Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@15:30:01 GMT

نگهداری ارز در صندوق امانات بانک‌ها، مصداق قاچاق است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۸۳۸۲

نگهداری ارز در صندوق امانات بانک‌ها، مصداق قاچاق است؟

 یکی از خبرهای مهم در هفته گذشته سرقت از صندوق امانات شعبه دانشگاه بانک ملی بود. خبری که حاشیه‌های زیادی ازجمله نحوه پرداخت خسارت، نبود سامانه ایمنی مناسب برای بانک‌ها، بیمه نبودن این صندوق‌ها و غیره به دنبال داشت.

این سرقت با دستگیری سارقان توسط پلیس تقریباً خاتمه یافت، اما نکته قابل‌توجه در این اموال مسروقه، حجم بالای ارزهایی بود که در این صندوق‌های اجاره‌ای توسط افراد نگهداری می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها که تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی تمام توان خود را برای کنترل بازار ارز به کار بسته و از همه ظرفیت‌ها برای برقراری آرامش در بازار ارز استفاده می‌شود تا ثبات به بازار ارز برگردد و دلالان را ناکام بگذارد با حجم بالایی از ارزها در صندوق‌های اجاره‌ای شعبه دانشگاه بانک ملی مواجه شده‌ایم.

با توجه به حجم این ارزها، بازخوانی و یادآوری قانون ضروری است، زیرا برخی برای کسب سود بیشتر از آشفته بازار ارز استفاده می‌کنند و با خرید و نگهداری ارز بر تقاضای بازار می‌افزایند و این موضوع در افزایش قیمت اثرگذار است.

قانون‌گذار برای این موضوع راهکارهای لازم را در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دیده است. این قانون بعد از ۹ سال اصلاح شد و مفاد آن از روز ۱۰ اردیبهشت‌ماه امسال لازم‌الاجرا است.

نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو مصداق قاچاق ارز است

بر اساس قانون، حمل و نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو و معادل ارزی آن اگر فاقد صورت‌حساب خرید معتبر باشد و فاقد مجوز ورود به کشور باشد، مصداق قاچاق ارز است.

البته بر اساس دستورالعمل جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دارندگان ارز بالاتر از ۱۰ هزار یورو و معادل آن از روز ۱۰ اردیبهشت‌ماه امسال سه ماه فرصت دارند که اگر سند معتبر خرید از بانک‌ها و صرافی‌های مجاز ندارند، این ارزها را به صرافی‌های مجاز بفروشند.

همچنین می‌توانند آن را در اختیار بانک‌ها قرار داده و با افتتاح حساب سپرده‌گذاری و سود دریافت کنند. بانک‌ها نیز مجاز هستند که هرگاه مردم مبالغ ارزی خود را بخواهند، عیناً در اختیار سپرده‌گذاران قرار دهند.

با دارندگان ارز بیش از سقف مجاز برخورد می‌شود؟

بر اساس قانون جدید خریداران و فروشندگان ارز خارج از چارچوب قانونی و حتی معامله‌گران فردایی ارز نقره‌داغ می‌شوند و باید مراقب باشند که اگر دلاری در خانه نگهداری می‌کنند و آن را ثبت نکردند، طبق ضوابط فوق ممکن است به‌عنوان کالای قاچاق ضبط شده و به‌عنوان قاچاقچی ارز شناخته شوند.

سرقت اخیر از صندوق‌های امانات شیعه دانشگاه بانک ملی و کشف اموال سرقت شده، نشان داد بسیاری از دارندگان این صندوق‌ها اقدام به نگهداری ارز کرده‌اند. فیلم منتشر شده از اموال سرقتی نشان می‌دهد که نگهداری این ارزها از سقف تعیین شده در قانون و دستورالعمل مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیشتر است.

منبع: فردا

کلیدواژه: قاچاق ارز صندوق امانات بانک ها نگهداری ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود/اعمال قانون و اعزام به پارکینگ

سرهنگ علی محمدی در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: در صورت مفقود شدن یکی از پلاک‌های خودرو یا تک پلاک موتورسیکلت، مالک فقط ۲۴ ساعت وقت دارد نسبت به گزارش و تغییر و دریافت پلاک جدید اقدام کند.

در صورت عدم گزارش مفقودی پلاک هرگونه جرم و جنایتی که با آن انجام شود برای مالک وسیله نقلیه مسئولیت ایجاد کرده و باید پاسخگو باشد.

رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور فراجا خودروهای تک پلاک را فاقد اجازه تردد دانست و افزود: در صورت رویت چنین مواردی پلیس موظف به توقیف خودرو است و علاوه بر جریمه نقدی خودرو به پارکینگ منتقل می‌شود.

شماره گذاری خودروهای لوکس

سرهنگ محمدی همچنین درباره شماره گذاری خودروهای لوکس گفت: برای خودروهای لوکس تعریف مشخصی تبیین شده است که شامل شماره گذاری به خصوص پلاک ملی نخواهند شد.

به گفته او، البته برخی از خودروهای لوکس در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی قابل تردد با پلاک منطقه هستند اما هیچگاه پلاک ملی نخواهند شد.

رئیس مرکز شماره گذاری راهور همچنین درباره ادعای برخی فروشندگان خودرو مبنی بر تمدید سالیانه خودروهای گذرموقت گفت: مردم فریب چنین ادعایی را نخورند زیرا هیچ مجوز یکساله و یا به صورت تمام وقت برای تردد خودروهای گذرموقت در مناطق غیرتجاری وجود ندارد.

سرهنگ محمدی حتی تمدید چندبار در سال پلاک گذرموقت را نیز شایعه عنوان کرد و افزود: مدت تردد این خودروها با پلاک گذر موقت محدود بوده و باید به مناطق آزاد تجاری بازگردند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عزم جدی پلیس در برخورد با خودروهای حادثه‌ساز/ اعمال قانون برای ۳۷۲۰ خودروی متخلف جریمه دستکاری پلاک خودرو از۶۰ هزارتومان تا یکسال حبس/ ثبت ٣٥٠٠ تخلف پلاک مخدوش طی سه هفته

دیگر خبرها

  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود/اعمال قانون و اعزام به پارکینگ
  • ️جریمه میلیاردی برای نگهداری موتور سیکلت‌های قاچاق در قزوین
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • تجهیزات بانک امانات خانه هلال دشتستان رونمایی شد
  • رونمایی از بانک امانات تجهیزات پزشکی در دشتستان
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است