Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: کمبودهای واقعی دارو را محدود به ۲۰ مورد است و این اقلام که در مکاتبات اعلام می‌شود بین بیماران گوناگون پراکنده است گاهی نیز افزایش قیمت دارو ناشی از تغییر سقف تعهدات بیمه بوده است اما به طور کلی افزایش قیمت اقلام دارویی در سطح بسیار وسیع نداشتیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمود اعتباری ظهر امروز شنبه _ بیست و هشتم خردادماه_ در نشست خبری اظهار کرد: استان اصفهان در مقایسه با استان‌های دیگر بسیار گستره و دارای واحدهای تولیدی بسیار زیاد است تا جایی که از نظر میزان تولید و تعداد واحدهای فرآوری محصولات غذایی در جایگاه اول تا سوم کشور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مشکلاتی که سال گذشته در صادرات برخی محصولات گلخانه‌ای به کشور روسیه ایجاد شد، افزود: بیش از ۵۰ درصد محصولات صادراتی گلخانه‌ای به روسیه از اصفهان است و تضمین سلامت و نظارت بر آن بر عهده سازمان غذا و دارو قرار دارد که کارشناسان کشور مقصد با خیال راحت این فرآورده‌ها را می‌توانند مصرف کنند.

اهمیت داشتن سیب سلامت برای محصولات تولیدی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از بررسی سلامت محصولات وارداتی مانند گندم، برنج، چای و روغن، گفت: سیب سلامتی به ما آرامش می‌دهد که در تولید، واردات و صادرات مواد غذایی خوراکی آشامیدنی و محصولات آرایشی بهداشتی نظارت کافی وجود دارد و این آرامش به جامعه منتقل می‌شود.

وی درباره کمبودهای دارویی اظهار کرد: بیشتر کمبودها مربوط به داروهایی است که خارج از سیستم قانونی توزیع می‌شوند هرچه بحث تحریم‌های اقتصادی شدیدتر شود کمبودهای دارویی می‌تواند بیشتر مردم را آزار دهد و عملکرد درست این حوزه در سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو می‌تواند کمبودها را در شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها مدیریت کند.

اعتباری برنامه توزیع داروها را کشوری دانست و گفت: در این سیستم سهم استان بین داروخانه‌های دولتی و منتخب توزیع می‌شود و تا زمان رسیدن محموله بعدی، ممکن است این سهمیه دارو تمام شود.

وی برخی از کمبودها را قابل جایگزینی اعلام کرد و خاطرنشان کرد: گاهی کمبودها با داروهای تولید داخل پوشش داده می‌شود بنابراین ممکن است کمبود در مقاطعی به صفر برسد اما به دلیل محدودیت‌ها امکان تکرار آنها نیز وجود دارد.

فرآورده‌ها و داروهای توزیع شده در خارج از سیستم قاچاق و مورد تأیید نیست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در هنگام ایجاد محدودیت عرضه، توزیع داروهای خاص با کنترل و نظارت بیشتری در اختیار بیماران قرار می‌گیرد، سامانه ویژه نیز تضمین می‌کند که دارو پس از تحویل از داروساز به شرکت در کدام داروخانه توزیع شده و به دست بیمار برسد.

وی نظارت بر تمام محصولات سلامت محور را در حوزه نظارت معاونت غذا و دارو دانست و گفت: فرآورده‌هایی که روی سلامت مردم اثر می‌گذارند از داروهای گیاهی گرفته تا مکمل‌ها و درکل هرچه خارج از سیستم باشد مورد تأیید نیست و قاچاق محسوب می‌شود.

محصولات دارای سموم بالاتر از حد مجاز اجازه توزیع ندارند

اعتباری در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا درباره باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی گفت: مصرف‌کنندگان اطمینان داشته باشند که اگر میزان باقی مانده سموم بالاتر از حد مجاز باشد اجازه ورود به بازار نخواهد داشت حتی درباره محصولات صادراتی به کشور روسیه نیز این میزان زیر حد استاندارد اعلام شده است.

وی به مصرف‌کنندگان توصیه کرد از مصرف مواد غذایی فله و بی‌نام و نشان خودداری کنند و ادامه داد: تنها سلامت محصولاتی را تضمین می‌کنیم که دارای بسته‌بندی مشخص با آرم سازمان غذا و دارو و نشان تولیدکننده باشند، باید فرهنگ جامعه به این سمت برود که برای این موارد اهمیت بیشتری قائل باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام شماره تلفن سامانه شکایات مدیریت ۳۷۹۲۴۸۵۰، افزود: این سامانه آماده استعلام و پاسخگویی به شکایات تلفنی و حضوری است و از سوی سازمان غذا و دارو نیز رصد می‌شود.

افزایش قیمت اقلام دارویی در سطح بسیار وسیع نداشتیم

محمد سلطانی مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو نیز کمبودهای دارویی را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: برخی کمبودها مربوط به برند است که نبودن برندهای مختلف یا خاص جزو کمبود واقعی محسوب نمی‌شود زیرا ممکن است فردی متقاضی برند خاصی باشد که وزارت بهداشت به‌خاطر بومی‌سازی در داخل کشور آن را تولید می‌کند و از استاندارد لازم و تأیید وزارت بهداشت نیز برخوردار است.

وی برخی کمبودها را مربوط به واحدهای داروهای خاص دانست و تاکید کرد: این موضوع را نیز به عنوان کمبود اصلی محسوب نمی‌کنیم به عنوان مثال داروی ۵۰ واحدی موجود نیست اما نوع ۲۵ واحدی آن وجود دارد همچنین امسال به‌خاطر ارز تخصیصی تغییر قیمتی ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی بر قیمت دارو ایجاد نشد.

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو کمبودهای واقعی دارو را محدود به ۲۰ مورد اعلام کرد و افزود: این اقلام که در مکاتبات اعلام می‌شود بین بیماران گوناگون پراکنده است گاهی نیز افزایش قیمت دارو ناشی از تغییر سقف تعهدات بیمه بوده است اما به طور کلی افزایش قیمت اقلام دارویی در سطح بسیار وسیع نداشتیم.

وجود نیترات و فلزات محصولات مورد بررسی قرار می‌گیرد

مرجان هادیان مدیر نظارت بر مواد غذایی نوشیدنی و آشامیدنی نیز با اشاره به انجام سالانه پایش محصولات کشاورزی تاکید کرد: از نظر آزمایش‌های تخصصی وجود نیترات و فلزات محصولات مورد بررسی قرار می‌گیرد و نتایج را به سازمان غذا و دارو اعلام می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه موارد تخلف و وجود سموم در محصولات زیاد نیست، گفت: با این حال موارد تخلف به سرعت اعلام شده و پیگیری لازم از نظر آموزش به کشاورزان در زمینه مصرف کود و سم انجام می‌شود.

کد خبر 582616

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کمبود دارو سازمان غذا و دارو مصرف دارو داروخانه کمبود دارویی کمبود داروی بیماران خاص افزایش قیمت دارو محمود اعتباری افزایش قیمت دارو در کشور وضعیت بازار دارویی کشور سامانه سیب سلامت سم و کود مجاز محمد سلطانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان غذا و دارو معاونت غذا و دارو افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند

رزیتا ضیائی، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آن؛ با اشاره به اینکه کمبود ید یکی از مشکلات اصلی سلامت در جهان است، اظهار کرد: کمبود ید و اختلالات ناشی از آن از سال‌ها پیش یکی از مشکلات تغذیه‌ای در ایران بوده است. 

وی افزود: براساس آمار موجود در سال 1368، حدود 20 میلیون نفر از مردم کشور ما در معرض کمبود ید قرار داشتند که با توجه به پیامدهای زیان‌بار بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی آن، پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در اولویت مداخلات نظام سلامت کشور قرار گرفت و به همین منظور «یددار کردن نمک های خوراکی» به عنوان راهکاری اصلی در نظر گرفته شد و کارخانجات تولید کننده نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند که حاصل 25 سال تلاش و پیگیری وزارت بهداشت در این زمینه، کاهش شیوع گواتر از 68 درصد به 5.6 درصد بوده است.

ضیائی با بیان اینکه ید یک ماده مغذی ضروری است که باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد، گفت: حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون‌های تیروئیدی است. این هورمون‌ها در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تاثیر دارند. 

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ید به طور طبیعی در آب و خاک وجود دارد و ید مورد نیاز بدن، عمدتا از سبزی ها و گیاهانی که روی خاک حاوی ید کاشته شده اند تأمین می شود، ادامه داد: اگر خاک منطقه‌ای مانند کشور ما دچار کمبود ید باشد، محصولات غذایی آن منطقه نیز از نظر این ماده مغذی فقیر خواهند بود و حتی مصرف مداوم آن‌ها نیز نمی‌تواند نیاز بدن به ید را برطرف کند. 

وی با بیان اینکه میزان ید مورد نیاز بدن بسیار کم است، افزود: بدن انسان روزانه 150 میکروگرم ید نیاز دارد که بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی، به ویژه آبزیان ساکن آب‌های شور هستند. البته به دلیل مصرف کم این غذاها در رژیم غذایی، ید مورد نیاز بدن تأمین نمی‌شود.

ضیائی افزود: کمبود ید، عوارضی مانند افزایش خطر سقط جنین در مادر باردار، اختلال رشد مغز جنین، ناشنوایی و اختلال در تکلم، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، کم کاری تیروئید، گواتر و مهم‌تر از همه اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی و کاهش کارایی را دارد.

وی در خصوص بهترین راه پیشگیری از کمبود ید گفت: افزودن ید به مواد غذایی همان فرآیندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می‌شود و مناسب‌ترین گزینه در میان مواد غذایی برای افزودن ید، نمک است، زیرا هم ارزان قیمت است و هم اینکه معمولا هر روز توسط تمام افراد جامعه مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، بهترین و ساده ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده می باشد.

ضیائی گفت: نمک دریا دارای ناخالصی‌هایی است و به همین دلیل نباید آن را مصرف کرد. نمک چه به صورت استخراج از معادن سنگ نمک و چه استخراج از آب دریا و دریاچه ها حاوی ناخالصی های فراوان فلزی و غیر فلزی است. سولفات کلسیم یا گچ از جمله ناخالصی‌های غیر‌فلزی نمک دریا است که همرنگ نمک بوده و به راحتی قابل تشخیص نیست. 

وی افزود: ناخالصی های فلزی نمک ناچیز است اما عوارض نامطلوبی همچون سرطان و مسمومیت های کشنده و آسیب به کلیه و کبد دارد. همچنین نمک‌های تصفیه نشده اغلب حاوی فلزات سنگینی نظیر سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک هستند و بر این اساس، ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند «تصفیه» از نمک جدا شده تا نمک نهایی از لحاظ وجود ناخالصی به حد استاندارد و مطلوب برسد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نمک‌های صنعتی، صادراتی و سنگ نمک فاقد ید بوده و برای مصارف خوراکی و حتی خیساندن برنج توصیه نمی شوند. سنگ نمک علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها نباید مورد مصرف خوراکی قرار گیرد و همه افراد خانواده، از کودک و بزرگسال، باید نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند همچنین مصرف زیاد نمک یددار هم می‌تواند موجب اختلالات فراوانی از جمله افزایش فشار خون شود و به طور کلی، مقدار مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم (حدودا به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد که این مقدار باید از تمام مواد غذایی روزانه تامین شود.  

ضیائی در خصوص افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، گفت: این افراد در استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده برای به حداقل رساندن میزان ید مصرفی، باید نمک را در ابتدای پخت به غذا اضافه کنند و به هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنند، همچنین قرار دادن نمک در معرض هوای آزاد و نور خورشید سبب از بین رفتن ید آن می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • اعلام اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز
  • اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز اعلام شد
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند