Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@04:07:25 GMT

راز سلامتی زنبورها کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۰۰۲۶

راز سلامتی زنبورها کشف شد

مطالعه گروهی از محققان آمریکایی نشان می‌دهد محیط پیرامونی نقشی اساسی در سلامت و تنوع میکروبیوم (ریز اندامگان) روده زنبورهای وحشی ایفا می‌کند و بررسی این میکروبیوم‌ها موجب ردیابی علائم اولیه تهدیدهای بالقوه علیه سلامت جمعیت این حشرات بالدار پرتلاش است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز (phys)،  ریز اندامگان همزیست یا میکروبیوم (Microbiome) به معنای همه ژن ها و توده سلول‌های ریزاندامگان مستقر در یک بخش ویژه حیوان، انسان یا حتی خاک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران با انجام نوعی مطالعه متاژنومیکس (مطالعه مواد ژنتیکی روی نمونه‌های به دست آمده از محیط) تمام ژنوم های سه نوع زنبورهای کارگر (نوعی زنبور وحشی در شمال آمریکا، آسیا و استرالیا) را کامل توالی یابی کردند.

این مطالعه باعث شد آنها به درک روشنی از ریز اندامگان (باکتری و قارچ‌های) روده‌ زنبورها، رژیم غذایی،  بار ویروسی، (بیان عددی کمیت ویروس در حجم معینی از مایع)  و دی. ان. ای محیط‌ پیرامونی آنها برسند.

محققان همچنین پی بردند زنبورهای گوشه‌گیر بر خلاف زنبورهای اجتماعی شامل زنبورهای عسل یا زنبورهای گرده، ریزاندامگان خود را از محیط پیرامونی خود کسب می کنند، محیطی که در آن به دنبال غذا می گردند. زنبورهای کارگر به جای تخم‌گذاری در کندو، در تنه‌های باقیمانده درختان تونل هایی خلق می کنند.   

ساندرا ریهان استادیار دانشکده علوم دانشگاه یورک در کانادا و نویسنده ارشد این مقاله می گوید: این امر نشانگرهای بهتر زیستی از زنبورها می سازد زیرا آنها بیشتر از آنچه پیش از این تصور می شد در برابر محیط زیست خود حساس هستند.

متاژونومیکس های مقایسه ای درک بهتر و بیشتری از درون و تفاوت های میان گونه ای میکروبیوم های زنبورهای وحشی به دست می دهد.  

جمعیت های محلی زنبورها در استرالیا متاژنوم و ریز اندامگان کاملا متمایزی داشت؛ به اندازه ای که روش های یادگیری ماشینی توانست با قاطعیت برآورد کند هر زنبور از کدام جمعیت برامده است. پژوهشگران همچنین پاتوژن های محصولات کشاورزی را در ریز اندامگان زنبورهای درودگر یافتند در حالی که قبلا فقط در زنبورهای عسل دیده می شد.

ریهان افزود: این پاتوژن ها برای زنبورها ضرر قطعی ندارند اما این زنبورهای وحشی می توانند حامل بیماری ها باشند که اثر سوء بر کشاورزی دارد. مهم است بدانیم چطور این پاتوژن ها میان زنبورها سرایت می کنند در حالی که زنبورها در سلامت و حفظ زیست بوم کشاورزی همچنین بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار منافع بخش کشاورزی سهم دارند.  

ایجاد مبنایی برای اینکه میکروبیوم های سالم در زنبورها چگونه است، باعث می شود دانشمندان بتوانند گونه ها را در همه قاره ها و جمعیت ها باهم مقایسه کنند و پی ببرند چطور بیماری ها و ریزجانداران مضر ابتدا تولید و سپس به مناطق دیگر سرایت می کنند.  

ریهان می گوید: ما با بررسی ژنتیک جمعیت و پاتوژن های موجود در بدن زنبور، ریز اندامگان سالم و انحرافات آن می توانیم وضعیت سلامت زنبور را بررسی و در مورد آن اعلام نظر کنیم. هدف بلند مدت ما این است که بتوانیم از این ابزارها برای ردیابی اولین علائم هشدار و جمعیت های نیازمند کمک و حفاظت استفاده کنیم و در آینده آن را به مثابه ابزاری تشخیصی برای زنبورها توسعه دهیم.  

گزارش کاملی از این پژوهش در نشریه ارتباطات زیست‌شناسی (Communications Biology) منتشر شده است.  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: استرالیا ، کشاورزی ، زنبور عسل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استرالیا کشاورزی زنبور عسل پاتوژن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۰۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: معجزه پاکسازی مغز با مصرف خاکشیر (فیلم) انواع چای و خواص آن را بشناسید (فیلم) خواص رازیانه؛ گیاهی سرشار از خواص معجزه آسا (فیلم)

دیگر خبرها

  • همایش پیاده‌روی میمند
  • اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم
  • اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • اخبار ضد و نقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی
  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد