Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@19:58:52 GMT

توضیحات معاون غذا و دارو در خصوص وضعیت دارو در اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۶۱۶۵

توضیحات معاون غذا و دارو در خصوص وضعیت دارو در اصفهان

به گزارش خبرگزاری فارس اصفهان، محمود اعتباری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ظهر امروز در نشست خبری درباره موضوع کمبود دارو در این استان اظهار کرد: از نظر سازمان غذا و دارو این کمبودها دو نوع است که یک‌سری کمبودها وابسته به نوع خارجی یا داخلی دارو و یا مربوط به برند آن است که از نظر سازمان غذا و دارو کمبود واقعی حساب نمی‌شود و ممکن است بر اساس سیاست‌های وزارت بهداشت این‌ داروها بومی‌سازی شده و مورد تایید باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تعداد داروهایی که کمبود واقعی دارند، محدود و نزدیک ۲۰ قلم است که ماهیانه به سازمان اعلام می‌شوند و البته این داروها مربوط به چند بیماری محدود است.

اعتباری تصریح کرد: به طور کلی امسال قیمت دارو به دلیل اختصاص ارز ترجیحی، تغییری نکرده و البته ممکن است قمیت دارویی بر اساس تعهدات بیمه تغییر کند یا بر اساس نظر کمسیون نظارت داروها تغییر داشته باشد که باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد که یک مورد آن داروهای تالاسمی بود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که برای داروها برنامه توزیع به صورت کشوری وجود دارد، عنوان داشت: سهم استان میان داروخانه‌های دولتی و منتخب تقسیم می‌شود و ممکن است تا محموله بعدی برسد، یک دارو تمام شود؛ ضمن این که شرکت سازنده داروها نیز قابل جایگزین است.

در ادامه مرجان هادیان، مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا  و دارو در خصوص افزودنی به آردها بیان داشت: این که چرا نانوایی‌ها از افزودنی‌هایی مثل جوش شیرین استفاده می‌کنند، در حیطه مسوولیت معاونت بهداشت است، ولی جلسات متعدد با همکاران در این حوزه، به خصوص آموزش نانوایی‌ها داریم تا با آردی که دریافت می‌کنند بهترین پخت را داشته باشند.

وی ادامه داد: شاهد هستیم که نانوایی‌ها به دلیل آموزش‌هایی که ندیدند و بدون طی کردن فرایند تخمیر، نان را سریعاً تولید و از ماده غیر مجاز استفاده می‌کند و این‌ها با نظارت همکاران معاونت بهداشت، نمونه‌برداری می‌شود و در این مسیر با نانوایی‌هایی که سابقه تخلف دارند، برخورد قضایی خواهد شد.

هادیان در خصوص افزودنی به آرد، گفت: هیچ افزودنی به جز غنی‌سازی آهن و اسید فولیک که نظارت آن به عهده همکاران ما است به آرد مجاز نیست و این فرآیند نظارت هر ۲ ماه یک‌بار انجام‌ می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در خصوص نظارت بر محصولات مانند سوسیس و کالباس و محصولات گلخانه‌ای نیز گفت: در خصوص بحث سوسیس و کالباس به دلیل حساسیتی که وجود دارد، به غیر از بازرسی‌های متداول، بحث تشدید نظارت را داریم و در این بخش نوع تخلف را با روش pcr  که نوع گوشت به کار رفته را تشخیص مشخص می‌کند، احراز می‌کنیم.

هادیان با اشاره به این که پایش محصولات کشاورزی هر سال انجام می‌شود، بیان کرد: آزمایش‌های تخصصی در زمینه آفت‌کش‌ها و فلزات سنگین و طیف وسیع محصولات انجام‌ می‌شود و نتایج را به سازمان غذا و دارو اعلام می‌کنیم و اگر موارد تخلفی باشد، سریعاً توسط وزارت بهداشت به سازمان جهاد‌ کشاورزی اعلام‌ می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با بیان این که وجود سم در‌ محصولات کشاورزی تخلف نیست، ادامه‌ داد: میزان باقی مانده این سموم در مواد غذایی و زمان استفاده از این سم مهم است و اگر به درستی استفاده شده باشد، زمانی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد باقی مانده آن به حد مجاز رسیده که برای هر سم متفاوت است و نیاز است آموزش استفاده از سموم به کشاورزان داده شود.

انتهای پیام/۶۳۱۲۶/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو محمود اعتباری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سازمان غذا و دارو مواد غذایی نانوایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۶۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • تحقیقات در خصوص حادثه فوت یک پزشک در شیراز ادامه دارد
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • اعلام اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز
  • اسامی فرآورده‌های سلامت غیر مجاز اعلام شد
  • اجرای طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور
  • طرح تعیین تکلیف پرونده‌های مراجع انتظامی کشور اجرا می‌شود
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست