Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:03:22 GMT

فناورها باید به دانشگاه‌های علوم پزشکی سوق داده شوند

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۲۶۵۴

فناورها باید به دانشگاه‌های علوم پزشکی سوق داده شوند

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه فناورها باید به دانشگاه‌های علوم پزشکی سوق داده شوند، گفت: خوشبختانه در دو ماه اخیر آیین‌نامه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از جنبه آموزشی، تحقیقاتی و صدور مجوزهای لازم در شورای معاونین که به ریاست وزیر بهداشت است، مصوب شد و علاوه بر آن آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان نیز اخیرا در هیات دولت به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در پنجمین نشست مدیران ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه‌های علوم پزشکی با بیان اینکه باید دانشگاه‌های کشور را به سوی اعتقاد به تغییر دانش به فناوری سوق دهیم، گفت: امیدواریم دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند در این مسیر ظرفیت‌هایی را ایجاد کنند تا به سوی فناوری و پژوهش‌های کاربردی در جهت رفع نیاز جامعه حرکت پیدا کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان این‌که برخی مراکز تحقیقاتی ایده‌های خوبی دارند که در صورت جلب توجه و حمایت کافی می‌توانند به محصول منجر شوند، گفت: در دفتر توسعه فناوری سلامت کمیته‌های تخصصی تشکیل شده است که نیازهای جامعه را شناسایی کرده و برای آن راهکارهایی برای پاسخ به نیاز جامعه پیشنهاد می‌کنند.

دکتر پناهی با تاکید بر اینکه فناورها باید به دانشگاه‌های علوم پزشکی سوق داده شوند، گفت: خوشبختانه در دو ماه اخیر آیین‌نامه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از جنبه آموزشی، تحقیقاتی و صدور مجوزهای لازم در شورای معاونین که به ریاست وزیر بهداشت است، مصوب شد و علاوه بر آن آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان نیز اخیرا در هیات دولت به تصویب رسید.

وی افزود: تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای با سازمان غذا و دارو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امضا شد تا مطالبات شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت قرار گیرد و طی آن مسیر صدور مجوزها از سازمان غذا و دارو تسهیل شود.

دکتر پناهی با بیان این‌که باید در پایان سال بتوانیم تعدادی از دغدغه‌های مطرح در حوزه محصولات و خدمات سلامت را پاسخگو باشیم، گفت: دانشگاه‌های کشور در کنار تولید دانش و علم به تولید تجهیزات و دارو از روش‌های جدید فناوری سلول‌درمانی، ژن‌درمانی و غیره حرکت کنند.

وی با بیان این‌که در میان ۱۳۲ کشور جایگاه ۶۰ را داریم پ امیدواریم در سال آتی در حوزه تولید دانش و هم فناوری جایگاه بهتری کسب کنیم، گفت: البته شاخص ملموس این جایگاه در سفره مردم باید قابل رؤیت باشد. اکنون بیماران ما دیگر برای درمان به کشورهای دیگر مسافرت نمی‌کنند؛ این یک شاخص ملموس است و اگر بیماران ما برای تامین دارو و تجهیزات از تولیدات داخلی استفاده کنند، زمانی است که ما به اهداف‌مان رسیده‌ایم.

در ادامه دو پنل تخصصی توسعه کمی و کیفی طرح‌های ارتباط با صنعت و جامعه و گزارش ماموریت‌های واگذار شده به دانشگاه‌ها برگزار شد.

تشریح مدل راهبری ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه

دکتر محمدرضا منظم اسماعیل پور، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با یادآوری این‌که یک‌سال از برگزاری نشست‌های ارتباط با صنعت می‌گذرد و زمان آن رسیده که با یکدیگر همزبان و همدل شویم، گفت: ارتباط با صنعت یعنی برداشتن تمامی دیوارهای میان صنعت و دانشگاه. وقتی صحبت از ارتباط می‌کنیم، باید در تمامی زمینه‌ها امکان تعامل و ارتباط برقرار باشد.

وی با بیان اینکه در دانشگاه‌ها باید در خدمت جامعه و صنعت باشیم، به هدف و نقش ارتباط با صنعت و جامعه اشاره کرد و گفت: ارتباط با صنعت به‌عنوان بستر الزامی و پایه برای تربیت دانش‌آموخته ماهر برای اشتغال و نوآور و خلاق برای کارآفرینی و در حوزه آموزش است و همین‌طور تضمین‌کننده موفقیت در کل زنجیره نوآوری از ایده تا محصول و بازار و صادرات است.

دکتر منظم مدل راهبری ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را تشریح کرد و گفت: دانشگاه‌ها باید به این مدل به عنوان یک وظیفه نگاه کنند. تمام اجزای آن در ۱۷ محور مختلف در یک سال گذشته ایجاد شده است. دانشگاه‌های تیپ یک، دو و سه فرآیند متفاوت دارند، ولی در نهایت همه باید به موارد این مدل توجه کنند. نخستین محور؛ سیاست‌گذاری و برنامه ریزی است که بهترین تیم سیاست‌گذار کل مدیران ارتباط با صنعت هستند. تداوم نشست‌های مدیران ارتباط با صنعت و کارگروه‌های مرتبط و برگزاری نشست‌های مشابه در دانشگاه ها ضروری است.

دکتر منظم با اشاره به شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان محور بعدی گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم در حوزه ارتباط با صنعت است، هم به طور ملی و هم دانشگاهی باید استفاده شود. سیاست‌گذاری باید به نحوی باشد که هر دو طرف سود ببرند. اساساً شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی باید بخشی از وظیفه خود را تعامل با آموزش و پژوهش بدانند، همان‌گونه که دانشگاه‌ها باید در جهت حمایت از آن‌ها تلاش کنند. در همکاری‌های بین سازمانی نیز معرفی توانمندی‌ها به طور مداوم و برخط، برگزاری نشست‌های دو طرفه دانشگاه‌ها و صنعت ایجاد پورتال تعاملی و غیره مورد نظر است. وقتی از صنعت صحبت می‌کنیم فقط نهادهای تولیدی نیست، بخش‌های مختلفی است که باید با آنها ارتباط برقرار کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناری وزارت بهداشت، دکتر منظم با بیان اینکه بخش بزرگی از ایده‌های هسته‌های فناور و بهره‌برداری از آنها با کمک شتابدهنده‌ها قابل اجراست، گفت: از طریق تقویت و تربیت بروکرها یا کارگزاران، روش‌های نوین تعامل دانشگاه با صنعت، ورود شتاب‌دهنده‌ها به دانشگاه‌ها و برعکس ورود دانشجویان، طرح‌ها و پایان‌نامه‌ها به شتاب‌دهنده‌ها و همین‌طور تدوین برنامه حمایتی از شتاب دهنده‌ها می‌تواند مؤثر باشد.

وی ادامه داد: مسئولیت اجتماعی، دکتری فناوری‌محور، فرصت مطالعاتی صنعتی، توانمندسازی و مهارت افزایی، پایان نامه محصول محور، فرصت مطالعاتی دانشجویی، کارآموزی دانشجویی و طرح‌های ارتباط با صنعت، تقویت و بهره‌برداری از بروکرها، امریه که کمتر به آن پرداخت شده، ظرفیت‌های درون دانشگاهی، منابع تامین مالی از سمات، ساتع، یک درصد استانی، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(نیماد)، INSF و گرنت‌بادی‌های بین‌المللی، از دیگر محورهای مدل راهبردی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه های علوم پزشکی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی شرکت های دانش بنیان آیین نامه حمایت ارتباط با صنعت دانشگاه با صنعت صنعت و جامعه دانشگاه ها وزیر بهداشت تولید دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، علی نویدیان در این خصوص، افزود: ابلاغ چارت سازمانی مرکز بهداشت شهرستان تازه تأسیس گلشن پس از ماه‌ها تلاش و پی گیری توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد.

وی ادامه داد: چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن، مهمترین کار زیربنایی حوزه سلامت در شهرستان گلشن است که باعث ایجاد و راه اندازی واحدهای مختلف بهداشتی و درمانی خواهد شد.

وی ضمن ابراز خرسندی از تصویب چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن در نقشه سلامت کشور گفت: تصویب این چارت علی رغم جذب اعتبارات اختصاصی برای این مرکز بهداشت، منجر به اختصاص ردیف استخدامی خواهد شد.

نویدیان ابراز امیدواری کرد که با فعالیت مرکز بهداشت گلشن، زمینه رشد و تعالی بهداشت و درمان آن منطقه را شاهد باشیم.

کد خبر 6095461

دیگر خبرها

  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: زهرا ملکی قربانی در تهران فوت کرده نه جاسک!
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • یازدهمین سمینار آنالیز هارمونیک و کاربردها در سنندج آغاز شد
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه