Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیارات عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل در حال برگزاری یک نمایش آسمانی جذاب هستند.

به گزارش برنا؛ نمایش جذاب و نادری از سیارات در نیمه دوم ماه ژوئن اجرا خواهد شد و نکته قابل ذکر این است که حتی ماه نیز به این نمایش خواهد پیوست.

افراد علاقه‌مند می‌توانند با چشم غیرمسلح نیز هر یک از این پنج سیاره درخشان را ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دیدن هر یک از آنها باید تا نیمه دوم شب منتظر بمانید و سپس به آرامی یکی یکی نمایان خواهند شد و درست قبل از طلوع خورشید، هر پنج سیاره در بخش جنوبی و شرقی آسمان دیده خواهند شد.

مطمئنا دیدن دو یا سه سیاره درخشان در یک نگاه غیرعادی نیست، اما مشاهده همزمان پنج سیاره تجربه کاملا خاصی است. هم ترازی این پنج سیاره در این هفته پدیده‌ای کاملا خاص خواهد بود و به نظر می‌رسد که پنج جهان در سراسر یک قوس در نیمی از آسمان تقریبا نیم ساعت قبل از طلوع خورشید نمایان شده‌اند.

اما نکته جالب‌تر این است که این پنج سیاره با همان ترتیبی که در مدارهای مربوطه خود به دور خورشید هستند، در آسمان ظاهر خواهند شد و این بدین معنا است که ترتیب قرارگیری آنها از افق شرقی - شمال شرقی به سمت بالا و سمت راست به ترتیب عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل خواهد بود. ماه را نیز اضافه کنید که می‌تواند موقعیت زمین را در این صف دیدنی از ۲۳ تا ۲۵ ژوئن مشخص کند. آخرین باری که این نوع هم ترازی اتفاق افتاد، پنج مارس ۱۸۶۴ بود.

شروع این جشن با نمایان شدن زحل شروع می‌شود که در نیمه‌های شب ظاهر خواهد شد و سپس تا ساعات قبل از سحر با مشتری و سپس مریخ ادامه خواهد یافت. سیاره خیره کننده زهره نیز در سحر ظاهر خواهد شد و حدود ۳۰ یا ۴۰ دقیقه قبل از طلوع خورشید سیاره عطارد دیده خواهد شد.

موقعیت سیارات

زحل برای شب‌های پاییز ۲۰۲۲ آماده شده است، اما اکنون قبل از نیمه‌ شب به وقت محلی در حال طلوع است. زحل با چشم غیرمسلح، مانند یک ستاره درخشان زرد و سفید به نظر می‌رسد. حلقه‌های معروف این سیاره را می‌توان با یک تلسکوپ کوچک با قدرت بزرگنمایی حداقل ۳۰ مشاهده کرد. در اولین نور سحر، زحل برای مشاهده در آسمان جنوب شرقی یا جنوب موقعیت خوبی دارد.

مشتری یک سیاره صبحگاهی است. این در برج حوت غربی است و حدود ساعت ۱:۳۰ بامداد به وقت محلی و روشنی روز ظهور پیدا می‌کند. این ستاره با قدر درخشان ۲.۴ می‌درخشد که این درخشندگی بیش از ۲.۵ برابر درخشان‌تر از شباهنگ یعنی درخشان‌ترین ستاره در آسمان زمین است. این سیاره بزرگ در ۲۹ ژوئن به ربع غربی(۹۰ درجه غرب خورشید) خواهد رسید. وقتی از طریق تلسکوپ نگاه کنید، ممکن است متوجه شوید که بخش غربی سیاره کمی کمتر از قسمت شرقی آن در این ماه روشن شده است.

مریخ در نهایت با نزدیک شدن به زمین و روشن شدنش شروع به جلب توجه می‌کند. اندکی قبل از ساعت دو بامداد به وقت محلی از سمت شرق طلوع می‌کند و با قدر ۰.۵ می‌درخشد که مشابه آخرالنهر ، نهمین ستاره درخشان در آسمان زمین است. مریخ را با رنگ زرد متمایز نارنجی آن خواهید دید.

قدر یا بُرز در دانش اخترشناسی یک کمیت بدون بعد است که برای اندازه‌گیری درخشش یک جرم آسمانی در یک باند مشخص از طیف الکترومغناطیسی به‌کار می‌رود که اغلب طیف مرئی یا فروسرخ را در بر می‌گیرد.

زهره تقریبا در زمان اولین درخشش طلوع سپیده دم، نزدیک به ساعت ۳:۳۰ صبح به وقت محلی روز با قدر ۳.۹- طلوع می‌کند. زهره از نزدیکترین رقیب خود در درخشندگی یعنی مشتری، تا حدودی چهار برابر پیشی خواهد گرفت.

عطارد دیر به صحنه می‌رسد. این سیاره در ۲۱ ماه مه، در نقطه اتصال پایین‌تری قرار داشت و انقد کم‌نور بود که در سپیده دم آسمان زمانی که ماه ژوئن شروع شد نمی‌توانستیم آن را ببینیم. اما در ۱۶ ژوئن، عطارد در بزرگترین حالت خود، ۲۳ درجه غرب خورشید با قدر ۰.۶ قرار داشت که اکنون آن را با چشم غیرمسلح بسیار پایین و در بخش شرق-شمال شرقی آسمان حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از طلوع خورشید می‌توان دید. حدود ۱۰ درجه به سمت چپ پایین سیاره زهره به دنبال آن بگردید.

به این صف درخشان سیارات، ماه زمین نیز اضافه خواهد شد که در روزهای آینده از مجاورت کلی هر پنج سیاره عبور خواهد کرد و شناسایی یک سیاره خاص در یک صبح مشخص را بسیار آسان‌تر خواهد کرد.

به خاطر داشته باشید که چندین دهه طول خواهد کشید تا فرصت دیگری برای دیدن این سیارات و ماه در چنین حالتی را داشته باشید، پس این فرصت را از دست ندهید.

 

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آسمان قبل از طلوع خورشید وقت محلی پنج سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛‌ مدار زمین میزبان ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی تیانگونگ چین است. این ایستگاه‌ها به نوعی آزمایشگاهی در مدار زمین و سکونتگاه موقت بشرند. 

این دو جرم دست‌ساخت بشر را گاهی می‌توان با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به تلسکوپ و سایر ابزار رصدی) به مدت چند دقیقه در آسمان مشاهده کرد.

«ایستگاه فضایی بین‌المللی» ایستگاهی فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و محل زندگی فضانوردان و میزبان یک آزمایشگاه علمی است. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است؛ سرعت ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش می‌کند. ایستگاه فضایی بین‌المللی در مداری نزدیک به دایره و با اوج و حضیض (۴۲۵ و ۳۶۰ کیلومتر) و زاویه ۵۶ درجه از استوای زمین گردش می‌کند.

ایستگاه فضایی مدولار بزرگ چین یا ایستگاه فضایی تیانگونگ (CSS) نیز ایستگاهی فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی چین تقریباً یک‌پنجم ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

در ادامه مروری بر گذرهای پرنور این دو ایستگاه فضایی از آسمان شهرهای مختلف ایران خواهیم داشت. پس آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و از تماشای این گذرها لذت ببرید.

 ***

اراک
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


اصفهان
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اردبیل
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ارومیه
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.2 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اهواز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ایلام
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بابل
19 اردیبهشت ساعت 3:42 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:47 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بجنورد
19 اردیبهشت ساعت 3:43 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:48 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بندرعباس

20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بوشهر
20 اردیبهشت ساعت 19:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌ وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.5 رسیده و دقایقی بعد درحوالی ‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بیرجند
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.3 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تبریز
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تهران
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


خرم‌آباد
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


رشت
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


زاهدان
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 4 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

زنجان
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ساری
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.9رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سمنان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سنندج
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.9 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


شهرکرد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


شیراز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

قم
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


قزوین
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


کرمان
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


کرمانشاه
20 اردیبهشت ساعت 4:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


گرگان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


مشهد
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:39 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


همدان

20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


یاسوج
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌ ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


یزد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب‌-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • فرزاد مجیدی: فرهاد جذاب‌ترین گزینه ایران و امارات است
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • درخشان: تعویض‌های اوسمار باعث شکست پرسپولیس شد
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • ۸ اردیبهشت ، سالروز عروج خلبان تیز پرواز آسمان ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران