Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@19:27:34 GMT

وقتی باکتری ها پارچه می بافند! (+فیلم و عکس)

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۶۷۶۰

‍‍‍‍‍‍

عصر ایران - مد پایدار موضوعی است که به تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته و از آنجایی که با گذشت زمان شرکت های بیشتری علاقه خود به چنین اکوسیستم شکوفایی از مواد، فرآیندها و محصولات را نشان می دهند، به نظر می رسد این مفهوم همچنان گسترش خواهد یافت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این بخشی از یک اقتصاد دایره‌وار است که در آن مواد زائد به اشتراک گذاشته می شوند، دوباره مورد استفاده قرار می گیرند، تعمیر می شوند، بازیافت می شوند، و یا بازسازی می شوند تا برای خلق محصولات جدید به کار گرفته شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یکی از روش های متعددی است که می توانیم برای حفظ و بهبود شرایط سیاره زمین برای نسل های آینده مد نظر قرار داده و دانشمندان و پژوهشگران بسیاری در تلاش برای توسعه آن هستند. ایجاد پایداری همواره به معنای آن نیست که تمام ضایعات قابل استفاده برای بازیافت به کار گرفته شوند، بلکه به معنای ایجاد مواد و طراحی های جدید و روش های پایدارتر برای صنعت مد است.

زیست‌ماده

زیست‌ماده جدیدی که توسط شرکت مادرن سینتیسیس (Modern Synthesis) معرفی شده گزینه ای مفید در این زمینه به نظر می رسد.  

مادرن سینتیسیس شرکت نوپایی است که روی نوآوری در زمینه زیست‌ماده برای صنعت مد فعالیت می کند و ارائه گزینه هایی غیرمعمول و احیاکننده که می توانند به طور قابل توجهی آلودگی پلاستیکی و انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند را هدف قرار داده است.

به طور خاص، مادرن سینتیسیس رشد پارچه ای با کمک میکروب ها که می تواند برای صنعت مد استفاده شود را آغاز کرده است. این شرکت کمپین تامین مالی موفقی را برای توسعه بستر نساجی میکروبی خود پشت سر گذاشته است.

جین کین و بن ریو بنیانگذاران شرکت مادرن سینتیسیس به خوبی متوجه نیاز برای استفاده از مواد و روش های پایدارتر شده اند.

مادرن سینتیسیس فناوری جدیدی را معرفی کرده است که می تواند با کمک نوعی باکتری به نام k.rhaeticus – نوعی که در چای کامبوچا یافت می شود – زیست‌پارچه تولید کند. این شرکت نوعی فرآیند بافت میکروبی را برای تولید پارچه و کامپوزیت ها از طریق رشد میکروب ها توسعه داده است.

در واقع، هیچ بافندگی همانند نمونه های سنتی صورت نمی گیرد، اما آنچه رخ می دهد رشد باکتری ها و دنبال کردن الیاف ریز نانوسلولز برای ایجاد پارچه غیر بافته است.

باکتری ها مواد پارچه را با گذشت زمان رشد می دهند و در صورت نیاز به ایجاد ساختاری سه بعدی، شکل یک داربست را به خود می گیرند. داربست به عنوان ساختاری که به میکروب ها اجازه رشد در یک زیست‌ماده را می دهد، عمل می کند. این ماده قوی و در همین حال سبک وزن است.

این بافت میکروبی را می توان شبیه به چاپ سه بعدی در نظر گرفت زیرا می تواند برای تولید کفش نیز استفاده شود. کسب و کار کفش یکی از کاربردهای ممکن برای این فناوری است و استفاده از این فرآیند در صنایع دیگر را نیز می توان تصور کرد.

بنیانگذاران شرکت مادرن سینتیسیس امیدوارند که در آینده نزدیک برندهای مشهور پوشاک ورزشی از این فرآنید استفاده کنند. این شرکت به تازگی فرآیند نمونه‌سازی و مواد خود را با شرکتی که نام آن فاش نشده است به اشتراک گذاشته است.

مادرن سینتیسیس در تلاش است تا با این میکروب ها یک سامانه تولید دایره‌وار را شکل دهد. بر همین اساس امکان استفاده از ضایعات کشاورزی فراهم می شود، میکروب ها به عنوان واحدهای تولیدی عمل می کنند، و ضایعات به مواد بادوام‌تر و بهتر تبدیل می شوند. از سوی دیگر، فرصت معرفی کلاس جدیدی از مواد که به طور کامل سلولزی هستند و می توان آنها را به جریان بازیافت باز گرداند، فراهم می شود.

عدم استفاده از موادی با منشا حیوانی و مشتقات پتروشیمی نیز از اهداف شرکت نوپای مادرن سینتیسیس است. بسیاری امیدوارند که این فناوری نساجی میکروبی به صنعت مد کمک قابل توجهی کرده و ردپای کربن آن را کاهش دهد. استفاده از باکتری ها برای تبدیل نانوسلولز از قند دریافت شده از ضایعات کشاورزی، پیشرفت نوآورانه ای است که مادرن سینتیسیس امیدوار است در بسیاری از صنایع به کار گرفته شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زیست ماده میکروب ها باکتری ها صنعت مد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۶۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی میلانی  ،شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.
وی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت : تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است. دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود : ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد. میلانی همچنین بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک را برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت خواستار شد. وی با اشاره به بر حمایت از شرکت‌های فناور  از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در حوزه مواد و ساخت و حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود. میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آنها را فراهم آورد. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد. وی افزود : ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند. میلانی همچنین بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.  

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟