Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@04:17:58 GMT

آمریکا در پایگاه الحریر اربیل سامانه ضدموشکی مستقر کرد

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۳۱۹۸

آمریکا در پایگاه الحریر اربیل سامانه ضدموشکی مستقر کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه عراقی المعلومه، یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد که نظامیان آمریکایی حاضر در پایگاه الحریر واقع در استان اربیل (اقلیم کردستان عراق)، یک سامانه ضد موشکی در این پایگاه مستقر کرده‌اند.

این منبع امنیتی ضمن اعلام این خبر، افزود: نظامیان آمریکایی با کمک نیروی هوایی خود روز گذشته سامانه‌ای ضد موشکی در پایگاه الحریر واقع در استان اربیل (اقلیم کردستان عراق) مستقر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نظامیان آمریکایی همچنین رزمایشی را در این پایگاه انجام دادند. پهپادهای ارتش آمریکا نیز از روستاها و حومه اربیل فیلمبرداری کردند، همچنین صدای تیراندازی و پرتاب موشک از داخل پایگاه شنیده شد که موجبات ناراحتی مردم این مناطق را به وجود آورد.

با وجود تصمیم پارلمان عراق در زمینه لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از کل اراضی این کشور، آنها از پایگاه الحریر و همچنین فرودگاه اربیل نیز به عنوان اماکنی برای استقرار نظامی خود استفاده می‌کنند. البته مردم عراق بارها با برگزاری راهپیمایی و تجمعات مختلف مخالفت خود را با حضور نظامیان آمریکایی در این کشور را ابراز داشته‌اند.

این در حالی است که امروز یکشنبه نیز «ترکی العتبی» از اعضای ائتلاف دولت قانون عراق گفت: اظهارات جدید مایک پمپئو وزیرخارجه سابق آمریکا درباره سیطره اطلاعاتی بر فرودگاه بین المللی بغداد، بیانگر نقض آشکار حاکمیت ملی عراق است.

العتبی تاکید کرد: اظهارات پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا که حجم بالای نفوذ اطلاعاتی و استقرار جاسوسان مرتبط به آمریکا در فرودگاه بین المللی بغداد را فاش ساخته، نیازمند تحرک جدی دولت عراق است تا عاملان این نفوذ اطلاعاتی و جاسوسی، تحت پیگرد قرار گرفته و بازداشت شوند.

کد خبر 5518384

منبع: مهر

کلیدواژه: عراق نظامیان آمریکایی اربیل اوکراین روسیه رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا عراق فلسطین جنگ اوکراین سوریه عربستان سعودی ایران ترکیه جو بایدن حمله روسیه به اوکراین لبنان نظامیان آمریکایی پایگاه الحریر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۳۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • فناوری‌های وارسی پروازی در فرودگاه گرگان انجام شد
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • شواهد جدید از به گلوله بستن مردم توسط آمریکایی‌ها در کابل
  • حمله موشکی مقاومت به پایگاه نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا