Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@03:26:23 GMT

صادرات 2.4 میلیارد دلاری آبزیان تا 1404

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۰۲۲۰

صادرات 2.4 میلیارد دلاری آبزیان تا 1404

رئیس سازمان شیلات کشور گفت: از ۶۰۰ میلیون قطعه تخم چشم زده مورد نیاز در حوزه پرورش ماهیان سردابی قابلیت تولید ۳۷۰ میلیون قطعه را داریم و امیدواریم تا افق ۱۴۰۴ بیش از ۹۰ درصد وابستگی در این حوزه را کاهش دهیم.

روزنامه ایران: سید حسین حسینی اظهار کرد: در حوزه صید و صیادی برای ذخایر تحت فشار، پایدار، برداشت نشده سیاست‌های متنوعی در دستور کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذخایر تحت فشار بیشتر در عمق‌های کم است و لازم است برای پایداری، بهره‌برداری و عبور از صید کمی به سمت صید کیفی گام‌هایی برداشته شود. در حقیقت هم باید ذخایر حفظ شود و هم از صید بی‌رویه جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در حوزه تکثیر، رهاسازی و بازسازی ذخایر گام‌های خوبی برداشته‌ایم. در سال ۱۴۰۰، ۳۱۴ میلیون قطعه انواع و اقسام ماهی‌های بومی و میگو رهاسازی شده است که بایستی تا سال ۱۴۰۴ این عدد به حدود ۷۰۰ میلیون قطعه در سال برسد. رئیس سازمان شیلات کشور اضافه کرد: کیفی‌سازی برداشت از ذخایر نیز موضوع مهمی است. باید در راستای صید آبزیان به‌صورت صحیح، دقیق و استاندارد و با استفاده از تکنولوژی صید با توجه به زنجیره تولید گام‌های خوبی برداشته شود. در گام اول برای ارتقای کیفیت با سازمان‌های تخصصی بین‌المللی در حال مذاکره هستیم.


رشد صادرات آبزیان
وی در ادامه به صادرات آبزیان اشاره کرد و گفت: سال گذشته با ۱۹ درصد رشد به ۱۶۶ هزار تن صادرات معادل ۵۵۴ میلیون دلار رسیدیم. در افق ۱۴۰۴ قصد داریم ۶۶۰ هزار تن صادرات را افزایش دهیم که حدود ۲.۴ میلیارد دلار ارزش آن خواهد بود و می‌تواند در بحث ارزآوری برای کشور هم مؤثر واقع شود.
به گفته رئیس سازمان شیلات در بخش واردات آبزیان در سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشتیم.


سرانه مصرف را به 20 کیلوگرم می‌رسانیم
رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه هزینه تمام شده تولید یک کیلو ماهی ۷۰ هزار تومان است، گفت: سرانه مصرف آبزیان در کشور سالانه ۱۳ کیلوگرم است. متوسط سرانه مصرف آبزیان در دنیا ۲۰ کیلوگرم است که در افق ۱۴۰۴ قصد داریم سرانه مصرف را به این عدد برسانیم. به گفته وی در شش ماه دوم سال که تقاضای آبزیان افزایش پیدا می‌کند بحث کاهش تعرفه در حوزه واردات را در دستور کار قرار می‌دهیم تا اگر تقاضا بالا رفت و کمبودی در بازار داشتیم به این طریق جبران شود. وی در پایان گفت: میگو ایران به بیش از ۳۰ کشور صادر می‌شود. سال گذشته ۵۳۰۰ تن میگو صادر کردیم و پیش‌بینی می‌کنیم که امسال به رقم ۸۰۰۰ تن برسیم و صادرات نیز رو به رشد است.


ارائه تسهیلات به آبزی‌پروران
حسینی در ادامه به شیلات کارت نیز اشاره کرد و گفت: با مردمی‌سازی یارانه‌ها حمایت از تولید در حوزه آبزیان نیز اتفاق افتاد و شیلات کارت متناسب با دامدار کارت برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شد.
وی افزود: تسهیلات ۱۲ درصد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای مزارع کوچک و تسهیلات ارزان قیمت ۱۵ درصد برای مزارع بزرگتر به‌عنوان حمایت از تولید اختصاص داده شد که تاکنون بیش از ۸۶۰ بهره بردار ثبت‌نام کرده‌اند تا از این تسهیلات استفاده کنند و این ادامه دارد.


۷۰۰ هزارتن تولیدات صید و صیادی داریم
حسینی تصریح کرد: استفاده از ذخایر آب‌های عمیق و برداشت نشده در دستور کار است تا بتوانیم به‌صورت صحیح و دقیق این ذخایر را به محصولات شیلاتی اضافه کنیم. ۷۰۰ هزار تن در حوزه صید و صیادی تولید داریم وحرکت به سمت ذخایر برداشت نشده و کمتر برداشت شده و ایجاد تکنولوژی‌های نوین در صید ماهی‌های مرکب از جمله فانوس‌ ماهی‌ها و... این عدد را در افق ۱۴۰۴ به یک میلیون و ۶۰ هزار تن خواهد رساند.


۵۸ هزار تن میگو در آب‌های شور و نیمه شور تولید می‌شود
وی در ادامه گفت: در حوزه آبزی پروری علاوه بر بهره‌وری و افزایش تولید در شرایط موجود، ۵۵۳ هزار تن تولید در حوزه آب‌های شیرین و ۵۸ هزار تن میگو در آب‌های شور و لب شور داریم. برای اینکه بتوانیم به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید برسیم باید به سمت آبزی پروری در دریا و استفاده از ظرفیت زیستی کشور یعنی سواحل حرکت کنیم.


کاهش وابستگی تا بیش از ۹۰ درصد در افق ۱۴۰۴
رئیس سازمان شیلات کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش به کاهش وابستگی در تخم چشم زده ماهی اشاره کرد و گفت: وابستگی ما در سال‌های گذشته به تخم چشم زده زیاد بود که با تدابیر اندیشیده شده از ۶۰۰ میلیون قطعه مورد نیاز در حوزه پرورش ماهیان سردابی قابلیت تولید ۳۷۰ میلیون قطعه را داریم و امیدواریم در افق ۱۴۰۴ تا بیش از ۹۰ درصد وابستگی در این حوزه را کاهش دهیم.  به گفته وی ۲۹۱ میلیون قطعه ماهی زینتی در سال تولید می‌کنیم که از جایگاه خوبی برخورداریم و قابلیت ارتقا نیز داریم.  وی با اشاره به اینکه در حوزه ماهیان خاویاری با وجود اینکه از سال ۲۰۱۰ ممنوعیت صید تجاری این ماهی وضع شده و همچنان نیز ادامه دارد، گفت: اقدامات خوبی در حوزه پرورش ماهیان خاویاری انجام شده است و در سال حدود ۳۵۰۰ تن گوشت خاویاری و ۱۶تن خاویار تولید داریم که در برنامه ۱۴۰۴ امیدواریم به ۲۰ هزار تن گوشت خاویار و ۱۰۰ تن خاویار برسیم.
حسینی تصریح افزود: علاوه بر استان‌های ساحلی در ۲۲ استان دیگر هم بحث پرورش ماهیان خاویاری فعال است. معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به اهمیت توجه به بازار و صنایع شیلاتی نیز اشاره کرد و گفت: اعتقاد داریم هر وقت بازار حرکت کند برای تولید تحول ایجاد می‌شود. بنابراین توجه به بازارهای تخصصی شیلات در استان‌های پرجمعیت در دستور کار این سازمان است.


توسعه سواحل مکران در دستور کار
وی در ادامه با بیان اینکه توسعه سواحل مکران مورد تأکید بسیار رهبری است، گفت: سازمان شیلات ایران می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد. در حوزه صنعت شیلات فرصت خوبی در این سواحل وجود دارد. کمیته اختصاصی برای توسعه شیلاتی سواحل مکران تشکیل شده که برنامه‌های خوبی در این زمینه دارد.
حسینی در ادامه در پاسخ به افزایش قیمت محصولات شیلاتی از جمله ماهی و میگو و کنسرو ماهی و برنامه سازمان شیلات برای کاهش قیمت این اقلام گفت: مبنای ما قیمت تمام شده محصول است. ۷۰ درصد هزینه پرورش ماهی را خوراک به خود اختصاص می‌دهد. جایگزینی برخی از نهاده‌ها برای ارزان‌سازی و کیفی‌سازی خوراک در دستور کار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم ماهی قزل آلا 75 هزار تومان و ماهیان ریز مانند کیلکا 35 تا 40 هزار تومان است و قیمت ماهی با توجه به هزینه تمام شده گران نیست.
وی تصریح کرد: آبزیان در مقایسه با پروتئین‌های دیگر قیمت مناسبت‌تر و تنوع قیمتی بسیاری دارند و برخی از انواع آن مانند ماهی قزل آلا و ماهیان گرمابی می‌توانند با سایر پروتئین ها رقابت داشته باشند. اما مسأله این است که اولویت خرید خانواده‌ها نیست و به آن به‌عنوان غذای لوکس نگاه می‌کنند. در حقیقت در حوزه فرهنگ‌سازی مصرف آبزیان مشکلات اساسی داریم و مردم در سبد غذایی خود آبزیان را قرار نمی‌دهند.
 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان شیلات اشاره کرد و گفت پرورش ماهیان دستور کار میلیون قطعه افق ۱۴۰۴ سرانه مصرف پرورش ماهی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال

ناصر عاشوری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری نمایشگاه نفت تصریح کرد: ما طی مدت ۴ روز برگزاری نمایشگاه ضمن مذاکره با شرکت‌های داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها تعدادی از تفاهمنامه هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم؛ به قرارداد تبدیل می‌شوند و چه بسا تفاهم نامه‌های جدیدی با بانک‌ها و بیمه به امضا برسانیم.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ۳ پنل با موضوعات برنامه ریزی برای تولید با کیفیت، تأثیر کاهش منابع مالی در تکمیل پروژه و تهدید کاهش نیروی انسانی و نیروی متخصص برنامه ریزی کردیم.

یه گفته دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور در گذشته تنها متخصصان این حوزه مهاجرت می‌کردند و اکنون نیروی فنی در حال مهاجرت هستند که این مسأله تهدیدی برای ما است.

وی ادامه داد: حداقل پیشنهاد دستمزد خارج از مرزهای ما ۶۰۰ میلیون تومان است در حالی که در کشور ۵۰ میلیون تومان است.

عاشوری با اشاره به اینکه ناترازی یکی از مسائل است که در همه عرصه‌ها وجود دارد، اضافه کرد: برای ناترازی گازوئیل و بنزین دو نوع تفکر وجود دارد؛ یکی ظرفیت افزایش تولید و دیگری دوگانه سوز کردن خودروها و مصرف بهینه با همین میزان تولید ادامه دهیم.

وی ادامه داد: من با افزایش ظرفیت تولید مخالفتی ندارم اما با پالایشگاه‌های فعلی افزایش ظرفیت امکان پذیر نیست. چرا که اگر تحریم‌ها وجود نداشت و سرمایه‌گذاری کافی صورت می‌گرفت ساخت پالایشگاه مادر دست کم به ۶ سال زمان نیاز دارد.

عاشوری اضافه کرد: در ۱۵ سال اخیر مصوبات ساخت پالایشگاه‌هایی وجود دارد که هیچ کدام به ثمر نرسیدند.

دبیر کل انجمن پالایش نفت کشور تاکید کرد: با اطمینان خاطر می‌گویم ناترازی به علت مصرف بی‌رویه است. زیرا در مصرف رشدی داریم که نقشی در اقتصاد ما ندارد.

چی با اشاره به اینکه هدر رفت انرژی بسیار بالاست خاطر نشان کرد: متأسفانه خودروهایی استفاده می‌شود که تولید آنها مربوط به قبل از انقلاب است و آنطور که کارشناسان می‌گویند میزان هدر رفت بنزین در سال ۲۵ میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اضافه کرد: اگر دولت تدبیری در نظر نگیرد بدون شک تا دو سال آینده در همه حوزه‌های انرژی ناترازی خواهیم داشت اعم از آب، گاز و بنزین با مشکل روبرو خواهیم شد.

ادامه دارد

کد خبر 6097587 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد