Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیر سد و نیروگاه زاینده‌رود با بیان اینکه در شرایط فعلی زاینده‌رود دیگر هیچ‌گونه توان بارگذاری جدید را ندارد، گفت: تنها ۳۰ درصد سد زاینده رود آب دارد و متاسفانه افزایش بی‌سابقه دمای هوا، قطع بارش‌ها از بهار و به تبع افزایش مصارف و عدم تحقق آورد سد زاینده‌رود باعث انحراف از برنامه ابلاغی وزارت نیرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی موسوی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت سد زاینده‌رود، اظهار کرد: تا روز گذشته یکشنبه ۲۹ خردادماه ذخیره آب سد زاینده‌رود ۳۶۶ میلیون مترمکعب است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد سد زاینده‌رود آب دارد، گفت: با توجه به افزایش دمای هوا و بالا رفتن مصارف شرب و کشاورزی در بالادست سد چم آسمان این مقدار خروجی سد زاینده‌رود کم‌سابقه است. 

مدیر سد و نیروگاه زاینده‌رود با بیان اینکه امروز ورودی سد زاینده‌رود ۳۵ و خروجی سد حدود ۲۸ مترمکعب بر ثانیه است، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ورودی سد زاینده‌رود ۸۲۵ میلیون مترمکعب بود، در حالیکه در سال آبی گذشته ۶۶۲ میلیون مترمکعب و در بلندمدت ۱۱۳۷ میلیون مترمکعب بود.

وی ادامه داد: خروجی سد زاینده‌رود در سال آبی جاری ۶۸۵ میلیون مترمکعب بود، در حالیکه در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۹۱ میلیون مترمکعب و در متوسط بلندمدت ۸۹۴ میلیون مترمکعب بود.

موسوی نائینی تصریح کرد: میزان خروجی از ابتدای سال آبی، بر حجم سد زاینده‌رود تأثیر داشته است. به عبارتی ذخیره سد زاینده‌رود در زمان مشابه سال گذشته ۴۴۵ میلیون مترمکعب و حجم سد ۷۹ میلیون مترمکعب معادل ۱۸ درصد بیشتر از امسال بود.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره افزایش برداشت‌ها از سد زاینده‌رود با توجه به تحویل حقابه غرب اصفهان، توضیح داد: در ادامه سال آبی افزایش ورودی سد زاینده‌رود را شاهد نیستیم و در ادامه فصل گرم با کاهش ورودی به سد زاینده‌رود مواجه هستیم و کم‌کم ورودی و خروجی سد با یکدیگر برابر می‌شود. 

مدیر سد و نیروگاه زاینده‌رود افزود: حتی در ماه‌های آینده مقدار خروجی سد زاینده‌رود بیش از ورودی آن می‌شود که خود این عامل موجب کاهش حجم سد زاینده‌رود می‌شود. 

وی در پاسخ به اینکه میزان ذخیره سد زاینده رود جوابگوی چه مدت‌زمانی است، گفت: این بستگی به مصارف زاینده‌رود و همچنین برداشت آب از این رودخانه دارد.

موسوی گفت: طی چند سال اخیر در اواخر شهریورماه ذخیره سد زاینده‌رود به حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسید در حالیکه امسال هدف‌گذاری ذخیره سد زاینده‌رود ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود.

وی توضیح داد: متاسفانه افزایش بی‌سابقه دمای هوا، قطع بارش‌ها از بهار و به تبع افزایش مصارف و عدم تحقق آورد سد زاینده‌رود باعث انحراف از برنامه ابلاغی وزارت نیرو شده و تا پایان سال آبی جاری (شهریور ماه) حجم سد به ۴۰۰ میلیون مترمکعب نخواهد رسید.

مدیر سد و نیروگاه زاینده‌رود درباره بازدید اخیر وزیر نیرو از سد زاینده‌رود، گفت: تأکید وزیر نیرو کنترل مصارف (کشاورزی، شرب و صنعت) است، البته به نظر می‌رسد تغییر الگوی مصرف در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست و نیاز به زمان و فرهنگ‌سازی دارد.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی زاینده‌رود دیگر هیچ‌گونه توان بارگذاری جدید را ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زاينده رود سد زاینده رود آب شرب ذخیره سد زاینده رود میلیون مترمکعب زاینده رود خروجی سد سال آبی حجم سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات اجرایی طرح ساماندهی ورودی‌ سبزوار

 

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، شهردار سبزوار روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی ترافیک سبزوار گفت: مطالعات طرح ساماندهی ورودی این شهر با هدف زیباسازی، کاهش سوانح رانندگی و استفاده از ظرفیت عبور زائران امام رضا (ع) انجام می شود.

میثم حسین‌آبادی افزود: کمربندی جنوبی سبزوار در حوزه وظایف اداره راهداری و حمل ونقل جاده‌ای است، اما شهرداری سبزوار برای ساماندهی ورودی شهر به این طرح مهم در خارج از چهارچوب وظایف ذاتی خود ورود کرده است. 

حسین آبادی گفت: ساماندهی وضعیت آشفته ورودی شهر، کاهش تصادفات رانندگی، استفاده از ظرفیت عبور سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر از سبزوار و رونق اقتصاد گردشگری از مهمترین چشم‌اندازهای این طرح است. 

دیگر خبرها

  • خروجی سد کوثر افزایش داده شد/مهار سیلابها توسط سد
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • آغاز عملیات اجرایی طرح ساماندهی ورودی‌ سبزوار
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱