Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@17:31:33 GMT

هیاهوی گل سرخ در چهارباغ

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۸۸۲۶

هیاهوی گل سرخ در چهارباغ

ایسنا/کردستان همزمان با سومین ماه از فصل بهار، در دل باغ های قدیمی روستای "آمروله" هیاهویی از عطر و رنگ سرخ بوته های گل محمدی برپاشده و گلابگیری سنتی، خلاقیت مردمان روستا را طی نسل های قدیمی تا کنون به نمایش می گذارد.

کردستان از قدیم خاستگاه انواع گیاهان دارویی و معطر و سایرمحصولات کشاورزی خوش طعم و رنگ از جمله توت فرنگی و انگور، انار و گردو، گل محمدی و آویشن و سایر محصولات کشاورزی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگار دست بخشنده طبیعت، خاک این دیار را برای رویش و گستراندن خوان نعمت های الهی پر بار تر کرده و همه رنگ ها و طعم ها را به دستان بی آلایش خاک این منطقه بخشیده است.

روستاهای هزار ساله کردستان، در هر فصلی از طبیعت، سنت خود را با خلاقیت مردمان این دیار آمیخته و هر بار میزبان یکی از میوه ها و گیاهان خوش آب و رنگ هستند، تا دین خود را به طبیعت و سنت باستانی منطقه ادا کنند.

این بار در سومین ماه از فصل بهار، دل باغ های قدیمی روستای "آمروله" آکنده از عطر و رنگ سرخ بوته های گل محمدی شده و  گلابگیری سنتی، خلاقیت مردمان روستا را طی نسل های قدیمی تا کنون به نمایش می گذارد.

گلاب گیری، یکی از سنت های دیرینه و پرطرفدار ایران است که بیشتر در کاشان و قزوین و برخی جاهای دیگر به گوش خورده است، اما شاید کمتر کسی بداند که کردستان هم در گلاب گیری سابقه دیرین و درخشانی داشته و در تولید گل محمدی رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.

برگزاری اولین دوره جشنواره گلاب گیری در روستانی آمروله از توابع شهرستان سنندج، که با هدف معرفی بیشتر ظرفیت های گردشگری استان برپا شد، بهانه ای برای پرداختن به این سنت دیرینه در کردستان شده است.

چهارباغ، که از باغ های بزرگ و مرکزی روستای آمروله به شمار می رود، میزبانی این جشنواره را به عهده دارد.

شهلا خانم، از بانوان کارآفرین روستا است، که به همراه سایر اعضای خانواده در راه اندازی دیگ های بزرگ و فرآیند گلاب گیری برای جشن در چهارباغ حضور دارد.

او که با غیرت خاصی ملاقه های بزرگ را در دیگ گلاب می چرخاند، مشتاقانه و با افتخار گلاب گیری را از سنت های آبا و اجدادی منطقه ذکر می کند و توضیح می دهد که این امر طی سال های پیشین و از زمان های دور در روستای آمروله در حال انجام است.

این بانوی کارآفرین می گوید: در باغ های ما، چند نوع گل محمدی می روید که در اصطلاح بومی به آن ها گل باغی گفته می شود؛ گلاب گیری در قدیم به صورت سنتی و شیوه ای سخت تر انجام می شد، اما امروز این کار آسانتر شده و با دستگاه های جدید انجام می شود.

او ادامه می دهد که فصل چیدن گل از خردادماه شروع می شود و هر باغداری، بعد از چیدن گل های محمدی در باغ یا خانه خود شروع به گلاب گیری می کند.

شهلا خانم به جزییات نحوه گلاب گیری می پردازد و می گوید: گل باغی را در داخل دیگ های بزرگ (قازان) ریخته و روی آن ها را با آب می پوشانیم، سپس درب دیگ ها را پوشانده و روی آتش می گذاریم، تا کاملا داغ شده و به جوشیدن بیافتد، بعد از این مرحله بخار تولید شده وارد تشت وسط دستگاه شده و از طریق لوله متصل به آن، به صورت قطره قطره خالی می شود و به این ترتیب عرق گل ها گرفته می شود.

او ادامه می دهد که بعد از این مرحله، دوباره آب ولرم به این عرق اضافه شده و برای از سر گیری در دستگاه ریخته می شود؛ این فرآیند تا به دست آوردن گلاب خالص و خوش عطر هفت بار ادامه می یابد.

این بانوی کارآفرین می گوید: بیش از ۱۰ روز است که مشغول گلاب گیری بوده و توانسته حدود ۱۰۰ کیلو گلاب، تولید و به فروش برساند.

او که معتقد است، از هر ۱۰۰ کیلو گل باغی، می توان حدود ۱۵۰ کیلو گلاب ناب و خالص تولید کرد می افزاید: خشکسالی، کم آبی و شخم زدن باغ ها برای تولید محصولات کشاورزی دیگر، بوته های گل باغی را خشکانده و تولید این محصول را نسبت به سال های قبل کاهش داده است، به طوری که در سال های گذشته از چهارباغ، روزی ۵۰ کیلو گل محمدی برداشت می شد، اما امروز این میزان در نهایت به ۱۰ کیلو رسیده است.

شهلا خانم، بانوی کار آفرین روستای آمروله کلام آخر خود را به درخواست حمایت بیشتر و پرداخت وام کارآفرینی از مسئولان اختصاص می دهد و می گوید: آمروله هم مثل سایر روستاهای اطراف جاده نامناسبی دارد و درخواست می کنیم که مسئولان به داد روستاها برسند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گلاب گيري گلاب گیری گل محمدی گل باغی کیلو گل باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

به گزارش "ورزش سه"، نساجی مازندران در این فصل فوتبالی فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. شمالی‌ها فصل را به امید شگفتی در لیگ و آسیا آغاز کردند و هیات‌مدیره باشگاه در بحث انتخاب مدیرعامل و سرمربی نقش پررنگی داشت اما هر چه فصل جلو رفت آنها با وجود برنامه‌ریزی مناسب، در نتیجه‌گیری موفق نبودند تا اینکه تغییر سرمربی و اضافه شدن چند بازیکن در نیم فصل به آرامی روند آنها را تغییر داد و بهبود بخشید. نساجی اما در طول سالهای اخیر در جنبه مالی و اداری هر سال بهتر از قبل عمل کرده است.

تیمی که زمین تمرین نداشت و حتی در تامین آب معدنی تیم با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کرد، حالا بی‌دغدغه تمرین می‌کند و بهترین امکانات در اختیارش است. در شرایطی که تیمهای بزرگ درگیر دریافت مجوز حرفه‌ای بودند ببرهای مازندران مجوز حرفه‌ای خود را به راحتی کسب کرد و در لیگ قهرمانان آسیا حضور یافت؛ آن‌هم زمانی که تیم‌های بزرگ ایران نتوانستند این مجوز را به دست آورند.

در ابتدای فصل تغییرات مدیریتی در نساجی با حضور درودگر در پست مدیرعامل آغاز شد اما با پیش‌روی در طول فصل و رقابت‌های قهرمانی آسیا، نساجی نتایجش ضعیف‌تر شد تا اینکه در پایان دیدار مقابل الهلال آنها در بدترین وضعیت در سال‌های اخیر قرار گرفتند. در این مقطع رضا حدادیان، مالک نساجی شخصا وارد عمل شد و تغییرات را در کادر مدیریتی و فنی اعمال کرد. حمیدرضا بایندریان، فرد مورداعتمادش را به سمت مدیرعامل انتخاب و کمی بعد ساکت الهامی به عنوان سرمربی به این تیم پیوست تا شرایط بحرانی تحت کنترل قرار گیرد.

این تغییرات ابتدا شرایط را در تیم پایدار کرد و در ادامه آنها به آرامی به روند مثبت در امتیازگیری رسیدند تا امیدهای برای آینده نساجی زنده بماند. از یک‌سو تیم‌های پایه نساجی با امکاناتی مناسب در رده‌های مختلف شکل گرفت و عملکرد مناسبی در لیگ‌های استانی و کشوری داشت، تیم فوتبال بانوان نساجی تشکیل شد و از سوی دیگر با تصمیم مالک، بازی‌ها برای مرذم قائمشهر رایگان شد تا از حضور حداکثری هواداران استفاده شود.

علاوه بر این در این سالها بدهی‌های نساجی به طور کامل پرداخت شد و همیشه در پرداختی‌ها و شرایط اردو جزو تیمهای با برنامه و بدون شکایت لیگ ایران بوده است. رضا حدادیان مالک باشگاه نساجی و خطوط هوایی وارِش به خوبی دوباره ثبات را به این تیم تزریق کرد. ببرهای مازندران از لحاظ امکانات سخت‌افزاری اگر بالاتر نه، دست کمی از تیمهای بزرگ ندارند. اردوهای خارجی در پیش فصل و تعطیلات در کنار دیدارهای تدارکاتی مقابل تیم‌های خارجی در این سالها، بخشی از برنامه مداوم نساجی شده است.

پرداختی بازیکنان نساجی همگی بالای ۶۰ درصد است و پاداش‌های خوبی برای بازیکنان این تیم در نظر گرفته می‌شود. یکی از دلایل اینکه در این سال‌ها با وجود تمام اتفاقات نساجی در سطح اول فوتبال باقی مانده است سیستم مالکیتی و رضا حدادیان است. او با همه وجود کنار نساجی و فوتبال مازندران است وگرنه چه کسی حاضر است میان اضافه کردن هواپیما به ناوگان هوایی شرکت و هزینه بی‌برگشت در فوتبال ایران، دومی را انتخاب کند؟ حدادیان برای فصل آینده برنامه‌های ویژه‌ای دارد و باید منتظر ماند تا ببینیم این اتفاقات چگونه رقم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • فصل گلاب گیری و تهیه گلاب و عرق نعنا با دستگاه تقطیر
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • به مناسبت ۸ اردیبهشت روز میمند خواستگاه گل محمدی - فارس
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عطر گل‌محمدی در گلستان‌های کرمانشاه پیچید
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر