Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین - فتانه احدی: یک سال از زمان انتخاب سید ابراهیم رئیسی به عنوان  رئیس جمهوری کشورمان می‌گذرد. انتخاباتی که خود حاوی پیام های بسیاری از سوی مردم بود‎ و مهمترین آنها کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دولت بود. موضوعی که شخص ابراهیم رئیسی هم بر آن بارها تاکید کرد و احیای اعتماد عمومی را در اولویت دولت خود عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا موفق شد یا خیر؟ مهم‌ترین اتفاق رخ داده در این یک سال و نیز مهم‌ترین اقدام رئیسی چه بوده است؟ و مهمتر از همه اینکه  آقای رئیسی در زمینه حفظ اعتماد و اقبال مردم، باید چه کار کند که به سرنوشت روحانی دچار نشود؟

درباره  این موضوعات با ناصر ایمانی‏ کارشناس و تحلیل گر سیاسی اصولگرا به گفت وگو نشستیم. ایمانی تاکید می کند که «اعتماد مردمی به سختی حاصل می‌شود و به سرعت رنگ می‌بازد. اینکه ایشان تا چه اندازه در این یک سال موفق شده‌اند تا اعتماد مردم را جلب کنند، شاید بتوان گفت، آن مقداری که تصور مردم بوده، به دلیل حجم مشکلات زیاد در کشور، نتوانستند موفق عمل کنند. اعتماد مردمی هم صرفا با دیدارهای چهره به چهره و رفتن به مناطق مختلف حاصل نمی‌شود. آقای رئیسی در این زمینه موفق عمل می‌کنند اما این یک بخشی از کار است نه اینکه اثر ندارد اما بخشی از کار است.»

متن کامل گفت وگو را در ادامه بخوانید.

با توجه به اینکه یک سال از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ و انتخاب آقای رئیسی می‌گذرد. به نظر شما دلیل انتخاب رئیسی به عنوان رئیس جمهوری چه بوده و این دلیل یا دلایل تا چه اندازه در انتخاب ایشان موثر بوده است؟
به این مسئله از منظرهای مختلف می‌شود نگاه کرد. مردم با توجه به ۸ سال دولت قبل و به ویژه ۴ سال آخر آن، تشخیص دادند که آقای رئیسی فردی با صداقت کامل است. عملکرد ایشان هم که عملکردی آزادمنشانه در قوه قضائیه بوده و عملکرد قابل قبولی داشته‌اند، اهل فساد و باندبازی و حزب‌گرایی نبوده‌اند. بر روی نظرات خود مصمم وپایند هستند، از این روی یه همین دلایل ایشان انتخاب شدند.  

از منظر دیگری هم می‌شود به این موضوع نگاه کرد. مردم همواره مقایسه‌ای رای می‌دهند. البته همه همین طور هستیم، ما هم همین گونه عمل می‌کنیم. وقتی تعداد محدودی گزینه پیش روی قرار می‌گیرد، مجبور هستیم از بین آنها یکی را انتخاب کنیم. به صورت مجموع در آن مقطع، در مقایسه با دیگر کاندیداها مردم آقای رئیسی را موفق‌تر دیدند و ضمن اینکه تصور کردند که ارتباط ایشان با مجموعه نظام ارتباطی و سیاق و محکم‌تری نسبت به بقیه کاندیداهاست و حل مشکلات مردم برای ایشان راحت‌تر خواهد بود. به همین دلایل مردم به ایشان رای دادند.

یک مسئله جدی که در انتخابات ۱۴۰۰ آشکار شد، آسیب دیدن اعتماد عمومی بود، آیا آقای رئیسی توانسته در یک سال پس از انتخاب شدن آن را احیا کند؟
این سوال را از جنبه‌های مختلف می‌شود پاسخ داد. از سویی دولت قبل عملکرد اقتصادی ضعیفی داشت و مردم احساس می‌کردند که دولت فاصله زیادی از جهت فهم مشکلات و درد مردم با آنها دارد و خیلی دغدغه حل مشکلات مردم را ندارد. بنابراین فاصله با دولت قبلی بسیار زیاد شده بود که نامش را اعتماد عمومی می‌گذاریم. در این دولت از این روی که مردم احساس می‌کنند دولت درد آنها را می‌فهمد و از جنس آنهاست و در گفته‌هایش صداقت دارد و فضای جامعه را بر خلاف دولت قبلی، از لحاظ احساسی و کلامی تند و خشونت آمیز نمی‌کند. آرامش ایجاد کرده از این جهت می‌توان گفت دولت آقای رئیسی در کسب اعتماد عمومی موفق عمل کرده است. اما از این جنبه‌ که مردم بخواهند آثار عینی و عملی در عرصه اقتصاد در زندگی خود ببینند، این دولت در جلب اعتماد عمومی موفق نبوده است.

تحلیل شما از وعده‌های داده شده در دوران انتخابات ریاست جمهوری از سوی نامزدها و میزان عمل به آنها چیست؟  
با نگاهی به تاریخ ۳۰ سال گذشته کشور، می‌توانیم بگوییم روسای در عمل به وعده‌های انتخاباتی خود یا ضعیف یا بسیار ضعیف بوده است. معمولا کاندیداها در زمان انتخابات ایده‌آل‌ پردازی‌هایی می‌کنند که امکان تحقق آنها خیلی مشکل است. بنابراین می‌توانیم بگوییم که در واقع بسیاری از وعده‌های کاندیداهایی که در ادوار مختلف رئیس جمهور شده‌اند، عموما محقق نشده یا مقدار کمی محقق شده است.

آیا این موضوع در مورد آقای رئیسی هم صادق است؟ به نظر شما مهم‌ترین کاری که آقای رئیسی انجام داده  و مهم‌ترین اتفاقی که در پی انتخاب آقای رئیسی رخ داده چه بوده است؟
این دولت نه در تمام آن، اما با عزم و همت جدی مسئله کرونا را مقدار زیادی حل کرد که به عنوان بزرگترین فعالیت دولت ایشان برای مردم کاملا ملموس بوده است. ممکن است برخی اقدامات دولت‌ها با فاصله زمانی برای مردم ملموس شود، اما این اقدام به سرعت قابل لمس بوده و مردم بسیار خشنود هستند. از سوی دیگر نیز در سیاست خارجی موفقیت‌هایی داشتند.

در واقع در پیوند با کشورهای قدرتمند به ویژه شرق، جهت‌گیری خوبی داشتند. پیمان‌های خوبی بسته شد و عضویت ایران در شانگهای می‌تواند یک فاکتور موفقیت در روابط خارجی باشد که البته آثارش در دراز مدت مشخص می‌شود. توجه نکردن به غرب و برقراری روابط نزدیک با کشورهای همسایه اینها فاکتورهای مهمی هستند، که ایشان در کنار برخی ناکامی‌هایشان داشتند و باید مورد توجه قرار گیرد.  

به نظر شما دولت آقای رئیسی در زمینه حفظ اعتماد و اقبال مردم، باید چه کار کند که به سرنوشت دولت روحانی دچار نشود؟
اعتماد مردمی به سختی حاصل می‌شود و به سرعت رنگ می‌بازد. اینکه ایشان تا چه اندازه در این یک سال موفق شده‌اند تا اعتماد مردم را جلب کنند، شاید بتوان گفت، آن مقداری که تصور مردم بوده، به دلیل حجم مشکلات زیاد در کشور، نتوانستند موفق عمل کنند. اعتماد مردمی هم صرفا با دیدارهای چهره به چهره و رفتن به مناطق مختلف حاصل نمی‌شود. آقای رئیسی در این زمینه موفق عمل می‌کنند اما این یک بخشی از کار است نه اینکه اثر ندارد اما بخشی از کار است. بخش عمده آن بر می‌گردد به آن که مردم در صحنه عمل ببینند که چقدر تغییرات در کشور حاصل شده است. شاید رشد نقدینگی، رشد سرمایه‌گذاری یا کاهش نرخ سرمایه‌گذاری را در کوتاه مدت نبینند، اما تورم در راس، افزیش قیمت‌ها، حفظ ارزش پول ملی، اینها چیزهایی است که مردم در کوتاه مدت می‌بینند و در مورد آن فرد و آن دولت قضاوت می‌کنند. که باید دید با توجه به آمارهایی که وجود دارد و مردم در صحن میدانی می‌بینند چقدر آقای رئیسی موفق به جلب اعتماد مردم شده‌اند.

کد خبر 684174 برچسب‌ها انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم بخشی از کار آقای رئیسی اعتماد مردمی اعتماد عمومی اعتماد مردم موفق عمل مهم ترین شده اند یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم

 ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در نشست مشترک دولت و استانداران گفت: حرکت بزرگ ملت ایران و نمایش قدرت مردم اراده ملتی بود که می‌خواهد آزاد زندگی کند و اکنون در باشگاه قدرت‌های منطقه و جهانی جز برترین‌ها هستیم.

وی افزود :کار همه صاحبان قلم و بیان این است که هر چهره‌ای به نوبه خود امید آفرینی کند، چرا که دشمن به فکر ایجاد نا امیدی در دل مردم است و ما در دولت سعی می‌کنیم با عمل به وعده‌ها در این راستا تلاش کند.

رئیسی متذکر شد: دولت با مردم صادق است و شفافیت دارد و مطمئن باشید آنچه مردم را با ما همدل می‌کند صداقت ما است و باید هر اتفاقی که می‌افتد گزارش آن را در اختیار جامعه قرار دهیم پس باید ارتباط مثبت و مستمر خود را با مردم حفظ کنیم.

رئیس قوه مجریه با تشکر از دست اندرکاران انتخابات دور نخست مجلس گفت: به چهار اصل مدنظر رهبر انقلاب در انتخابات عمل شد و همه پرسی دارای امنیت و سلامت بود و استانداران تلاش کنند در دوم هم اصول مدنظر رهبری محقق شود.مردم همواره در انتخابات شرکت می‌کنند و در دوم نیز حضور می یابند و مجلس جدید شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال موج سواری است و همواره باید امنیت را به عنوان یک ضرورت روز به روز ارتقا پیدا کند، گفت: همه بخش‌های کشور باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند و برای آن برنامه ریزی استانی و کلان شود و حتی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها هم باید خود را برای محقق شدن جهش تولید دخیل بدانند و همچنین بانک‌ها باید تامین مالی را به درستی انجام دهند.

رئیسی ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند که دولت باید در اقتصاد به مردم میدان بدهد و لذا قوه مجریه باید تلاش کند تا شرکت‌ها و کارگاه‌ها توانمند شوند و موانع تولید باید رفع شود.بخش‌های مختلف باید تلاش کنند و دانشگاه‌ها در دانش بنیان می‌توانند ثروت بزرگی برای کشور خلق کنند. کشور ما در برخی بخش‌ها به بهشت معادن معروف است.

او تاکید کرد: اقتصاد کشاورزی باید در روستا‌ها تقویت شوند تا اهالی آنها به شهر‌های دیگر مهاجرت نکنند و به ماندن در محل زندگی خود امیدوار باشند. بسیاری ظرفیت‌ها بالفعل هستند و دولت تلاش می‌کند با شناسایی آنها این ظرفیت‌ها را فعلیت ببخشد.

رئیس جمهور گفت: باید بهره وری در بخش‌های مختلف کشور بررسی شود و برای بالابردن آن تلاش صورت گیرد. هرچه در جامعه قانون نداری بالاتر برود پیشرفت جامعه میسرتر خواهد شد.حضرت آقا یک بار فرمودند که مصرف ما با بسیاری از کشور‌های بزرگ دنیا برابری می‌کند و برای مرتفع کردن این امر باید تلاش شود و فرهنگ سازی صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!