Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود بسیار پایین به عشایر کشور اختصاص یافت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل امور عشایر سیستان و بلوچستان، عباس پاپی‌زاده در جریان سفر سه روزه به استان سیستان و بلوچستان از روند اجرایی پروژه‌ها در شهرستان‌های زاهدان، زابل و میرجاوه با حضور فرمانداران و مسئولان بازدید و با عشایر دیدار و گفت‌وگو و مشکلاتشان را از نزدیک مورد بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان امور عشایر در جمع معتمدین و عشایر حوزه سیستان در منطقه عشایری "کوه خواجه" اظهار داشت: با توجه به استمرار  بحران خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان و کاهش قدرت مالی عشایر، گام‌های موثری برایکمک به عشایر در سطح ملی صورت گرفته که با اجرای آنها کمک‌های مهمی در جهت رشد اقتصاد خانوارهای عشایری صورت می‌گیرد.

پاپی‌زاده دامدار کارت را نمونه ای از اقدامات خوب صورت گرفته در  دولت جدید و با پیگیری های وزیر جهاد کشاورزی برای ارائه خدمات رسانی مطلوب در حوزه تامین نهاده های دامی عشایر عنوان کرد و افزود: با توجه به حذف ارز ترجیحی و هدفمندی یارانه‌های بخش کشاورزی و برای کمک به تامین علوفه مورد نیاز دام عشایر مبلغ 20 هزار میلیارد تومان و در قالب دامدار کارت و به صورت تسهیلات با سود بسیار پایین به عشایر کشور اختصاص یافته است.

نماینده شهرستان‌های نهبندان وسربیشه در مجلس: 100 میلیارد ریال به آبرسانی عشایر اختصاص یافتنقش بزرگان عشایر و طوایف بسیار حساس و کلیدی استدام عشایر و دامداران خراسان جنوبی به صورت تضمینی خریداری می‌شود

وی اظهار داشت: عشایر می‌توانند با ثبت تقاضا و حضور در جهاد کشاورزی استان خود و معرفی به بانک کشاورزی و با تمهیدات اندیشیده  شده و آسان  در خصوص ارائه ضامن نسبت به دریافت تسهیلات مربوطه اقدام کنند.

پاپی‌زاده در راستای مشکل تامین آب عشایر استان سیستان و بلوچستان گفت: تهیه و توزیع تانکرهای پنج هزار لیتری کشنده و همچنین معرفی عشایر متقاضی و واجدالشرایط برای استفاده از تسهیلات خرید تراکتور و همچنین حفر چاهک‌های مالداری اقدامی است که می‌تواند بخشی از مشکلات تامین آب شرب دام و انسان را در مناطق عشایری برطرف و امکان استفاده عشایر از مراتع دورتر را برایشان فراهم کند.

در این جلسه مقرر شد تامین روشنایی عشایر کوچنده و مناطق عشایری که دور از دسترس شبکه برق هستند از طریق تهیه پنل های خورشیدی و استفاده مشترک خانوارها صورت گرفته و تلاش خواهد شد در آینده با گسترش و توزیع تعداد بیشتری از پنل‌ها خانوارها و مناطق بیشتری را از نعمت روشنایی برخوردار کنند.

پیگیری و دریافت سهمیه قانونی آرد و نفت عشایر که در برخی مناطق بصورت ناعادلانه و بر خلاف مصوبات قانونی توزیع می‌شود، تعمیر و نگهداری راه‌های عشایری ، آبرسانی و انتقال آب از دیگر مطالبات و موارد مطرح شده رئیس سازمان امور عشایر در دیدار با عشایر بود که به صورت پیگیری  جدی در دستور کار و اجرایی شدن آنان توسط امور عشایر استان‌ها  قرار گرفته است.

انتهای پیام/392/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان امور عشایر عشایر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۰۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟

استان سیستان و بلوچستان در سال‌های گذشته با تنش آبی مواجه بود، از طرفی کاهش بارش در این استان و از طرف دیگر بدعهدی افغان‌ها در عدم تخصیص حق‌آبه هیرمند شرایط سختی را برای این استان رقم زد اما در روزهای اخیر با بارش باران ورق بی آبی دست کم در جنوب این استان برگشت و آنطور که سخنگوی صنعت آب اعلام کرده در سال‌های آتی خبری از تنش آبی در این منطقه نخواهد بود.

به‌گزارش ایسنا، طبق اعلام، میانگین بارش در استان سیستان و بلوچستان در یک سال ۱۰۱ میلیمتر بوده اما در پی فعالیت سامانه بارشی، در کمتر ۲۴ ساعت در شهرهای  زرآباد ۲۷۰ میلی متر، کنارک ۲۳۰ میلی متر و چابهار ۱۳۱ میلی متر باران باریده است. طی اسفندماه سال گذشته نیز میزان بارش‌ها به صورت میانگین در دو هفته، به ۲۳۰ میلی متر رسید اما  تنها در شهر  زرآباد، طی ۲۴ ساعت، ۲۷۰ میلی متر بارش به ثبت رسیده که نشانه وسعت سیلاب است.

در حال حاضر، سه برابر میزان بارش یک سال استان سیستان و بلوچستان ظرف کمتر از ۲۴ ساعت رخ داده است که نشان می‌دهد این بارش‌ها بی سابقه بوده اند. بارش‌های اخیر حدود ۱۲۰۰ روستا را تحت تاثیر قرار داد، هرچند این سیلاب خسارتی را به دنبال داشت اما از بعد تامین منابع آبی نتایج مثبتی را در پی داشته است.

آب سیستان و بلوچستان چگونه تامین می‌شود؟

عیسی بزرگ‌زاده - سخنگوی صنعت آب در این رابطه به ایسنا گفت: استان سیستان و بلوچستان، استان پهناور و بسیار مهم و دارای اقلیم‌های متنوعی است، در بخش جنوب استان، منابع آبی عمدتا از منابع آب سطحی مانند رودخانه‌های باهوکلات و سرباز، کهیر و زیردان بوده و البته از منابع آب زیرزمینی و دریا نیز استفاده خواهیم کرد که شامل مناطقی مانند چابهار و کنارک نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه در بخش های میانی استان مانند خاش و سراوان از منابع آبی دریا کمتر استفاده می‌کنیم ولی منابع آب سطحی و زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرید، گفت: سد ماشکید در آن منطقه واقع شده است، در بخش بالای استان که عمدتا شامل زاهدان و پنج شهرستان سیستان می شود، از منابع آب زیرزمینی و منابع آبی که از محل معاهده هیرمند در چاه‌نیمه‌ها تامین می‌شود استفاده می‌کنیم.

به گفته سخنگوی صنعت آب سه سبک در تامین آب وجود دارد، در شمال استان بیشتر از منابع آب حاصل از حق‌آبه هیرمند، در مناطق میانی از آب‌های سطحی و زیرزمینی و در مناطق جنوبی استان، از منابع آب سطحی، زیرزمینی و دریا استفاده می‌کنیم.

مناطق جنوبی و میانی استان با کمترین میزان تنش آبی

بزرگ‌زاده با بیان اینکه بارش‌های اخیر بیشتر نواحی جنوبی استان را تحت پوشش قرار داد و ما می‌توانیم اعلام کنیم که مناطق جنوبی و میانی استان در سالیان آینده با کمترین میزان تنش آبی مواجه خواهند بود چراکه سدها آبگیری شدند، ادامه داد: تا افق‌های چندساله تامین آبی در برخی از مناطق جنوبی استان داریم.

وی با تاکید بر اینکه سدها پر و آماده خدمت هستند، گفت: در مناطق شمالی استان حق آبه به میزانی که در معاهده آمده دریافت نشده و ما تامین آب کشاورزی را از کشور همسایه توقع داریم که منطبق بر معاهده تامین کند اما درمورد شرب باتوجه به تمهیداتی که وزارت نیرو درنظر گرفته و طرح‌های اضطراری کوتاه مدت از طریق حفر چاه‌ها، شیرین‌سازی درون سرزمینی از حدود چاه‌های ۱۲۰ گانه منطقه حرمک، هامون هیرمند و مناطق سیستان و نیز طرح‌های میان مدت، تامین آب مناطق زاهدان و سیستان از آبخوان شرقی و تامین آب شرب و صنعت مردم از طرح‌های انتقال آب از دریا در دستور کار قرار دارد.

در تامین نیاز آب شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین آب شرب نباشند، وزارت نیرو با تمام توان در راستای تحقق برنامه‌ها گام بر می‌دارد، نه تنها آب شرب و بهداشتی بلکه آب مورد نیاز بخش خدمات و صنعت را نیز تامین خواهیم کرد، گفت: هیچ کدام از این کارها جایگزین حق‌آبه نیست، حق‌آبه حق مردم سیستان و بلوچستان است و برای دریافت آن نیز اقدام کرده‌ایم و انتظار داریم که همسایه ما نیز به معاهده پایبند باشد چراکه نیازهای‌های کشاورزی می‌باید از این طریق تامین شود.

به گفته بزرگ‌زاده در تامین نیاز شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد و تامین نیاز آب برای بخش های میانی و جنوب استان نیز سیلاب‌ها نوید بخش افق خوبی است و در مورد شمال استان نیز باید همسایه به معاهده خود پایبند باشد.

بارش‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان ضمن تامین منابع آبی خوب اما تاثیرات منفی را نیز دربرداشت که اگر مدیریت درستی صورت می‌گرفت، ساکنان این استان تا این میزان درگیر سیلاب نمی‌شدند اما با این حال می‌توان جنبه‌های مثبت آن را نیز مشاهده کرد و انتظار می‌رود که وزارت نیرو نیز با مدیت درست منابع آبی فعلی تنش آبی را به‌طور کامل از این استان دور کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد