Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ هزار واقعه طلاق در استان فارس ثبت شده است که بیشترین میزان مربوط به شهرستان‌های شیراز، مرودشت، داراب و جهرم است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بر اساس آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، در بهار 1400 تعداد 159 هزار و 339 رویداد ازدواج و 42 هزار و 331 رویداد طلاق به ثبت رسیده است که از این آمار منتشر شده،  استان تهران بیشترین آمار ازدواج با 17 هزار و 447 رویداد و استان سمنان با 968 رویداد، کمترین آمار را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس مطالعات صورت گرفته توسط اداره کل ثبت احوال استان فارس برگرفته از طرح پژوهشی برنامه‌ریزی راهبردی سیاست‌های جمعیتی در استان فارس با همکاری دانشگاه شیراز روندهای شاخص ازدواج، طلاق، باروری و مهاجرت بررسی شد و در این پژوهش، یافته‌ها نشان داد که باروری در استان در زیر سطح جایگزینی قرار دارد همچنین میزان طلاق در سطح بالایی است به گونه ای که نسبت ازدواج به طلاق رقم سه را نشان می‌دهد یعنی در برابر سه ازدواج یک طلاق ثبت شده است.

این پژوهش نشان داده است که استان فارس در مجموع استانی مهاجرفرست است و تمامی شهرستان‌های آن به استثنای شیراز و گراش خالص مهاجرت منفی دارند و جوانان تحصیلکرده بیکار بیشترین سهم خروج جمعیت از استان را داشته‌اند. 

مطالعات انجام شده حاکی از آن است که نرخ طلاق و نسبت ازدواج به طلاق در سطح استان به نسبت بالا بوده است و بیشتر زنان و مردانی طلاق می‌گیرند که در سن فرزندآوری قرار دارند. بالا رفتن طلاق آن هم در سنین جوانی و به طور مشخص در تولید مثل برای زنان می‌تواند ساختار جمعیتی استان را تحت تاثیر قرار دهد و کاهش بیشتر باروری و فرزند‌آوری در آینده می‌تواند از نتایج تغییرات فوق باشد.

بنابراین پرداختن به موضوع طلاق یا در حقیقت تلاش در راستای کاهش طلاق و در مقابل تلاش در راستای فراهم‌آوری زمینه ازدواج جوانان باید در صدر اولویت‌های جمعیتی استان قرار بگیرد. 

علیرضا انصاری مدیر کل ثبت احوال استان فارس در این خصوص با اشاره به آمار وقایع حیاتی طی دو ماهه اول سال جاری به خبرنگار تسنیم گفت: در دو ماهه اول سال جاری تعداد 9 هزار و 447 مورد واقعه ولادت و 4 هزار و 136 واقعه فوت ثبت شده است. 

وی افزود: در سال گذشته نسبت جنسی ولادت‌های ثبت شده 105 پسر در برابر 100 دختر بوده است که تعداد تولد پسران بیش از دختران بوده است. 

انصاری با بیان اینکه بیشترین ولادت مربوط به شهرستان شیراز و کمترین میزان مربوط به شهرستان جویم است، یادآور شد: در سال گذشته در سطح استان فارس تعداد 58 هزار و 919 واقعه ولادت و تعداد 31 هزار و 44 واقعه فوت ثبت شده است. 

این مقام مسئول اضافه کرد: نرخ رشد طبیعی جمعیت فارس باتوجه به میزان ولادت و فوت ثبت شده در سال 1400 شش دهم درصد بوده است. 

مدیر کل ثبت احوال استان فارس همچنین اضافه کرد: در سال 1400 بیش از 10 هزار واقعه طلاق ثبت شده است که بیشترین میزان ثبت شده مربوط به شهرستان‌های شیراز، مرودشت، داراب و جهرم است. 

متأسفانه براساس اعلام نظر کارشناسان، فارس در حوزه جمعیت رشد خوبی ندارد و روند سنی جمعیت استان از جوانی به سمت سالمندی است. این در حالی است که براساس اعلام سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس نخستین استانی است که قرارگاه جمعیتی آن پیش از سایر استان‌ها تشکیل شده است و برای این موضوع اعتباری 12 هزار میلیارد تومانی به عنوان سهمیه اختصاص داده شده است. 

وی معتقد است سهمیه استان باید بیش از این باشد و در این حوزه نیاز به افزایش اعتبارات است چرا که در این حوزه محرومیت برعکس تلقی می‌شود و در جایی مثل سیستان و بلوچستان نیازی به تشویق در صیانت جمعیت نیستیم  اما در استان‌هایی همچون فارس از نظر فکری، با فقر فرهنگی در مسئله جمعیت مواجه  هستیم و نیازمند اختصاص بیشترین بودجه به این حوزه هستیم. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است در این حوزه باید بیشترین بودجه به شهرهای شیراز، اصفهان، تهران، مشهد و تبریز اختصاص یابد چراکه این شهرها در صیانت جمعیت دارای محرومیت بیشتر و نیازمند راهکارهای تشویقی بیشتری هستند. 

معاون وزیر کشور: طلاق در کشور کاهش یافته است امام جمعه قزوین: نرخ طلاق در ازدواج‌های دانشجویی پایین‌تر است افزایش 7 درصدی سازش بین متقاضیان طلاق در خراسان رضوی

هزینه‌های بسیار بالا در خصوص درمان ناباروری و عدم هماهنگی بانک‌ها در موضوع پرداخت وام فرزندآوری به خانواده‌ها موجب شده تا بسیاری از خانواده‌ها با بحران‌های بسیاری مواجه شوند. این در حالی است که باید این موضوع را مد نظر داشت که طلاق، باروری بالقوه زوجین را کاهش خواهد داد که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی دیگر را به بار آورد.

براساس مطالعات صورت گرفته برای رفع و کاهش طلاق در استان که از سویی می‌تواند زمینه ازدواج را تشویق کند،  نیازمند توجه بیشتر به مسئله بیکاری جوانان با تحصیلات دانشگاهی است.

انتهای پیام/424/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مربوط به شهرستان ثبت شده استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۸۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این پهپاد به کنترل ترافیک در شیراز کمک می کند ؛ روش شناسایی خودروهای متخلف | ویدئو
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما
  • سفیراندونزی از غرفه استان فارس بازدید کرد