Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@09:55:52 GMT

رتبه دوم خرید ملک در ترکیه از آن ایرانی ها شد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۴۳۲۱

رتبه دوم خرید ملک در ترکیه از آن ایرانی ها شد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان می‌دهد که باوجود هزینه‌های وام‌گیری بالا و قیمت‌های مارپیچ، فروش خانه در ماه گذشته ۱۰۷.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۱۲۲هزار و ۷۶۸ خانه رسید.

اقدامات قرنطینه برای مهار پاندمی ویروس کرونا در ماه مه سال گذشته شاهد کاهش فروش به ۵۵هزار و ۱۶۶ دستگاه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که فروش وام مسکن در ماه مه ۱۷۷.۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۲۹هزار و ۳۳۵ رسیده است که ۲۳.۹ درصد از کل فروش در این دوره را تشکیل می‌دهد.

این افزایش در بحبوحه کاهش عرضه و افزایش قیمت‌ها اتفاق می‌افتد اما خانوارها همچنان به املاک به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری جذاب برای محافظت از خود در برابر تورمی می‌نگرند که به بالاترین حد در ۲۴ سال اخیر یعنی نزدیک به ۷۳.۵ درصد رسیده است.

فروش خانه در استانبول، بزرگترین شهر ترکیه از نظر جمعیت با ۲۲هزار و ۱۴۸ واحد در ماه گذشته سهم اولیه را داشت که ۱۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد. پس از آن آنکارا، پایتخت ترکیه با ۱۱هزار و ۴۹۷ و استان ازمیر در دریای اژه با ۷۱۵۹ قرار دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که فروش در ماه مه ۷.۷۳ درصد کاهش داشته است.

از ژانویه تا مه، فروش ۳۷.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به ۵۷۵هزار و ۸۸۹ خانه رسید.

این موسسه گفت که فروش به خارجی‌ها با افزایش ۲۳۵.۷ درصدی نسبت به سال گذشته به ۵۹۶۲ واحد پس از افزایش ۵۸.۱ درصدی در ماه آوریل رسید زیرا آنها به دنبال استفاده از یک طرح دولتی تابعیت ترکیه به ازای خرید خانه بودند.

این طرح در سال‌های اخیر املاک ترکیه را جذاب‌تر کرده است.

مقامات این بخش گفتند: قبل از اجرایی شدن قانونی که حداقل ارزش خرید این طرح را از ۲۵۰هزار دلار به ۴۰۰هزار دلار افزایش داد، فروش به خارجی‌ها افزایش یافت.

شهروندان روسیه در ماه مه با ۱۲۷۵ خانه در صدر فهرست قرار گرفتند پس از آنان ایرانیان و عراقی‌ها به ترتیب با ۷۳۶ و ۶۱۷ خرید خانه در رده‌های بعدی قرار گرفتند. بر اساس داده‌ها، روس‌ها و اوکراینی‌ها بیش از ۲۵ درصد از فروش به خارجی‌ها را تشکیل می‌دهند.

آمارها نشان می‌دهد، از ژانویه تا آوریل، فروش مسکن به اتباع خارجی به ۲۶هزار و ۷۵۳ واحد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است.

فروش به خارجی‌ها همچنین ارزهای خارجی را وارد اقتصاد ترکیه کرده و به حمایت از لیر کمک می‌کند زیرا تحت فشار فروش باقی مانده است.

مقامات این بخش تخمین زدند که ۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ با فروش خانه به خارجی‌ها، وارد اقتصاد شد که به رکورد ۵۸هزار و ۵۷۶ واحد در سال ۲۰۲۱ رسید و ۴۳.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت.

رکورد سالانه قبلی در سال ۲۰۱۹ با ۴۵هزار و ۴۸۳ دستگاه ثبت شد.

منبع: ایسنا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو خرید ملک در ترکیه نسبت به سال گذشته فروش به خارجی ها درصد نسبت نشان می دهد ماه مه داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تغییرات بودجه شهرداری تهران در این دو سال | اعتبارات نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها
  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟