقتصادی می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. ناگفته نماند که برخی محدودیت‌هایی که اعمال می‎کنند باعث می‌شود شهروندان از فضای رسمی فاصله بگیرند و ناخواسته به سمت فضای غیررسمی بروند و در ادامه با مشکلات زیادی مواجه شوند.

 این کارشناس اقتصادی به اهمیت نرخ ارز در اقتصاد کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: هر تغییراتی در نرخ ارز می‌تواند تاثیرات منفی زیادی بر نرخ‌ دیگر کالاها بگذارد و اهمیت نرخ ارز به همین دلیل است. نقش دولت از طریق مدیریت منابع ارزی و نظارت بر بازار ارز باید مشخص باشد تا در زمان‌های نیاز به بازار ورود کند و بتواند به نگهداری تعادل از طریق قوانینی که مصوب شده کمک کند . در چنین وضعیتی می‌توانیم بگوییم دولت نقش خودش را برای بهبود وضعیت به‌خوبی ایفا کرده است. توجه داشته باشید که اعلام عدد به‌عنوان قیمت امری استاندارد در اقتصاد نیست و نرخ باید از طریق برآیند عرضه و تقاضا خود را  کشف کند که در واقع به این معنا است که بگذارید بازار برای خودش تصمیم بگیرد.

او در پایان با اشاره به اهمیت بازگشت ارزهای خارج شده از کشور و همچنین ارزهایی که شهروندان در اختیار دارند و به بازار نمی‌آورند می‌گوید: «روان‌سازی بازگشت ارز محصولات صادراتی و همچنین ایجاد مشوق‌هایی برای آورده شدن ارزهای خانگی و نگهداری شده در صندوق‌های امانات بانک‌ها از جمله فعالیت‌هایی است که می‌تواند انجام شود.

به گفته وی همچنین می‌توان هزینه‌های فروش کالا را برای صادر کننده افزایش داد تا  ارز به کشور باز گردد. در سال‌های اخیر نتوانستند جلوی چرخه تبادلات ارزی ایران را با توجه به توانایی سیستم صرافی‌ها‌ی سایر کشورها بگیرند و به همین دلیل می‌توانیم بازگشت ارز داشته باشیم.

منبع: الف

کلیدواژه: دستور کار بازار ارز صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «محسن خجسته‌مهر» امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویداد‌های مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی افزود: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کار‌های بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آنها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

 

دیگر خبرها

  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر