Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال اقتصادی ضمن تاکید بر مشکل آفرینی ارز ۴۲۰۰ در اقتصاد ایران گفت: در صورت موفقیت دولت در اصلاح نظام یارانه‌ای کشور، بخش قابل توجهی از آثار تورم حذف ارز ترجیحی کاهش خواهد یافت.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «حسن فروزان فرد» فعال اقتصادی و عضو هئیت نمایندگان اتاق تهران در گفتگو با بازارنیوز ضمن تأکید بر فساد‌زا بودن سیاست تخصیص ارز ترجیحی تصریح کرد: همزمان با بی ثباتی بازار ارز در سال ۹۷، مسئولان دولت دوازدهم به این تفکر این که چگونه می‌توانند درآمد‌های ارزی محدود را به کالا‌های اساسی‌تر اختصاص دهند، اقدام به آغاز تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس فلسفه وجودی این سیاست نتیجه‌ی محدودیت‌های ارزی ناخواسته و غیربرنامه ریزی شده در اقتصاد ایران بود.


عضو هئیت نمایندگان اتاق تهران در ادامه پیرامون ضربه‌ی ارز ترجیحی بر تولید کالا‌های اساسی در کشور گفت: هر جا که روش‌های قیمت گذاری کالا و همچنین سسیتم عرضه و تقاضا با دخالت دولت دچار خدشه شود، مطمئنا ما درآن شاهد بروز مشکلاتی همچون رانت و فساد خواهیم بود؛ متاسفانه به دلیل این سیاست غلط، ما شاهد برآورده شدن منافعی عده‌ای خاص از محل این سیاست ارزی بودیم.


وی خاطر نشان کرد: از همان مراحل ابتدایی اجرایی شدن تخصیص ارز ترجیحی برخی از صاحب نظران هشدار‌هایی را به مقامات دولت قبل گوشزد کردند این افراد تصریح کردند که ارز ترجیحی یک راهکار موقت است و نمی‌تواند در بلندمدت مورد استفاده قرار بگیرد. از سوی دیگر، تذکر داده شد که در شرایط تورمی این سیاست نمی‌تواند کارساز باشد و مشکلات شدیدتری نیز برای تولید و اقتصاد کشور به بار می‌آورد. بهترین راهکار این بود که یارانه به انتهای زنجیره منتقل شود و در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد. البته انتقال یارانه به آخر زنجیره کار ساده‌ای نبود و نیاز به زیرساخت‌هایی داشت.


فروزان‌فر تصریح کرد: به طور کلی می‌توان گفت سیاست ارز ترجیحی در مقطعی از زمان بر اساس محدویت‌های ارزی با هدف کمک به اقشار آسیب پذیر جامعه اتخاذ شد، اما در همان زمان هم تذکر داده شد که بهتر است یارانه کالا‌های اساسی به جای پرداخت در حلقه نخست توزیع کالا در آخر زنجیره به مصرف کنندگان اختصاص یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران همچنین پیرامون سیاست دولت سیزدهم درباره اصلاح نظام یارانه‌ای کشور گفت: در صورت استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی و هم نظری از ایشان و همچنین اجرای اصولی و درست پرداخت یارانه‌ها به دهک‌های اقتصادی می‌تواند ما شاهد رفع مشکلات معیشتی مردم بود.


وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه درصد زیادی از جمعیت کشور یارانه بگیر هستند، حذف ارز ترجیحی منابع جدیدی در اختیار دولت برای جبران کسری بودجه اش قرار نخواهد داد. یقینا به دلیل سیاست اشتباه ارز ترجیحی، اصلاح آن از نظام اقتصادی کشور مشکلاتی را به همراه خواهد داشت، اما امید می‌رود که با تامین به موقع منابع لازم برای پرداخت یارانه به دهک‌های اقتصادی، میزان تورم ناشی از این امر قدری کاهشی باشد.

پایان پیام//

برچسب ها: ارز ترجیحی ، ارز 4200 تومانی ، رانت ، فساد اقتصادی ، دولت سیزدهم ، اصلاح نظام یارانه‌ای لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000ReV

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ارز ترجیحی ارز 4200 تومانی رانت فساد اقتصادی دولت سیزدهم اصلاح نظام یارانه ای ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093780

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان