Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@09:30:45 GMT

تب برفکی «طاهر» را پشت میله‌های سرد زندان فرستاد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۰۶۱۱

به گزارش خبرنگار مهر، «طاهر – ط» مرد ۴۲ ساله‌ای است که بعد از آسیب دیدن دستانش در امر کارگری ساختمان به سفارش یکی از بستگان نسبی وارد کار خرید و فروش قسطی احشام می‌شود.

طاهر با وجود اینکه در روستایی از توابع شهررضا متولد شده اما زندگی روستایی روی دیگر خودش را به او نشان داد. به دلیل تنگدستی چند رأس گوسفندی در خانه پدری دیده بود تجربه‌ای از گله‌داری و نگهداری گوسفندان نزدیک به یکصد رأس را نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن هم گوسفندانی از نژاد شال و افشاری. نژادی با قیمت بالاتر بازار که طاهر آن‌ها را با چک و سفته خریداری می‌کرد تا بعد از پرورار شدن به نیت تأمین مایحتاج خانه و خانواده با قیمت بالاتری بفروشد.

در یک اقدام نسنجیده طاهر که دغدغه تأمین مبلغی در جهت تأمین جهیزیه دخترش را داشت، ریسک نموده و در خرید بزرگی ۱۲۰ رأس گوسفند افشاری و سنگسری را از دامداران سمنانی و زنجانی خریداری می‌نماید تا در آستانه عید قربان آن‌ها را با قیمتی ویژه در اختیار مشتریان و مصرف‌کنندگان قرار دهد.

پیش از این طاهر بره و گوسفندانش را بیشتر در اختیار کشتارگاه نزدیک محل سکونتش قرار می‌داد و با قیمت مصوب از آن‌ها درآمد حلال داشت اما این بار نیاز مالی او و خانواده‌اش باعث شد این مددجو دست به کاری بزند که ضریب خطر در نگهداری آن‌ها چه از باب سرقت حیوانات و چه مراقبت‌های خاص بیشتتر شود.

کمبود علوفه در تأمین خوراک این حیوانات بعد از دو ماه مراقبه از ایین گوسفندان خریداری شده در نهایت طاهر و برادرش را که به عنوان کمک همراه و همیارش کرده بود مجبور می‌کند تا گله را برای چرا به مناطق اطراف روستا ببرد.

غافل از آنکه ابتلای چند رأس گوسفند به ویروس مسری تب برفکی در این چرای محلی رویاهای طاهر را به باد داد و سرنوشتش را جور دیگری نوشت.

بعد از نوشیدن آب جمع شده‌ای در مجاورت یک کارگاه صنعتی در مدت سه روز تب جانوران زبان بسته تحت مراقبت آقاطاهر ضعیف شده و متعاقب آن تاول‌هایی روی تن‌شان پیدا می‌شود.

هرچند شناسایی بیماری زود انجام شده و با این تشخیص تعدادی از گوسفندان از جمع گله جدا می‌شوند اما سرعت واگیردار بودن قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده موجب گسترش ویروس در بین دیگر گوسفندان می‌شود و در چشم برهم زندانی طاعون صنعت دامداری به جان حیوانات طاهر افتاده و ابتدا حیوانات در قرنطینه و بعد به مروز دیگر راس‌ها با دستان صاحبشان معدوم می‌شوند.

درست یک ماه بعد از این اتفاق گله‌دارانی که با حسن نیست راس‌های گوسفندی خودرا در اختیار این دامدار ناموفق قرار داده ببودند با طرح شکایت در نهایت او را با رقم بدهی بالغ بر ۱۸۰ میلیون تومان در آستانه سال نوی ۱۴۰۰ شمسی رهسپار زندان می‌کنند.

بدهی ۴۰ میلیونی، طاهر را روانه زندان کرد

به دنبال این اتفاق هرچند ستاد دیه با دعوت از شکات خصوصی تا نصف مبلغ مورد طلب را در قالب گذشت رضایتمندانه از اصل محکومٌ‌به کسر می‌کنند و تا میزان پنجاه میلیون تومان نیز وام بدون سود در اختیارش قرار می‌دهند اما این محکوم مالی به دلیل عدم توانایی در تأمین الباقی دین ۴۰ میلیون تومانی خود همچنان در بند زندان بسرمی‌برد.

خانواده سه نفره این زندانی در غیبت نان‌آور خانه تنها با دریافت یارانه دولت امرار معاش نموده و اجاره بهای خانه مستهلک آن‌ها از سوی یکی از نهادهای حمایتی فعال در حوزه اسکان مستمندان تأمین می‌شود.

نیکوکارانی که تمایل دارند یاری‌گر این مددجوی نیازمند باشند، می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب‌های ستاد دیه کشور به‌قرار ۷۴/۷۴ بانک ملت شعبه مستقل مرکزی، ۷۷۷۷ بانک تجارت شعبه مرکزی، ۸۸۸۸ بانک صادرات شعبه مرکزی یا ۵۵۵۵۵ بانک ملی واریز کرده و برای اختصاص مبلغ پرداختی جهت آزادی این فرد یادشده فیش پرداختی را با تحریر موضوع کمک انجام‌شده به شماره ۸۸۹۱۶۰۱۱ دورنگار کنند. روابط عمومی ستاد دیه با تلفن ۸۸۹۱۶۰۱۲ الی ۱۵ پاسخگوی سوالات شما در این زمینه خواهد بود.

کد خبر 5517060 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: آزادی زندانیان گوسفند تب برفکی ستاد دیه شهرداری تهران شورای شهر تهران عزت الله ضرغامی قوه قضاییه کودکان کار سازمان حج و زیارت علیرضا زاکانی سازمان محیط زیست آلودگی هوا مترو بهزیستی سازمان تامین اجتماعی پلیس راهور شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۰۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود

ایسنا/فارس شیوه‌نامه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در سال ۱۳۸۷ ابلاغ و به‌روز رسانی آن در سال ۱۴۰۱ با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم، انجام شد.

در اینر استا مهم‌ترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد، علاوه بر معضلات روانی و اجتماعی، شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان، افزایش آن در جمعیت دامی و انسانی و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان است که از جمله رایج‌ترین آنها می‌توان به بیماری‌هایی نظیر هاری و کیست هیداتیک اشاره کرد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شهرداری شیراز به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه، اجرای شیوه‌نامه مذکور با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب، ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با آن‌ها، ارتقای بهداشت عمومی و جلوگیری از انتشار آلودگی‌، جلوگیری از بد منظره‌گی و ارتقای زیبایی شهری با جمع‌آوری این سگ‌ها را در دستور کار خود قرار داد و طبق شیوه‌نامه، یک مرکز نگه‌داری موقت در همان سال نیز با تجهیزات نگه‌داری موقت احداث شد.

صمد پناهیان با بیان اینکه با توجه به گستردگی مناطق خدماتی شیراز و همچنین دسترسی به شهرهای جدید و روستاهای اقماری، نمی‌توان آمار دقیقی در خصوص سگ‌های بدون صاحب ارائه کرد، گفت: با توجه به تماس‌های مردمی و همچنین بازدیدهای میدانی، شهرداری شیراز اقدام به شناسایی و اجرای عملیات در محل‌های تجمع می‌کند اما با این وجود، با توجه به خصوصیات پیاده‌روی حیوان در جست‌وجوی آب و غذا، نمی‌توان اقامتگاه دائمی برای آنها در نظر گرفت.

وی، علت افزایش سگ‌ها علاوه برغریزه تولید مثل بالای حیوانات، وجود پناهگاه‌های غیر مجاز و تامین احساسی آب و غذا برای آنان، عدم توجه برخی شهروندان در رعایت جدول زمان‌بندی جمع‌آوری پسماند، وجود دسترسی‌های زیاد از حریم شهر و هجوم سگ‌ها به محل‌های امن‌تر ذکر کرد و گفت: مواردی که اشاره شد به‌عنوان مهم‌ترین علل ایجاد پایگاه‌های غیر مجاز و غیر رسمی در سراسر مناطق خدماتی و حاشیه‌ای به‌شمار می‌رود که می تواند باعث  افزایش لجام گسیخته این حیوانات در کوچه و خیابان شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز ادامه داد: با توجه به نگهداری سگ‌های بدون صاحب در برخی از مراکز غیر مجاز، نمی‌توان از تعداد دقیق این مراکز نگه‌داری اطلاعات دقیقی به‌دست آورد، اما در شیراز از سال ۹۳ یک مرکز نگهداری موقت با امکانات لازم احداث و بهره‌برداری شده است که در حال حاضر این مرکز در حال افزایش ظرفیت است.

وی همچنین در خصوص تعداد سگ‌های ولگرد نیز گفت: با توجه به گستردگی شیراز و وجود راه‌های زیاد برای ورود سگ‌ها به شهر از طریق شهرها و روستاهای اقماری، کمربندی‌ها و از طرفی پتانسیل تولید مثل حیوان در سال، نمی‌توان تعداد دقیقی از جمعیت سگ‌ها را مشخص کرد، اما در هر صورت شهرداری شیراز با توجه به تماس‌ها و درخواست‌های مردمی، خدمات و اقدامات لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.

پناهیان با بیان اینکه ایجاد انگیزه‌های حضور حیوانات بدون صاحب در شهر از رفتار و ایجاد شرایط توسط انسان ها اتفاق می‌افتد، افزود: معمولا وجود آب، غذا و پناهگاه شرایط زیست، تولید و تکثیر جانوارن را فراهم می‌کند و در این بین، بیشترین رقابت برای عامل غذا است.

این مسئول پسماند شهر شیراز اضافه کرد: با توجه به غریزه‌، حیوانات وقتی غذای خود را در هر مکانی به راحتی در اختیار داشته باشند، قطعا آن مکان را به عنوان پناهگاهی مطمئن برای ادامه زندگی در نظر می‌گیرند و غریزه‌های رقابت و تلاش برای تهیه غذا در حیوان کمرنگ می‌شود. بنابراین در همان مکان تولید مثل کرده و خانواده خود را گسترده‌تر می‌کند که این امر باعث تغییر اکوسیستم‌های زیستی می‌شود. با توجه به بلوغ و قدرت تولید مثل حیوان، خیلی زود محیط زیست پیرامونی ما از گروه های حیوانات پر شده و زندگی روزمره شهروندان را با مشکلات بهداشتی روبه‌رو کرده و سلامت آنان را به خطر می‌اندازد.

وی با تاکید بر اینکه این اتفاقات با دلسوزی‌های غیرآگاهانه برخی از افراد در دادن غذا به حیوانات هم اتفاق می‌افتد، گفت: یک بازاندیشی می‌تواند خیلی از مشکلات را از دوش شهروندان و مدیران شهری بر دارد. پس هر چه خدمات در این خصوص صورت بگیرد، اگر مشارکت شهروندان نباشد قطعا کم اثر بوده و موفقیتی حاصل نمی‌شود.

به اعتقاد مسئول سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، تا زمانی‌که دلسوزی‌های غیر آگاهانه برخی از افراد در دادن غذا به سگ‌های ولگرد ادامه داشته باشد، هر اقدامی در جهت کنترل این حیوانات کم‌اثر خواهد بود.

پناهیان تصریح کرد: برای موفقیت در اجرای این طرح همه دستگاه‌های عنوان شده در شیوه‌نامه مانند نمایندگان دامپزشکی، محیط زیست، دادستانی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، گروه‌های مردم‌نهاد و همچنین در کنار همه این موارد، مشارکت عمومی شهروندان الزامی است.

وی در پایان با اعلام اینکه در حال حاضر برای مناطق ۱۱ گانه پیمانکارانی برای مدیریت سگ‌های بدون صاحب تحت قراردادهای خدمات شهری تعیین شده است، گفت: به درخواست‌های شهروندان در این خصوص رسیدگی می‌شود و سایر مراکز تجمع شناسایی شده نیز مورد رصد و جمع آوری قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا،

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • (عکس) لاشخورهایی که آن‌قدر مست کرده‌اند که توان پرواز ندارند!
  • تیراندازی در عروسی دو نفر را به کام مرگ فرستاد
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • لاشخورهای مست را ببینید
  • گوزن سفید
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)