Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@15:58:15 GMT

تیغ تیز مدیریت سرگردان زیر گلوی باغات قصردشت

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۹۱۹۴

تیغ تیز مدیریت سرگردان زیر گلوی باغات قصردشت

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، فصل تابستان دو روز دیگر از راه می‌رسد و گرمای طاقت فرسای هوا که از ماه آخر بهار خودش را نشان داده است بیشتر و بیشتر می‌شود.

درختان و باغ‌ها همواره به‌عنوان منبع ساخت اکسیژن و تصفیه هوا شناخته می‌شوند و باغ‌های انبوه می‌توانند در مساعد کردن هوا به ویژه در فصل گرما بسیار تاثیرگذار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانشهر شیراز با وجود باغ‌های بسیار از جمله باغات قصردشت که از آنها به عنوان ریه‌های تنفسی شهر یاد می‌شود از قدیم دارای آب و هوای مطبوعی بوده است تا جایی که خشکسالی در نقاط مختلف کشور ریشه دواند و از طرفی رفته رفته از حجم باغات کم شد تا جایی که امروز نگران از دست رفتن کل مجموعه باغات در پی اخذ مجوزهای غیر قانونی هستیم.

باغات قصردشت در محله‌ای خوش آب و هوا واقع شده‌اند که شهرتی جهانی دارد اما طی سال‌های گذشته مجوزهایی صادر شده است که اجازه داده ویلاهایی در این باغات ساخته شود که ضمن تغییر بافت این محله قدیمی درختان را نیز نابود کند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز درباره تقسیم بندی باغات توضیحاتی داد و از صدور مجوزهایی گفت که بر خلاف قانون منجر به این ساخت و سازها شده است.

هیچ ساخت و سازی در گروه یک مجاز نیست

غلامعلی ترابی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شیراز اظهار داشت: باغات شهر شیراز به طور کلی به دو گروه شامل حوزه استحفاظی قصردشت و باغات خارج از حوزه استحفاظی هم در محدوده و هم در حریم تقسیم می‌شوند.

وی افزود: وسعت باغات قصردشت ۱۵۰۰ هکتار شامل باغ، اراضی و روستاهایی چون کدیون، دینکان و ... است که در مجموع حدود هزار هکتار آن در گروه یک واقع شده است.

او با اشاره به اینکه باغات قصردشت خود شامل پنج گروه هستند، اظهار داشت: در گروه یک هیچ ساخت و سازی مجاز نیست و از محل تغییر کاربری برخی گروه های دیگر باید جهت حفظ و آبادانی گروه یک استفاده شود.

ترابی با تاکید بر اینکه طی سنوات گذشته با استفاده از اشکال قانون برخی ساخت و سازها و واگذاری‌های غیر اصولی صورت گرفته است، گفت: در هزار هکتار گروه یک ۳۰ هکتار مغایرت وجود دارد که همان ساخت و سازهای غیرمجاز است در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی تنها آنچه که از گروه ۵ به صورت زمین است و باغ نیست می‌تواند تغییر کاربری یابد و عوایدش صرف حفظ باغات گروه یک شود.

او در ادامه در پاسخ به چرایی اجرایی نشدن مصوبات ادوار مختلف شورا در گذشته توضیح داد: در شوراهای مختلف مصوباتی در حوزه صیانت از باغات به تصویب رسید که شهرداری به عنوان متصدی اصلی به حفظ باغات کمک کند و ساخت و سازهای غیرمجاز را به عنوان فضای عمومی در اختیار مردم قرار دهد اما به طور کامل اجرایی نشد، همچنین مبالغی که باید برای حفظ باغات اختصاص می‌یافت نیز به طور کامل تخصیص نیافت.

این عضو شورای شهر شیراز، ادامه داد: در حوزه باغات دو آیتم مد نظر است، اول اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز باید به عنوان فضای عمومی در اختیار عموم مردم قرار داده شود و دوم اینکه در جهت رونق گردشگری برخی فضاها بدون اسیب به باغ و درختان در حوزه گردشگری تغییر کاربری پیدا کند.

ترابی افزود: در این صورت باغ توسط کارشناس رسمی دادگستری قیمت گذاری می‌شود و از مالک خریداری شده و به مالکیت شهرداری درمی‌آید تا از آن حفاظت شود و یا با توافق طرفین تغییر کاربری می‌یابد که متاسفانه شاهد هستیم استقبال خوبی از آن صورت نگرفته است.

اعمال قانون جدی‌تر شود

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه عمده‌ترین ساخت و سازها خلاف قانون است که بعضا به کمیسیون ماده ۱۰۰ هم رفته و دستور تخریب صادر شده است اما به نظر می‌رسد برای حفظ و احیای بهتر باغات نیازمند احکام و قوانین جدی‌تری هستیم.

اینها در حالی است که مدیرکل راه و شهرسازی فارس از مخالفت صد در صدی با تغییر کاربری باغات قصردشت سخن می‌گوید.

جنگ میان تغییر یا عدم تغییر کاربری!

محمودرضا طالبان در گفتگو با فارس اظهار داشت: ما مخالف تغییر کاربری در باغ‌های قصردشت هستیم.

وی با بیان اینکه ما اکنون در یک جنگ روبروی مالکان قرار داریم، افزود: ما اکنون در جنگ با مالکانی هستیم که رفته اند باغات را ارزان خریده اند و حالا می‌خواهند تغییر کاربری دهند و سود کنند.

دبیر کمیسیون ماده پنج گفت: در کمیسیون ماده پنج به ریاست استاندار به شدت تاکید بر حفظ و حراست از باغات است و به شدت با مصوباتی که درباره تغییر کاربری باغات باشد مخالفت می‌شود.

باغات قصردشت به سرعت در حال خشکیدن

طالبان با اشاره به اینکه متاسفانه باغات به سرعت در حال خشکیدن هستند گفت: بر اساس تصاویر هوایی که از باغات مشاهده شد دیدیم که حجم بسیاری از باغات رو به خشک شدن است و این خشکی در فصل بهار جای نگرانی دارد.

وی افزود: متاسفانه به نظر می رسد مالکان علاقه مند هستند به سمت خشک کردن حرکت کنند و لذا باید سیاست های در پیش گرفته را تقویت کنیم چراکه همین حجم باقی مانده از باغات نیز به دلیل همین سیاست‌های انقباضی است.

وی تاکید کرد: بنابراین ما اجازه نمی‌دهیم که از ظرفیت کمیسیون ماده پنج جهت تغییر کاربری استفاده شود و به این سمت و سو نخواهیم رفت.

به گزارش فارس، به نظر می‌رسد اتفاقات رخ داده در حوزه باغات ناشی از عمل نکردن به سخنان و مصوباتی است که گفته می‌شود؛ چراکه آنچه گفته می‌شود بسیار خوب است در حالی که در عمل شاهد اتفاقات دیگری هستیم لذا اگر می‌خواهیم دلسوزانه به بحث حفظ و صیانت از باغات بپردازیم باید وارد عمل شویم و پا را از حرف و سخن فراتر نهیم.

گزارش از: راضیه نجار

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: باغات قصردشت ریه های تنفسی شیراز باغات گروه یک کمیسیون ماده پنج شورای شهر شیراز باغات قصردشت تغییر کاربری کمیسیون ماده شهر شیراز گروه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۹۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، گفت: ۱۲ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور قلع و قمع شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، علی مبارکی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: صبح امروز در محدوده روستا‌های حمیدآباد، تحت منظر و حصار بوژان 12 مورد ساخت وساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور با حضور یگان حافظان انفال و حقوق بیت‌المال با محوریت اداره امور اراضی جهاد کشاورزی، در معیت نیرو‌های کلانتری 12 به‌عنوان نماینده دادستانی، به حکم تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی قلع و قمع شد.

وی افزود:  کشاورزی حفظ و اساس استقلال کشور، محور توسعه پایدار، اقتصاد مقاومتی و تأمین امنیت غذایی جامعه بوده و زمین‌های کشاورزی به عنوان بستر تولید غذا، مهم‌ترین رکن تداوم حیات انسان‌ها و‌ امانتی برای تمام نسل‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، ماموران جهادکشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.

مبارکی تصریح کرد: ایجاد بنا و تأسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گودبرداری، پی‌کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن بقایا، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه‌سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می‌شود و کشاورزان عزیز باید توجه کنند که تمامی موارد ذکر شده مصادیق جرم محسوب شده وبا قاطعیت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی  نیز با اعلام این نکته که براساس وظیفه ذاتی این مدیریت و در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی و بازدید‌های می‌دانی همکاران تشخیص، به واحد‌های مزبور اخطار داده شده که هیچ گونه ترتیب اثری از طرف مالکین داده نشده است.

وی با اشاره به اینکه عمده اجرای حکم قلع و قمع مربوط به زمین‌هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان به داخل شده و افراد در داخل زمین‌ها مشغول ویلا‌سازی می‌شوند، تمامی این دیوار کشی تخریب شد.

رئیس اداره امور اراضی بیان کرد: این اقدام قانونی منجر به قلع وقمع 10 مورد دیوارگذاری به مساحت 560 مترمربع، یک باب استخر به مساحت 50 متر مکعب و معدوم‌سازی یک مورد تابلو مربوط به جاده‌سازی و قطعه‌بندی شد و در این رابطه مقدار 4 هزار و 300 متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.

جهانداری تصریح کرد: علی‌رغم تذکر‌ها و اخطار‌های مکرر به شهروندان در نشریات، رسانه‌های عمومی و پیام رسان‌ها جهت استعلام در زمان خرید زمین کشاورزی وباغ، متأسفانه عده‌ای سودجو باعث ضرر وزیان به افراد خریدار می‌شوند و مالکین جدید هم بدون توجه به استعلام لازم از ادارات و مراجع ذی‌ربط، سبب خسارت و خسران به خود می‌شوند.

وی از روستاییان  درخواست کرد از هرگونه احداث بنا یا دیوارکشی اراضی زارعی و باغی خودداری کنند و حتماً قبل از هرگونه اقدامی، استعلام لازم را از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دریافت کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی مراتب را از طریق سامانه 131 از خطوط ثابت گزارش کنند.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه