Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@00:32:55 GMT

به داد دامداران برسید؛ عشایرکارت نرسید

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۷۸۹۶

به داد دامداران برسید؛ عشایرکارت نرسید

عشایر جنوب استان کرمان مشکلات زیادی دارند، فقیر شدن پوشش گیاهی مراتع و افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی برای آنها مشکل‌ساز شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، عشایر جنوب استان کرمان در سال‌های گذشته با مشکلات زیادی مواجه بودند، مشکلاتی که عمدتاً به دلیل شرایط اقتصادی و همچنین حوادث طبیعی پدید آمده‌اند؛ مشکلاتی چون خشکسالی‌، کمبود آب شرب و آب مورد نیاز برای دام‌ها، کمبود علوفه، بیماری‌های دامی، نبود راه مناسب برای کوچ و هزاران مشکل دیگری که سال به سال و منزل به منزل همراه عشایر بوده و رمق کوچ‌نشینان کرمانی را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر و دامداران از جمله اقشاری هستند که خشکسالی‌ها مشکلات بسیار جدی برای آنها ایجاد کرده چرا که پرورش دام و کسب درآمد آنها به مراتع وابستگی شدیدی دارد و خشکسالی کم سابقه در سال‌های گذشته، کاهش نزولات آسمانی، فقیر شدن پوشش گیاهی مراتع و کمبود علوفه برای آنها مشکل‌ساز شده و صدایشان به جایی هم نمی‌رسد.

یکی از عشایر جنوب استان کرمان با اشاره به حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت نهاده‌های دامی گفت: مراتع ما پوشش گیاهی زیادی نداشته و جوابگوی نیاز ما نیست؛ از طرف دیگر علوفه نداریم و با توجه به افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی، توان خرید و تأمین غذای دام‌‌های خود را نداریم.

وی با بیان اینکه به دلیل عدم توان در زمینه تامین علوفه، شاید مجبور به فروش دام‌های خود شویم، ادامه داد: اکثر قنوات، چشمه‌ها و چاه‌های آب ما خشک یا کم‌آب شده و در این شرایط بیش از هر چیز به حمایت‌های دولتی نیازمند هستیم.

ذبیح‌الله اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه استان کرمان بعد از استان فارس دومین و مهمترین استان عشایرخیز کشور است اظهار داشت: عشایر جنوب استان کرمان معمولاً در فصل زمستان از حوزه بافت و رابر شش تا هشت ماه در این منطقه سکونت دارند و تعدادی از آنها نیز اسکان گرفته‌اند.

وی با اشاره به مشکلات عشایر در ارتباط با تامین علوفه و نهاده‌های دامی و هزینه بالای آن، گفت: حق با عشایر است و بارها هم قبل از حذف از ارز ترجیحی و 4200 تومانی و هم بعد از آن در کمیسیون کشاورزی مجلس در این ارتباط بحث شده است.

عضو فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به گفته خود وزیر جهاد کشاورزی قیمت جو از کیلویی 2500 تومان به 11300 تومان رسیده افزود: این چیزی است که خود وزیر اعلام کرده و احتمالاً با احتساب کرایه حمل به بالای 12 هزار تومان هم می‌رسد.

وی بیان کرد: در استان کرمان به ویژه در جنوب استان تلاش‌های زیادی انجام شد که نهاده‌های دامی همیشه به موقع به دست عشایر برسد و ذخیره سازی انبارها و ذخایر استراتژیک ما به موقع انجام شود.

اعظمی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با این مشکل دامداران و گرانی نهاده‌های دامی، صدور دامدارکارت و عشایرکارت را مطرح کرده است، افزود: باید دید تاکنون این کارت‌ها و مبلغی که قرار بود به عنوان بلاعوض به عشایر و دامداران پرداخت شود تا این تفاوت قیمت را جبران کند در چه مرحله‌ای قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه وزیر مطرح کرده که ما تسهیلاتی را بدون تشریفات اداری، بدون بهره و یا با حداقل بهره در اختیار عشایر و دامداران قرار می‌دهیم، ادامه داد: برای دریافت این تسهیلات هم مطرح شده که خود مجموعه دامداری و دامپروری عشایر و دامدار به عنوان وثیقه و ضمانت بانکی پذیرفته شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه این دام‌ها باید پلاک‌گذاری شده باشند و تعداد دام پلاک‌گذاری شده به عنوان وثیقه بانکی پذیرفته می‌شود، گفت: درخواست داریم که امور عشایری کمک کند تا عشایر به راحتی در سامانه بانک عامل ثبت نام کرده و به حق خود برسند.

وی با اشاره به اینکه نه تنها مشکلات دامدان حل نشده که در کوتاه مدت اضافه هم شده است، افزود: ارز یارانه‌ای کاملاً حذف شده و در حال حاضر نهاده یارانه‌ای در کشور وجود ندارد؛ در استان کرمان هم اگر نهاده‌ای ته انبار وجود داشته و به عشایر داده شده، مدیریت مسئولان خود استان بوده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قیمت کاه به ازای هر تن از 5 میلیون تومان هم عبور کرده و دامداران و عشایر در این شرایط قدرت خرید علوفه و ذرت را هم ندارند.

وی با اشاره به اینکه جنوب استان کرمان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور بوده و ذرت علوفه‌ای و یونجه در این منطقه کشت و تولید می‌شود، گفت: همین محصولات هم با توجه به قیمتی که از کشاورزان خریداری می‌شود با قیمت خیلی بالاتری به‌دست دامداران و عشایر می‌رسد.

اعظمی با بیان اینکه از مسئولان استان در خواست داریم که این تولیدات ابتدا به دست دامداران و عشایر خود استان کرمان رسیده و بعد به دیگر استان‌ها فرستاده شود، گفت: واقعیت این است که با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر، منابع طبیعی ما کشش چرای دام را نداشته و اداره کل امور عشایری در این شرایط باید کاه و علوفه در اختیار عشایر قرار دهد.

وی با اشاره به دیگر مشکلات عشایر بیان کرد: متاسفانه بیشتر عشایر و دامداران ما دام‌های خود را در آغول‌هایی که با خار و خاشاک ساخته نگهداری می‌کنند که به راحتی مورد تهدید حمله حیوانات وحشی قرار می‌گیرند، افزود: با معاون وزیر جهاد کشاورزی در این ارتباط نیز صحبت‌هایی انجام شده تا تسهیلاتی ساماندهی شده برای ساخت آغول‌های سنگی ملاتی در اختیار عشایر و دامداران قرار گیرد.

عضو فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات عشایر تنها مربوط به عشایر استان کرمان نبوده، عشایر کل کشور را شامل می‌شود و معمولا صدای آنها به جایی نمی‌رسد گفت: واقعیت این است که اگر به دامداران کمک نشود و مجبور شوند دام‌های مولد خود را بفرشند تا پایان سال و حتی سال آینده برای تامین گوشت و محصولات لبنی با مشکل مواجه خواهیم شد.

فرمانده سپاه استان کرمان: ‌امنیت جنوب شرق را ‌مدیون ‌عشایر ‌تحت فرماندهی شهید سلیمانی هستیممشکلات عشایر استان کرمان در فصل کوچ؛ کوچ‌نشینان برای حل مشکلاتشان باید منتظر تخصیص اعتبارات بمانندمشکلاتی که همراه با عشایر کوچ می‌کند/ خشکسالی بلای جان کوچ‌نشینان استان کرمان

اسلام شاهرخی مدیرکل امور عشایری جنوب استان کرمان نیز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه اتفاقات و فرصت‌های قانونی خوبی در مجلس در حوزه عشایری رخ داده که امیدواریم راهگشای مشکلات این قشر بوده و زمینه بهبود زندگی عشایر را فراهم کند، اظهار داشت: در دو سال اخیر با خشکسالی‌های بی‌سابقه‌ای مواجه شدیم که باعث شد، فقر مراتع را داشته باشیم و رویش‌ها در مراتع ما بسیار ضعیف باشد تا جایی که پاسخگوی نیاز عشایر نیست.

وی با بیان اینکه از طرف دیگر، منابع تامین آب ما هم با مشکل مواجه شده است گفت: در اکثر جاها این منابع از جمله چشمه‌سارها، رودخانه‌ها و حتی چاه‌هایی که عشایر در اختیار داشتند، به سمت خشک شدن رفته‌اند و اگر امسال هم نزولات آسمانی را نداشته باشیم، جامعه عشایری و دامداران ما با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.‌

مدیرکل امورعشایری جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه سال قبل و ابتدای امسال در بحث علوفه و جو به نسبت سایر مناطق کشور به عشایر جنوب استان کرمان تخصیص داده شد، افزود: با توجه به اینکه ارز یارانه‌ای نهاده‌های دامی برداشته شده، امیدار هستیم که تسهیلاتی در اختیار دامداران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در ارتباط با صدور دامدارکارت برای عشایر و دامداران مشکلی وجود ندارد، گفت: عشایری که متقاضی دامدارکارت باشند، از طریق مدیریت جهاد کشاورزی به بانک معرفی شده و می‌توانند دامدارکارت خود را دریافت کنند.

شاهرخی با اشاره به مشکلی که در ارتباط با دامدار کارت وجود دارد، بیان کرد: حوزه خرید عشایر با دامدارکارت محدود به شرکت‌های دامداران و عشایری است و با توجه به آزاد شدن ارز نهاده‌های دامی و حذف ارز ترجیحی ممکن است که عشایر و یا دامدار ما بخواهد نهاده‌های مورد نیاز خود مانند یونجه و کاه را از منابع دیگری و یا به صورت مستقیم از طریق خود کشاورز تامین کند، که امکان خرید آن با دامدارکارت وجود ندارد و فقط روی سامانه‌های خریدی که تعریف شده می‌تواند این نهاده‌ها را خریداری کند.

وی با بیان اینکه از طریق سازمان امور عشایری پیگیر هستیم تا منابعی به استان‌ها ابلاغ شود و بتوانیم با اعطای تسهیلات کم بهره و دراز مدت، از عشایر استان در این شرایط سخت پشتیبانی کنیم دچار بحران نشوند، گفت: این تسهیلات باید به شکلی باشند که تضامین آنها به صورت زنجیره‌ای بوده و عشایر بتوانند این تضامین را تامین کنند.

مدیرکل امور عشایری جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه تضامین بانکی بسیار سختگیرانه است و عموماً عشایری که برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌کنیم امکان تامین وثیقه و تضامین را نداشته و نمی‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در جنوب استان کرمان حدود 3 هزار و 500 کیلومتر راه عشایری داریم که عموماً در مناطق صعب‌العبور قرار داشته، زیرساخت لازم را ندارند و با کوچک‌ترین بارندگی که در منطقه اتفاق بیفتد این راه‌ها دچار مشکل می‌شوند گفت: مشکل اساسی ما اعتبارات و منابع مالی است.

شاهرخی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر هزینه‌ها بسیار بالا رفته و اعتبارات محدود شده بیان کرد: با توجه به اینکه اعتبارات ما عموماً استانی است درخواست داریم اعتبارات ویژه‌ای مرمت و بازسازی این راه‌ها اختصاص داده شود.

انتهای پیام/511/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان کرمان استان کرمان عشایر جنوب استان کرمان مجلس شورای اسلامی دامداران و عشایر عشایر و دامداران نهاده های دامی جهاد کشاورزی مشکلات عشایر امور عشایری نهاده ها دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان

نمایندگان مجلس عصر امروز برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه جلسه داشتند که این جلسه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان، زودتر به پایان رسید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه) برای ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 جلسه علنی داشتند اما تعداد نمایندگان برای اخذ رای به حد نصاب نرسید.

در ابتدای این جلسه عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد اما باز هم تعداد نمایندگان برای رأی گیری به حدنصاب نرسید بنابراین امکان بررسی جداول بودجه وجود نداشت.

در نهایت محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است لذا نمی‌توانیم بحث بودجه را دنبال کنیم و پایان جلسه را اعلام می‌کنم؛ جلسه بعدی مجلس فردا (سه شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه (جداول) برگزار می‌شود.

قالیباف همچنین از اعضای هیأت رئیسه مجلس خواستار قرائت اسامی غایبان و متاخران جلسه شد که علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی آنها را به شرح زیر قرائت کرد:

عبدالجلال ایری، امیرحسین بانکی پور، علی جدی، حسین حسین‌زاده، جعفر راستی، رجب رحمانی، جلیل رحیمی جهان آبادی، جلال رشیدی کوچی، ابراهیم رضایی، محمدرضا رضایی کوچی، مجتبی رضاخواه، یعقوب رضازاده، منصورعلی زارعی، علیرضا زندیان، قاسم ساعدی، محمد سبزی، حسن شجاعی، مهدی شریفیان، منصور شکرالهی، مهدی طغیانی، فرهاد طهماسبی، روح‌الله عباسپور، محمود عباس زاده، بهزاد علیزاده، ابوالفضل عمویی، محسن فتحی، حسین گودرزی، محمدرضا مبلغی، حسن محمدیاری، غلامرضا مرحبا، اردشیر مطهری، محمدطلا مظلومی، فاطمه مقصودی، سید محمد موحد، سید کاظم موسوی.

بنابراین گزارش نمایندگان مجلس از صبح امروز وارد بررسی بخش دوم بودجه(جداول) شده‌اند و در جلسه نوبت صبح، جدول شماره 5 مربوط  «درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی»،  جدول شماره 7 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» و جدول شماره 9 با عنوان  «برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال1403» به تصویب رسید.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • داروی غیر مجاز به مقصد نرسید
  • جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • زور چلسی به شگفتی‌ساز فصل نرسید
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • هیچ مورد فوتی ناشی از مالاریا به ثبت نرسید
  • زور زردپوشان شیرازی به گل گهر نرسید