Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@05:31:43 GMT

نقش هورمون ها در تفاوت جنسیتی ابتلا به سرطان مثانه

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۶۱۷۵

نقش هورمون ها در تفاوت جنسیتی ابتلا به سرطان مثانه

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، این یافته‌ها می‌توانند گام مهمی در جهت کشف این موضوع باشد که چرا تفاوت‌ها در بروز سرطان، پیش‌آگهی و پاسخ درمانی بین مردان و زنان وجود دارد. مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلاء به اکثر انواع سرطان هستند که به وضوح در میزان سرطان مثانه نشان داده می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که مردان سه تا پنج برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلاء به این سرطان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «ژو لی»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه سرطان سدراس سینای، در این باره می‌گوید: «محققان معتقد بودند مردان با احتمال ابتلاء به سرطان بالاتری روبرو هستند، زیرا آنها بیشتر درگیر رفتارهایی مانند سیگارکشیدن هستند که آنها را مستعد ابتلاء به سرطان می‌کند. ما مشاهده کردیم که بیولوژی جنسی، نه فقط رفتار، عامل مهمی در ایجاد سرطان است.»

آندروژن‌ها، هورمون‌های جنسی که در مردان به مقدار زیاد تولید می‌شوند، باعث رشد سیستم تولیدمثل می‌شوند. محققان دریافتند که آندروژن‌ها در سیستم ایمنی تطبیقی که شامل سلول‌هایی است که به یاد می‌آورند چگونه به پاتوژن‌هایی که بدن قبلاً با آنها در تماس بوده است واکنش نشان دهند، تداخل ایجاد می‌کنند. محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد آندروژن ها فعالیت سلول‌های کشنده تومور به نام سلول‌های CD۸ + T را مسدود می‌نمایند.

محققان یک مدل موش مبتلا به سرطان مثانه را مطالعه کردند که در آن تومورهای تهاجمی‌تر در موش‌های نر ایجاد می‌شود، که مشابه در انسان است. آنها با این مدل، سلول‌های ایمنی مختلف را در موش‌های هر دو جنس از بین بردند. وقتی سلول‌های CD۸+ T را حذف کردند، تفاوت‌های مردانه و زنانه در شدت سرطان ناپدید شد. این نشان می‌دهد که نحوه تعامل آندروژن ها با سلول‌های CD۸ + T به تفاوت‌های جنسی در سرطان مثانه کمک می‌کند. علاوه بر این، این تیم دریافتند که تومورها در موش‌هایی با سطوح بالاتر آندروژن رشد تهاجمی‌تری دارند.

محققان همچنان در حال تحقیقات بیشتر در این زمینه هستند.

کد خبر 5518670

منبع: مهر

کلیدواژه: سرطان مثانه سرطان مردان ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا کووید 19 ورزش بهرام عین اللهی واکسن سرطان سازمان بیمه سلامت مغز و اعصاب چشم پزشکی شیوع کرونا واکسیناسیون کرونا سرطان مثانه آندروژن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۶۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبه قمر زمین از ماه کنده شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، یک شی نزدیک زمین به نام Kamo oalewa با قطر ۴۰تا ۱۰۰متر است که در نتیجه برخورد سیارکی با ماه حدود یک تا ۱۰ میلیون سال قبل به وجود آمده است. طی این برخورد دهانه ای با عرض ۲۲ کیلومتر به نام جیوردانو برونو روی ماه به وجود آمده است.

Kamo oalewa یا ۴۶۹۲۱۹ Kamoʻoalewa در سال ۲۰۱۶ میلادی به وسیله تلسکوپ تحقیق سیارکی Pan-STARRS۱ کشف شد که در هاوایی قرار دارد. این بخشی از دفاع سیاره ای ناسا برای کشف صخره های فضایی با احتمال برخورد با زمین بود.

بعدا مشخص شد Kamo oalewa همگام با زمین دور خورشید مدار می زند اما سرعت آن برای یک سیارک بسیار سریع است. این ویژگی های سردرگم کننده سبب شد محققان درباره منشا شبه قمر تحقیقاتی انجام دهند. تحقیقی در سال ۲۰۲۱ نشان داد ترکیبات این جسم آسمانی مشابه صخره هایی است که از ماه به دست آمده است و همین امر نشان می داد منشا آن همین سیاره بوده است.

پاتریک میشل محقق ارشد مرکز CNRS ، آژانس دولتی تحقیقاتی فرانسه در این باره می گوید: یافته های ما نشان می دهد منشا این صخره از ماه است و به کمربند سیارکی تعلق دارد، ما مانند کارآگاهان از تمام اطلاعات موجود درباره آن و همچنین سطح ماه استفاده کردیم تا سناریویی برای منشا این شی بسازیم و نقطه آغاز تحقیقات ما برخوردی بود که دهانه جیوردانو برونور را به وجود آورد.

محققان با استفاده از مدل های رایانشی جهت تقلید نوع برخوردی که صخره فضایی مشابه این شبه قمر را به وجود آمده، Kamo oalewa را به دهانه جیوردانو برونو مرتبط کردند. میشل در این باره می گوید: نتایج تحقیق ما نشان دادKamo oalewa احتمال بخشی از سطح ماه باشد که ارتباط مستقیم با دهانه مورد نظرمان دارد.

او در ادامه توضیح داد: مدار Kamo oalewa با ثبات نیست و همین امر سبب شد محققان آن را به دهانه ای که چندان قدیمی نیست و احتمالا بین یک تا ۱۰ میلیون سال قبل به وحود آمده است.

کد خبر 6087259 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد