Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین؛ علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت درصد و رقم شگفت انگیزی درباره صنعت ‎گردشگری ایران اعلام کرد، او در یک گزارش توئیتری نوشت: «تازه‌ترین گزارش نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد، صنعت ‎گردشگری ایران که در سال ۲۰۲۰، منفی ۴۵ درصد رشد داشته، در سال ۲۰۲۱ با رشد ۴۰ درصدی، به ۲۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

افزایش گردشگری در ۲۰۲۱ طبیعی است

با توجه به شیوع ویروس کرونا در سال ۱۳۹۸ (۲۰۲۰ میلادی) کاهش ورود گردشگران خارجی به ایران دور از انتظار نیست، محدودیت‌هایی که برای پروازهای برون مرزی و داخلی در تمام دنیا اعمال شد ورود گردگشران خارجی را به حداقل‌های ممکن رساند و درآمدهای گردشگری را تهدید کرد.

در این‌باره عباس بیدگلی، مدیر اجرایی جامعه هتلدران ایران به خبرآنلاین می‌گوید: «این گزارش وضعیت گردشگری سال ۲۰۲۱ را با سال ۲۰۲۰ مقایسه می‌کند، (دی‌ماه سال ۱۳۹۹ تا دی‌ماه ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل آن) حدود یک ماه بعد از دی‌ماه سال ۱۳۹۸ کرونا در ایران شیوع پیدا کرد و آن محدودیت‌های عجیب و غریب برای گردشگری اعمال شد، بنابراین در سال ۲۰۲۰ ایران از منظر گردشگری در شرایط بسیار بدی بود، طوری‌که ورود گردشگر به ایران به حداقل ممکن رسید و گردشگر داخلی هم وضعیت مشابهی داشت.»

او ادامه می‌دهد: «البته به‌طور کلی افزایش گردشگری در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ در ایران دور از ذهن و غیرممکن نیست. همان‌طورکه گفتم در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی گردشگری، خیلی‌ها از این صنعت اخراج شدند، یا خود فعالان این عرصه اقدام به تعطیلی کردند، بعضی‌ها هم شغل خودشان را تغییر دادند؛ اما از دی ۱۳۹۹ تا دیماه ۱۴۰۰ فضای جدی و بحرانی که کووید۱۹ ایجاد کرده بود از بین رفت و به کمک واکسن‌ها گردشگری به جریان افتاد، طوری‌که به تدریج شروع به افزایش کرد، لذا با توجه به شرایطی که در سال ۲۰۲۰ ایجاد شد، رشد ایجاد شده در سال ۲۰۲۱ پذیرفتنی است، چراکه با آماده شدن شرایط مجدد فعالان این عرصه به کار خودشان برگشتند.»

عباس بیدگلی، مدیر اجرایی جامعه هتلدران ایران آمارهای گردشگری روی نوار تردید

اما سخنگوی دولت توئیت خود از افزایش گردشگری خارجی در ایران را به گزارش‌های بین‌المللی مرتبط کرد، گزارش‌هایی که مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران معتقد است اطلاعات آن از منابع داخلی تهیه و برای سازمان‌های بین‌المللی ارسال می‌شود.

بیدگلی می‌گوید: «این اعداد و ارقام توسط خود ایران به مراجع بین‌المللی داده می‌شود، هم سازمان جهانی جهانگردی و هم شورای جهانی سفر و گردشگری، بر اساس اطلاعاتی که از خود کشورها می‌گیرند و با یک بررسی کلی آن‌ها را منتشر می‌کنند، فرض این سازمان‌ها این است که اطلاعاتی که دریافت کرده‌اند درست است، چراکه اصلاً این سازمان‌ها سازوکاری برای بررسی گردشگری در کشورها از جمله ایران ندارند.»

او یادآور می‌شود: «این اطلاعات منتشر شده به‌طور سالانه توسط مرکز آمار ایران یا وزارت گردشگری به این سازمان‌ها داده می‌شود. حتی در خیلی از سال‌ها به قدری این اطلاعات ارسال شده درست نبوده که وقتی توسط ایران فرستاده می‌شد سازمان‌های جهانی در برابر آن خط تیره می‌کشیدند یا علامت سوال می‌گذاشتند.»

هزینه ۲.۵ میلیارد دلاری گردشگران خارجی در ایران؛ از تردید تا واقعیت

اما سخنگوی دولت در ادامه توئیت خود نوشت در سال ۲۰۲۱ گردشگران خارجی ۲.۵ میلیارد دلار در ایران خرج کرده‌اند؛ موضوعی که بیدگلی در واکنش به آن به خبرآنلاین می‌گوید: «هزینه ۲.۵ میلیارد دلاری گردشگری خارجی در ایران برای من مقداری جای تردید دارد، معمولاً گفته می‌شود هر گردشگر خارجی در ایران حدوداً هزار دلار هزینه می‌کند، و این مقدار جدا از هزینه‌های سفر به ایران است، چراکه آن‌ها معمولاً از ایرلاین‌های ایرانی استفاده نمی‌کنند. بنابراین هزینه ۲.۵ میلیارد دلاری گردشگری در ایران به این معنا است که حداقل ۱.۵ تا ۲ میلیون گردشگر خارجی در سال ۲۰۲۱ به ایران آمده باشد، که نه تنها این تعداد گردگشر خارجی به ایران نیامده بلکه بسیار کمتر از این بوده است.»

بیشتر بخوانید: وزیری که دارد وزارت‌خانه‌اش را کشف می‌کند

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1642599

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری علی بهادری جهرمی گردشگران خارجی خارجی در ایران سخنگوی دولت سال ۲۰۲۰ سال ۲۰۲۱ ۲ ۵ میلیارد بین المللی سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • ابقای «محمد خزاعی» در سازمان‌ سینمایی
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد