Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:00:25 GMT

روایت ۴۴ سال گمنامی «هادی مهرآزاد صابر» در زادگاهش

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۸۱۴۷

روایت ۴۴ سال گمنامی «هادی مهرآزاد صابر» در زادگاهش

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: انقلاب اسلامی ایران از جمله انقلاب‌های نادر، اثرگذار و اعجاب انگیز دنیاست که تمام لحظه‌های آن با معنویت و تقواپیشگی عجین شده است. اگر گوشه گوشه این کتاب قطور و چند جلدی انقلاب اسلامی را تورقی کنید، پر از اتفاقات تلخ و شیرینی را به نظاره خواهید نشست که هر کدام یک کتاب مجلد دیگری را روایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه کتاب زندگی دوست قریب غریبی را ورق می زنیم که در تک تک صفحاتش جز پاکی، عشق به اهل بیت، انقلابی گری، صداقت ورزی، محبت، معرفت، صداقت مندی و ایثار، دیده نمی‌شود، اما با تمام صفات نیک و خدمات ارزنده اش، در شهر و دیار خودش، غریب مانده است. «هادی مهرآزاد صابر» جوان گیلانی و نامی آشنای برای اهالی سیرجان است، شهیدی از تبار باران که به اذن امام راحل و برای سرنگونی رژیم قیام کرد و ناجوانمردانه از سوی طاغوتی‌ها مورد حمله و تیراندازی قرار گرفت و تا پای جان ایستادگی کرد و شهید شد و به جمع خیل یاران پیوست.

فرزندی از کوچه اردیبهشت که پایان بهار، خزان زندگیش نام گرفت، شهیدی با غیرت، انقلابی، تقواپیشه و مبارز، که دژخیمان پهلوی و مزدوران ساواک از نامش، تنشان به لرزه در می‌آمد، فعالیت‌های انقلابی اش روزگار ساواکیان را تیره و تار کرده بود. شهید «مهر آزاد صابر» اگر چه گیلانی و زاده رشت بود اما کمتر گیلانی است که این نام پرآوازه را بشناسد و به خاطر غفلت‌های صورت گرفته، مردم سیرجان بیشتر از گیلانی‌ها و رشتی ها این شهید والامقام را می‌شناسند.

بعد از گذشت ۴۴ سال از روز شهادت سرباز روح الله شهید انقلاب اسلامی «هادی مهرآزاد صابر» در همین حوالی در گلزار شهدای رشت در جوار مزار نورانی آن شهید بزرگوار مهمانی و دورهمی عاشقانه برپا شد.

لزوم الگوشناسی در جنگ روایت‌ها

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان در این مراسم با استناد از آیات قرآن کریم، شهدا را گنجینه‌های نایاب و با ارزش معرفی کرد و گفت: شهدا گنجینه‌های ارزشمندی هستند که باید قدرشان بدانیم و از آنها الگو برداریم.

حجت الاسلام سعید مهدوی با تاکید بر اینکه شهدا همانند پیامبران الگو هستند، اظهار کرد: در جنگ روایت‌ها و جنگ شناختی باید الگوها را خوب بشناسیم و به مردم معرفی کنیم.

وی با اشاره شخصیت بارز و ستودنی شهید مهرآزاد و نگاه و رفتار ضد پهلویش، افزود: در زمان پهلوی افراد دنبال شهوت و خوش گذرانی بودند اما شهید آزاد دنبال فطرت بود و حتی نماز شب این شهید ترک نشد.

میرزا هم در غربت ۱۰۰ ساله بود

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به ۴۴ سال گمنامی شهید مهرآزاد، تصریح کرد: کوتاهی‌ها و سهل انگاری‌ها در خصوص معرفی و پرداختن به شهید «هادی» پذیرفته نیست.

حجت الاسلام مهدوی با بیان اینکه باید به ابعاد شخصیتی و مبارزاتی شهید مهرآزاد بیشتر بپردازیم، گفت: ۴۴ سال در معرفی گنجینه ارزشمندی چون شهید هادی غفلت کردیم.

وی با بیان اینکه در خصوص معرفی میرزا کوچک خان هم غفلت صورت گرفت، افزود: میرزا هم در غربت ۱۰۰ ساله به سر برد و سال گذشته پس از گذشت یک قرن برایش یادواره گرفته شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی با تاکید بر توجه ویژه به سرمایه‌های معرفتی و هویتی چون شهدا و ایثارگران، تصریح کرد: توجه به سرمایه‌های هویتی نقطه مقابل جنگ‌های رنگارنگ فرهنگی و رسانه‌ای است.

عده‌ای دنبال عقلانیت بدون غیرت هستند

رئیس حوزه هنری استان گیلان هم در این محفل شهدایی، به بررسی اهمیت قرارگیری دو مفهوم «عقلانیت و غیرت» در کنار هم پرداخت و بیان کرد: قرارگیری دو مفهوم عقلانیت و غیرت در کنار هم منجر به پیروزی و موفقیت می‌شود و تفکیک این دو از هم و یکه تازی آنها، اثرگذار نخواهد بود.

سید رسول منفرد با اشاره به مؤلفه‌های پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بیان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی با رویکرد عقلانیت در کنار غیرت تحقق یافت.

وی با بیان اینکه عده‌ای دنبال عقلانیت بدون غیرت هستند، افزود: هر گاه عقلانیت به بن بست می‌خورد معجزه غیرت خودش را نشان می‌دهد.

رئیس حوزه هنری استان گیلان، شهید هادی مهرآزاد را الگویی غیرت مند همراه با عقلانیت معرفی کرد و گفت: دشمن تلاش می‌کند الگوها و اسوه‌های غیرت مندی چون شهدا را در سایه تحریف و حتی گمنامی قرار دهد.

منفرد با بیان اینکه مزار شهدا نیروگاه غنی سازی قدرت و غیرت است، تصریح کرد: شهدا تجلی بخش هر محفلی هستند و ایران اسلامی با خون پاک شهدا بیمه شده است.

وی با اشاره به قرارگیری در گام دوم انقلاب، زمینه سازی بستر تحریف مفاهیم انقلاب اسلامی را میسر دانست و افزود: زمینه سازی تحریف مفاهیم انقلاب اسلامی فراهم است و اگر هوشیارانه عمل نکنیم بسیاری از ارزش‌های اسلامی دستخوش تحریف می‌شود.

شهید هادی ندیده عاشق امام شده بود

برادر شهید «هادی مهر آزاد صابر»، برگزاری این محفل باشکوه را نوعی معجزه الهی برشمرد و بیان کرد: بعد از گذشت ۴۴ سال برادر شهیدم از گمنامی درآمد و این محفل یک نوع معجزه است.

اسکندر مهرآزاد صابر به تشریح خصوصیات اخلاقی و معرفتی شهید بزرگوار پرداخت و خاطرنشان کرد: شهید هادی از همان دوران نوجوانی مبلغ و پیرو واقعی حضرت امام بود و علاقه شدیدی به امام بزرگوار داشت.

وی با بیان اینکه شهید هادی ندیده عاشق امام شده بود، افزود: وقتی سخنرانی‌ها و پیام‌های حضرت امام به دست هادی می‌رسید، حس و حال عجیبی به او دست می‌داد.

برادر شهید مهرآزاد در حالی که بغضی همراه با دلتنگی های ۴۴ ساله راه گلویش را بسته بود با همان صدای بغض آلود گفت: نمی دانم از کدام ویژگی هادی بگویم. از عباداتش بگویم، از خیرخواهی، مردمی بودن و محبت به مردم بگویم یا از مبارزات انقلابی اش، از کدام خصیصه ارزشمند هادی بگویم که حق مطلب را ادا کرده باشم.

مهرآزاد صابر با اشاره به روحیه انقلابی شهید هادی در مبارزه با رژیم طاغوت، بیان کرد: شجاعت، مهارت در مبارزه و روحیه انقلابی وی مورد ترس و وحشت مزدوران ساواک شده بود، حتی ساواکی‌ها به این موضوع اعتراف کرده بودند، که از دست شهید هادی به ستوه آمدند.

وی با اشاره به روحیه معنوی و الهی شهید هادی در مبارزه با رژیم ساواک و پهلوی، اضافه کرد: هیچ فردی با توان جسمی نمی‌تواند از پس هزاران مزدور ساواکی بر بیاید بدون شک توان و روحیه معنوی به کمک شهید هادی آمده بود که اینگونه شجاعانه و با روحیه بالا در مقابل ساواکی‌ها ایستادگی می‌کرد.

ساواک از پیکر شهید هادی هم می‌ترسید

برادر شهید مهرآزاد با بیان اینکه ساواک از پیکر شهید هادی هم واهمه داشت، گفت: روز تشییع و خاکسپاری شهید هادی، اطراف مزار پر از دژخیمان پهلوی و ساواک بود گویا حکومت نظامی شده است.

مهرآزاد با اشاره به ارادت ویژه سیرجانی‌ها به شهید هادی، بیان کرد: به درخواست مردم و شهرداری، پارکی در سیرجان به نام شهید هادی مهرآزاد صابر نامگذاری شده و حتی خیابانی در سیرجان به نامش زده شده است.

وی با بیان اینکه ساواک از مجاهدت‌ها و مبارزات هادی به تنگ آمده بود، افزود: مزدوران ساواک دستور داده بودند که هادی را زنده دستگیر کنند اما او تا پای جان مبارزه کرد و شهید شد.

برادر شهید مهرآزاد با اشاره به اینکه خون شهید هادی تن ساواکی‌ها را به لرزه در آورده بود، گفت: بعد از شهادت هادی، ماه‌ها مورد تعقیب ساواک بودیم تا اینکه انقلاب پیروز شد و آنها به درک واصل شدند.

مهرآزاد صابر با بیان اینکه شهید هادی عاشق شیعه بود، اضافه کرد: شهید مهرآزاد از این که در یک خانواده مذهبی و شیعه متولد شده و پرورش یافته، بر خود می‌بالید و خداوند را شاکر بود.

خواب عمیق

شهید هادی مهرآزاد صابر، در اول اردیبهشت ۱۳۳۲ در شهر باران‌های نقره‌ای دیار میرزاکوچک خان جنگلی استان گیلان متولد شد. دوران کودکی و تحصیل خویش را در رشت سپری کرد و توانست مدرک دیپلم خود را در رشته تجربی کسب کند.

در همان دوران نوجوانی با امام اُنس گرفت و همیشه در جست و جوی مقالات و اعلامیه‌های حضرت امام بود و راهش را در مسیر راه معمار کبیر انقلاب قرار داده بود و بر این اصل اعتماد و اعتقاد راسخ داشت.

خدمت سربازی پای این جوان گیلانی را به سیرجان کشاند و در همان بحبوحه انقلاب، حضرت امام خمینی دستور فرار سربازان از پادگان‌ها را صادر کردند که به فرموده امام از پادگان سیرجان فرار کرد و در این میان مورد اصابت گلوله مزدوران رژیم پهلوی قرار گرفت و در تاریخ ۲۸ خرداد ۵۷ غریبانه شهید شد.

اما نکته قابل تأمل اینجاست که نام شهید هادی مهرآزاد صابر در میان مردم سیرجان آشناتر از مردم گیلان است و حتی به پاس یاد و خاطره این شهید بزرگوار یک پارک و خیابان در سیرجان نامگذاری شده است، اما در گیلان گویا متولیان امر تازه از خواب عمیق بیدار شدند. البته برپایی محفل شهید مهرآزاد صابر بعد از گذشت ۴۴ سال می‌تواند بارقه امیدی باشد تا اقدامات اثرگذار دیگری برای پاسداشت و ارج نهادن به مقام والای این شهید و دیگر شهدای عزیز انقلاب اسلامی صورت گیرد.

کد خبر 5517399

منبع: مهر

کلیدواژه: شهدا انقلاب اسلامی ایران سعید مهدوی بوشهر کرمانشاه خراسان رضوی خطبه های نماز جمعه مشهد سفر استانی کشاورزی اردبیل آمار کرونا سیدابراهیم رئیسی ویروس کرونا اصفهان سازمان تبلیغات اسلامی انقلاب اسلامی برادر شهید حضرت امام ۴۴ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۸۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در جلسه هماهنگی برگزاری همایش آزادسازی روز سنندج که در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزارشد اظهار داشت: هدف از برگزاری همایش آزادسازی سنندج مقابله با روایت سازی جعلی ضد انقلاب است.

مهدی رمضانی گفت:  حقایق مستند از مردم دریغ شده است و باید روایت صحیح و نافذ را به عموم مردم سنندج منتقل کنیم.

وی تاکید کرد: روایت استقامت و رشادت‌های مردم سنندج برای آزادسازی شهر سنندج از دست ضد انقلاب باید تدوین و تبیین شود.

رمضانی با بیان اینکه برای برگزاری بهتر این همایش از ظرفیت آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و اعضای هیأت علمی استفاده شود، اضافه کرد: طبق هماهنگی‌های بعمل آمده، بخشی از همایش شامل روایت‌گری پیشمرگه‌های مسلمان به عنوان اسناد زنده و ناطق خواهد بود.

همایش روز  آزادسازی سنندج، بیستم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور
  • پیکر پاک شهید جاویدالاثر ایلامی بعد از ۴۱ سال گمنامی شناسایی شد
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • سکانس‌هایی از فیلم های پاور
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • عملیات وعده صادق ابهت آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها را شکست
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • روایت شاهدان عینی از لحظات درگیری و شهادت حمیدرضا الداغی + فیلم
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است