Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که شواهد نشان می‌دهد هیچ رقیب جدی برای نجیب میقاتی برای نامزدی نخست‌وزیری جدید لبنان وجود ندارد، برخی منابع پیش‌بینی می‌کنند که او طی چند روز آینده در جریان رایزنی‌های الزام‌‌آور پارلمانی ماموریت تشکیل دولت جدید را بر عهده می‌گیرد.

به گزارش ایران اکونومیست، از چند روز گذشته تماس‌ها و رایزنی‌های گسترده جهت حل مواضع پارلمانی طرف‌های مربوطه در لبنان برای تشکیل دولت جدید و انتخاب نخست وزیر مکلف در آستانه رایزنی‌های الزام آور آغاز شده است و انتظار می‌رود که در دو روز آینده جلسات فشرده در این زمینه برگزار گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میقاتی در آستانه انتصاب دوباره به پست نخست‌وزیری لبنان

درحالی که گفته می‌شود در میان نامزدهای مطرح شده برای نخست وزیری آینده لبنان همچنان «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور این کشور بیشترین شانس را دارد، منابع نزدیک به او اعلام کردند که ما حرفی خارج از چارچوب‌های پارلمانی درباره این موضوع نداریم.

این منابع در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب نجیب میقاتی به عنوان نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت جدید لبنان قطعی شده است یا نه گفتند، پاسخ این سوال با نمایندگان پارلمان است و همه چیز بعد از انجام رایزنی‌های الزام‌آور پارلمانی مشخص می‌گردد و ما باید منتظر تصمیم نمایندگان باشیم.

در همین چارچوب شخص نجیب میقاتی در مراسم جشن فارغ التحصیلی دانشجویان در طرابلس طی سخنانی اعلام کرد که دیگر نمی‌توان موعد انتخاب نخست‌وزیر و تشکیل دولت جدید را به تعویق انداخت و باید این روند سریع انجام گیرد.  دولت فعلی چند طرح در زمینه اصلاحات را مطرح کرده که در انتظار تصویب نهایی در پارلمان است و هرگونه تعلل در این زمینه شرایط را سخت و پرهزینه می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای ریاست دولت جدید نامزد خواهد شد یا اینکه بر مواضع قبلی خود در عدم پذیرش منصب نخست وزیری این کشور پایبند است ، گفت، ما با اعتقادات شفاف ملی و شخصی آماده خدمت به مردم هستیم اما تبدیل شدن جایگاه نخست وزیری و شخص نخست وزیر به عرصه تسویه حساب‌های شخصی را قاطعانه رد می‌کنیم.

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان تاکید کرد، کسانی که فکر می‌کنند با ایجاد سر و صدا و هیاهو و جنجال‌های سیاسی و رسانه‌ای می‌توانند ما را از مواضع خود عقب برانند در اشتباه هستند.

از طرف دیگر یک منبع سیاسی در گفتگو با روزنامه الدیار اعلام کرد که نجیب میقاتی مواضع خود را به همه احزاب اعلام و بر رد هرگونه پیش‌شرطی در قبال  پذیرش ماموریت تشکیل دولت جدید تاکید کرده است و نمی‌پذیرد که در این زمینه تحت فشار و باج‌گیری قرار داشته باشد. همچنین نجیب میقاتی مانند هر نخست وزیر دیگری خواهان کسب حداکثر آراء نمایندگان است. اما از آنجایی که اکنون اکثریت در پارلمان وجود ندارد و ترکیب پارلمان جدید در هم تنیده شده، ساز و کار انتخاب نخست وزیر مکلف دشوار می‌شود.

طبق اطلاعاتی که احزاب سیاسی لبنان فاش کرده‌اند، همچنان شرایط در روند تشکیل دولت و انتخاب نخست وزیر مکلف به نفع نجیب میقاتی است و هنوز رقیب جدی برای او پیدا نشده است.  به این صورت که انتظار می‌رود در تاریخ مقرر برای انتخاب مامور تشکیل دولت در پنجشنبه هفته جاری، نجیب میقاتی این ماموریت را برعهده بگیرد؛ مگر اینکه اتفاق غافلگیرکننده‌ای بیفتد که خارج از محاسبات سیاسی باشد.

از طرف دیگر منابع آگاه لبنانی گزارش دادند که «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور همچنان از نجیب میقاتی حمایت می‌کند. میقاتی همچنین از حمایت جنبش امل و حزب الله برخوردار است و درصد زیادی از نمایندگان اهل سنت و نمایندگان مستقل نیز قصد دارند به او رای دهند.

«الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان لبنان در همین زمینه روز گذشته با نبیه بری دیدار داشت و آنگونه که منابع گزارش می‌دهند نبیه بری تاکید کرده بود که جایگزینی برای نجیب میقاتی در شرایط فعلی وجود ندارد. به ویژه اینکه او از حمایت لازم در میان مولفه اهل‌سنت برخوردار بوده و روابط بین المللی و منطقه‌ای خوبی دارد. بنابراین  بعد از اینکه «سعد حریری» نخست وزیر اسبق لبنان برای مدت نامعلوم از عرصه سیاسی این کشور کناره‌گیری کرده، نجیب میقاتی همچنان برجسته ترین گزینه برای نخست‌وزیری آینده لبنان محسوب می‌شود.

از طرف دیگر جریان آزاد ملی به ریاست «جبران باسیل» که همچنان مخالف انتخاب مجدد نجیب میقاتی به عنوان نخست وزیر جدید لبنان است تاکید کرده که در حال حاضر هیچ گزینه دیگری را به جای میقاتی معرفی نکرده و همچنین با هیچ گروه دیگری در خصوص حضور یا عدم حضور در دولت آینده و  خواسته‌ها و شرایطی که این جریان در این زمینه دارد صحبت نکرده است.

تکاپوی دوباره سفیر عربستان در عرصه سیاسی لبنان

اما در این میان نکته قابل توجه تحرکات «ولید البخاری» سفیر عربستان سعودی در بیروت است.  در حالی که منابع گزارش می‌دهند ولید البخاری از مداخله در روند تشکیل دولت جدید لبنان ناامید شده است، او روز گذشته بعد از بازگشت از ریاض در منزل خود با شیخ «عبداللطیف دریان» مفتی اهل سنت لبنان برای دومین بار طی چند روز گذشته دیدار کرد.  دو طرف در این دیدار درباره «فواد سنیوره» نخست وزیر اسبق لبنان  صحبت کردند.

منابع گزارش دادند که ولید البخاری همچنین دیدارهایی با برخی از نمایندگان اهل سنت به شکل علنی و پنهانی داشته است و همچنین با نمایندگان مستقل نیز ارتباط دارد.

بر اساس این گزارش هرچند که عربستان امیدی ندارد بتواند بر روند تشکیل دولت لبنان تاثیر گذار باشد و موضع علنی خود را درباره تعیین نخست وزیر جدید لبنان و یا انتصاب دوباره نجیب میقاتی به این منصب ابراز نکرده است اما شواهد نشان می‌دهد که سعودی‌ها قصد حمایت از نجیب میقاتی را ندارند.

فواد سنیوره نیز در این بین در تلاش برای تاثیرگذاری بر آرای نمایندگان اهل سنت است تا گزینه دیگری را به جای نجیب میقاتی انتخاب کنند اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان 23 ماه جاری میلادی را به عنوان تاریخ آغاز رایزنی‌های الزام‌آور پارلمانی برای معرفی نامزد نخست وزیری آینده تعیین کرد تا دولت جدید این کشور در مدت زمانی کوتاه تشکیل شده و باب رسیدگی به امور مهم باز گردد؛  به ویژه اینکه ماه اکتبر نیز باید رئیس جمهور جدید لبنان انتخاب شود.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انتخاب نخست وزیر رایزنی های الزام تشکیل دولت جدید نخست وزیر مکلف نجیب میقاتی جدید لبنان نخست وزیری روز گذشته اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۹۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه

نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت.

به گزارش مشرق، در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا غزه پس از پایان جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اداره شود.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این طرح به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد زیرا مسیر مشخصی را برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مشخص نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: همچنین به احتمال زیاد شرکای تندروی نتانیاهو در کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل نیز به علت اینکه این طرح احتمال بازگشت تشکیلات خودگران فلسطین به غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین را از اساس رد نکرده است، با آن مخالفت خواهند کرد.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: بر اساس طرح جدید نتانیاهو، ائتلافی که مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را بر عهده خواهد داشت با همکاری واشنگتن، اشخاصی را از میان فلسطینیان غزه برای ساخت و ساز مجدد این باریکه و حفظ امنیت و ثبات آن انتخاب کرده و بعد از هفت تا ۱۰ سال، به مردم غزه این امکان را خواهد داد تا در خصوص الحاق به یک دولت واحد فلسطینی که بر روی کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی می‌کند، پای صندوق‌های رأی بروند.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید: بر اساس این طرح نتانیاهو، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان توانایی فعالیت در داخل غزه را خواهند داشت.

در پایان این گزارش نیویورک تایمز آمده است: مراحل ابتدایی تهیه و تکمیل این طرح در ماه نوامبر با همکاری چندین تاجر که برخی از آنها ارتباط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارند، انجام شده است.

نیویورک تایمز در حالی از این طرح جدید نتانیاهو برای اداره غزه پس از جنگ پرده برداشته است که پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ناکامی این رژیم در تحقق اهداف اعلامی خود، اکنون این جنگ به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس و آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که ۶۸ درصد صهیونیست‌ها از پیروزی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جنگ غزه نا امید هستند.

نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داده است که ۶۸ درصد مخاطبان آن می‌گویند نتانیاهو نمی‌تواند در غزه پیروز شود.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تماس‌ها با حماس برای انجام توافق مبادله اسرا به در بسته خورده است و مشخص نیست که چه زمانی این گره باز می‌شود.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز به نقل از منابعی گزارش داد، سطح سیاسی رژیم صهیونیستی، روی یک توافق عادی سازی احتمالی با عربستان سعودی حساب باز کرده که ممکن است این رژیم را مجبور به توقف جنگ در غزه کند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا پایان ماه می را برای دستیابی به توافق عادی سازی بین (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی تعیین کرده است.

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن نیز روز دوشنبه گذشته تاکید کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهایش، جنگ غزه را باخته است.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در سخنانی در نشست گفت‌ وگو محوری که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورده است.

وی افزود: نتانیاهو می‌گوید که به دنبال پیروزی در غزه است اما وی اکنون به شکست رسیده و اسرائیل نیز مطرود شده است. روشن است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

الصفدی با اشاره به اینکه ۱.۳ میلیون فلسطینی بمباران می‌شوند، گفت: همه خواهان صلحی مبتنی بر راه‌حل دو دولتی هستیم و باید اسرائیل پایبندی خود به صلح عادلانه و فراگیر را اعلام کند؛ همچنان که جامعه جهانی نیز بر این باور است که راه حل دو دولتی تنها راه تضمین امنیت و صلح خواهد بود.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که ابتدا رژیم صهیونیستی باید جنگ را متوقف کند و پس از آن از حماس برای آزادی اسرای صهیونیست درخواست خواهد شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • ملاقات امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالی در گامبیا
  • رایزنی وزیران امور خارجه ایران و بنگلادش در مورد آخرین تحولات غزه
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون