Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@18:51:39 GMT

اصول طراحی سکوبندی و کابینت آزمایشگاهی

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۳۷۲۷

اصول طراحی سکوبندی و کابینت آزمایشگاهی

سکوبندی آزمایشگاهی در طول سال های گذشته، بنا به نیاز و نوع آزمایشگاه تخصصی و با توجه به گردش کار خاص هر فضای آزمایشگاهی تکامل یافته اند. کشف و ظهور تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی، تأکیدی بر لزوم توجه بیشتر به خلق فضاهای جدید آزمایشگاهی با مبلمان و تجهیزات متناسب  و بروز آزمایشگاهی محسوب می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از کارن پویا نوآور، تجهیزات جدید آزمایشگاهی در ابعاد و شکل‌های متنوع تولید می‌شوند که اغلب به جز تجهیزاتی که بزرگ بوده و به صورت ایستاده طراحی و پیش بینی می‌شوند، برای استفاده روی میزهای آزمایشگاهی ساخته می‌شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحی نوین و تغییر تکنولوژی تجهیزات آزمایشگاهی (رومیزی و ایستاده) به صورت کلی تأثیر بسزایی بر رشد و ارتقای نحوه طراحی میزهای آزمایشگاهی داشته که از ابعاد کمی و کیفی قابل بررسی هستند.

کمیت سکوبندی

یک آزمایشگاه کاربردی و ایمن نیازمند مقدار کافی میزبندی است. تناسب میزان سکوبندی آزمایشگاهی با تعداد کارکنان موجب کاهش ریسک دسترسی کارکنان به مناطق پرخطر و جلوگیری از تداخل کار کارکنان حوزه‌های مختلف تخصصی آزمایشگاه خواهد شد.

کیفیت سکوبندی

کیفیت مناسب اجزای میزهای آزمایشگاه، منجر به افزایش طول عمر، کارآیی و حفظ زیبایی بصری آنها بوده و ضمن پایین آوردن هرگونه ریسک عملکردی، منجر به کاهش هزینه‌های نگهداری و آسودگی خاطر مدیریت و کارکنان آزمایشگاه در آینده خواهد بود. 

انواع سیستم سکوبندی آزمایشگاهی

امروزه دو نوع سیستم سکوبندی ثابت و مدولار متداول‌ترین سیستم‌های میزبندی در دسترس هستند که عملکرد هر دو مشابه می‌باشد. تفاوت اصلی بین این دو مربوط به انعطاف‌پذیری میزهای مدولار در جابجایی و تغییر ارتفاع آن‌ها است و سکوبندی ثابت برای آزمایشگاه پایدار مناسب‌تر هستند. مزیت اصلی میزبندی مدولار نسبت به میزبندی ثابت این است که به راحتی قابل جابجایی و پیکربندی مجدد هستند.

در زیر به شرح انواع سیستم سکوبندی می‌پردازیم.

میزبندی مدولار

در صورت نیاز به آزمایشگاه با قابلیت انعطاف‌پذیری جهت تغییر کاربری فضاها، باید از سیستم مدولار بهره گرفته شود. بیشتر سیستم‌های مدولار دیواری به یک سیستم پشتیبانی (قاب‌های فولادی) متصل به دیوار نصب شده‌اند.

میزبندی ثابت

میزبندی ثابت با ساختار فولادی، چوبی و پلاستیکی لمینیت شده در رنگ ها و سبکهای متنوع در دسترس هستند. امروزه میزبندی‌های ثابت، قابلیت انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به گذشته دارند که این امر، قابلیت نصب میزبندی‌ها بعد از اتمام کفپوش‌ها را فراهم می‌کند.

سکوبندی متحرک

میزبندی متحرک با چرخ‌های گردان، گزینه مفیدی برای دسترسی به اطراف تجهیزات سنگین رومیزی هستند. مبلمان و سکوبندی متحرک همچنین هنگام نیاز به فضای اضافی برای انجام کار یا تغییر فضای کاری، مفید خواهند بود.

سکوبندی ترکیبی

میزبندی ترکیبی هنگامی به کار می‌رود که نیاز به تغییر بخشی از آزمایشگاه در یک مدت زمان نسبتاً کوتاه وجود داشته باشد. هر فضای آزمایشگاه می‌تواند متشکل از ترکیب سکوبندی‌های ثابت، مدولار و متحرک باشد.

کاربرد و ویژگی‌های سکوبندی آزمایشگاهی

از سکوبندی آزمایشگاهی می‌توان به عنوان ایستگاه کار برای کاربران، فضایی برای نگهداری مواد و تجهیزات مختلف آزمایشگاهی و نصب کانال مخصوص تاسیسات مختلف و ایجاد دریچه‌هایی برای دسترسی آسان به آنها و سایر موارد استفاده نمود که از این نظر سکوبندی را می‌توان به سکوبندی یک طرفه و سکوبندی دوطرفه تقسیم نمود.

علاوه بر این سکوبندی آزمایشگاه تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی و ایجاد حس آرامش در این فضاها دارد. ایجاد نظم بیشتر در آزمایشگاه از تاثیرات مهم نصب سکوی آزمایشگاهی می‌باشد. مهمترین ویژگی‌های سکوبندی آزمایشگاهی برای اینکه بتواند به بهترین شکل ممکن تمامی نیازهای آزمایشگاه و کاربران را برآورده نماید عبارتند از:

استحکام و مقاومت بالا پوشش مناسب سطح و فریم‌بندی استفاده از یراق‌آلات مناسب و اتصالات با کیفیت عناصر بصری به منظور القای حس زیبایی در آزمایشگاه

بخش‌های اصلی میزبندی آزمایشگاه

به طور کلی سکوبندی در آزمایشگاه شامل بخش‌های اساسی فریم، کابینت یا یونیت و صفحه رویه می‌باشد. هر یک از این موارد به تنهایی می‌تواند در کاربردی بودن و زیبایی فضای آزمایشگاه تاثیر زیادی داشته و در انطباق و هماهنگی اجزای سکوبندی آزمایشگاه با یکدیگر اهمیت زیادی دارند. فریم‌ها باید مقاومت کافی برای نگهداری از کابینت و صفحات رویه داشته باشند و صفحات رویه نیز باید به صورت یکپارچه و بدون درز بوده و کابینت‌ها طوری طراحی شوند که بالاترین بهره‌وری را داشته باشند.

ایمنی، دوام و زیبایی سه فاکتور اساسی در طراحی سکوی آزمایشگاه است. دقت و توجه به این سه مسئله می‌تواند بهترین و مناسب‌ترین سکوبندی را در آزمایشگاه به وجود آورد.

فریم سکوبندی

یکی از اجزای مهم در سکوبندی آزمایشگاه فریم است. از مهمترین ویژگی‌هایی که فریم باید داشته باشد، قابلیت تحمل وزن بالا تا 200 کیلوگرم در هر متر مربع می‌باشد. همچنین کاربران در حین کار به فضا و محل بیشتری در زیر میز نیاز دارند و فریم بندی باید به گونه ای باشد که بیشترین فضا را در اختیار کاربران قرار داده و در عین حال از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار باشند. پوشش رنگ بدنه فریم نیز باید در مقابل آب، مواد شیمیایی و سایر تمیز کننده‌ها مقاوم باشد.

کابینت سکوبندی

یونیت یا کابینت آزمایشگاهی با جنس‌های مختلف اعم از ام دی اف، پی وی سی، استنلس استیل از دیگر اجزای تشکیل دهنده سکوی آزمایشگاه است. کابینت می‌تواند به صورت معلق، چرخ‌دار و زمینی باشد. کابینت معلق به فریم متصل بوده و از این رو نظافت زیر کابینت‌ها بسیار آسان است. کابینت چرخ‌دار نیز قابلیت جابجایی دارد که با چرخ‌هایی که در زیر آنها تعبیه شده،  برای حمل و نقل بسیار مناسب هستند. همچنین از کابینت دیواری یا هوایی آزمایشگاهی برای نگهداری و نظم بخشیدن به تجهیزات و موادشیمیایی در محیط آزمایشگاه استفاده می‌شود.

کارن پویا نوآور، مجری سکوبندی آزمایشگاهی

شرکت کارن پویا نوآور با بیش از 20 سال تجربه و مجری سکوبندی آزمایشگاه بیش از 300 پروژه در صنایع داروسازی، پتروشیمی، دانشگاه‌ها و سایر آزمایشگاه‌های خصوصی و دولتی با رعایت تمامی استانداردهای بین آمادگی ارائه خدمات به شما را دارد. شما می‌توانید برای ارتباط و مشاوره با شماره 02166123670 تماس گرفته و کارشناسان ما در شرکت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طراحی کابینت سکوبندی آزمایشگاهی سکوبندی آزمایشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است

به گزارش گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهروز همتی رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، گفت: مشکل اول این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطع نامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.
شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی