Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: شنبه شب بود که خبری از طریق شبکه‌های اجتماعی بین مردم دست به دست شد. طبق این خبر: «امیرحسین بانکی‌پور نماینده اصفهان در مجلس گفته بود: دختران مجرد با توجه به کمبود پسر مجرد در کشور با مسلمانان و شیعیان علاقه‌مند به ایران ازدواج کنند؛ از این طریق نه تنها توسعه فرهنگی اتفاق افتاده است و ارتباطات بین‌المللی تقویت می‌شود، بلکه این نسبیت به هم ریخته در کشور نیز بر طرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جز چیزهایی است که ملاحظات جدی درباره آن وجود دارد؛ دو نفر از دو فرهنگ مختلف باید با روحیات هم کامل آشنا شوند، و بررسی شود که تا چه حد پذیرای فرهنگ هم هستند، اما بعضاً افرادی که به عشق ایران و اسلام در کشور و از ملیت‌های آمریکایی، اروپایی، و آفریقایی و آسیایی هستند آنقدر عاشق یادگیری اسلام و دین و تشیع هستند که حتی بعضاً جایگاه ویژه خود در کشورهای مبدا را هم ترک کرده و به ایران آمده‌اند. در این افراد آنچنان تعلق اعتقادی بالا است که مسئله فرهنگ را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد

رسیدن به بلوغ عقلی زمان زیادی نمی‌برد، اگر یک دختر ۱۶ ساله خود و خانواده اش مصمم به ازدواج او باشند، با یک برنامه ریزی یک ساله می‌تواند به بلوغ عقلی قابل قبول دست یابد.»

این سخن با واکنش‌های فراوانی در فضای علنی مجلس، مصاحبه‌های حضوری و فضای مجازی همراه شد.

جلسه علنی روز یکشنبه ۲۰ خردادماه

- علیرضا منادی‌سفیدان، نماینده مردم تبریز در واکنش به اظهارات نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفته: این نماینده باید از ملت بزرگ ایران عذرخواهی کند.

- فاطمه قاسم‌پور نماینده تهران، در تذکر شفاهی خواهان عذرخواهی امیرحسین بانکی‌پور شد.

- غنی نظری نماینده خلخال و معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار نیز در تذکر شفاهی خواهان عذرخواهی امیرحسین بانکی‌پور شدند.

- نماینده چابهار به نماینده اصفهان: کسی که یک جو غیرت ایرانی داشته باشد نمی‌تواند چنین پیشنهادی بدهد، مگر می‌شود بانوان این سرزمین بروند با اتباع بیگانه ازدواج کنند. ما چه کاره هستیم که برای ازدواج بانوان ایرانی تصمیم بگیریم. کاش نماینده پیشنهاد دهنده این اظهارنظر خود را اصلاح کنند و در برابر ملت بزرگ ایران عذرخواهی کند.

- شیوا قاسمی‌پور، عضو فراکسیون زنان مجلس: صحبت بانکی پور در مورد ازدواج دختران ایرانی با مسلمانان دیگر کشورها به دلیل کمبود پسر مجرد، هیجانی و بدون منطق و عقلانیت بود.

نشست خبری روز یکشنبه

-سارا فلاحی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه روز یکشنبه خود گفت: ما معتقد هستیم نمایندگان مردم با اقشار دیگر متفاوت هستند و اگر نظری اعلام می‌کنند باید پشت آن کار دقیق کارشناسی و علمی وجود داشته باشد. نباید اظهارنظری شود که التهابات حاکم بر جامعه را افزایش دهد. آن هم در مورد جامعه نجیب بانوان که به انحای مختلف مورد ظلم‌هایی قرار گرفته‌اند. نمایندگان باید با رفتار و بیان خود کمک کنند تا زنان جامعه بدانند مجلس پشت حقوق آنها ایستاده است و در راستای حقوقی که دین اسلام برای آنها تبیین کرده است، تلاش می‌کنند.

- زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع مذکور گفت: مجلس برای تشویق به فرزندآوری و جوانی جمعیت قوانین خوبی را به تصویب رسانده و حیف است با چنین نظراتی این تصویب‌ها به حاشیه برود و از محسناتی که در نظر گرفته شده، غافل شویم.

-سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز درباره اظهار نظر بانکی پور عنوان کرد: تمام زنان مجلس امروز یک صدا با این موضوع مخالفت کردند. در مجلس تلاش کردیم هیجانی و غیر منطقی به موضوعات ورود نکنیم اما گاهی شاهد هستیم که این تلاش با برخی اظهارات سطحی و نسخه پیچیدن‌های شخصی تحت شعاع قرار می‌گیرد.خواهش ما از رسانه‌ها این است که نظر یک نفر را به کلیت مجلس تعمیم ندهند.

-فاطمه قاسمی پور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست خبری، گفت: امروز فراکسیون زنان یکصدا نسبت به مسئله‌ای که از سوی یکی از نمایندگان درباره ازدواج بانوان ایرانی با اتباع بیگانه مطرح شده بود، اعلام موضع کرده است باید تأکید کنیم توصیه آقای بانکی پور نظر کل مجلس نیست.

واکنش‌ها در فضای مجازی

- رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران درباره ازدواج بین‌المللی گفت: موضوع ازدواج یک مسئله خصوصی است، ازدواج یک موضوع دستوری نیست. یک نفر باید جلوی این فرد را بگیرد که چنین تفکرات غیرکارشناسی را به صراحت اعلام می‌کند. خودشان خوب می‌دانند همین قانونی که آقای بانکی‌پور در مجلس پیگیر بودند و به سرانجام رسید زمینه افزایش ازدواج را فراهم نمی‌کند، چراکه مشکل جای دیگر است. مشکل آن جایی است که آقایان نمی‌توانند امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد کنند، مشکل در جایی است که سرمایه اجتماعی در کشور پایین آمده است. مشکل آن جایی است که بر اساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ۲۴ میلیون خانوار، حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار خانواده فقیر هستند، مشکل از این موارد است که ازدواج صورت نمی‌گیرد در غیر این صورت کدام جوانی است که نخواهد ازدواج کند؟

-دکتر مهدیه شادمانی هیأت علمی دانشگاه و پژوهشگر حوزه زنان نیز در صفحه خود نوشت: بارها گفتیم که راه حل مشکل ازدواج، برگزاری دوره‌های مشاوره تخصصی و ْموزش مهارت‌های زندگی است. نه این نظریه‌هایی که مشخص نیست بر اساس کدام عقلانیت صادر شده است. تا دیروز قرار بود دختر چینی وارد کنیم، حالا قرار است بدون توجه به کرامت انسانی دخترها صادر بشود؟ واقعاً چه بگویم که اندکی شناخت و درک از واقعیات جامعه و تصمیم‌گیری منطبق بر عقلانیت در زمینه ازدواج در برخی از مسئولین نیست.

- محمد ابطحی فعال سیاسی هم در توییتی نوشت: بیشترین چیزی که دختران ایران نیاز دارند، دخالت نکردن کسی در زندگی شخصی آنان است. دختر کالای صادراتی نیست که کسی تصمیم بگیرد آن را به عقد کشورهای مسلمان درآورد.

نکته قابل ذکر آن‌که بانکی پور در جلسه علنی یکشنبه مجلس زیر بار معذرت‌خواهی نرفت و ادعا کرد که سخنانش تقطیع شده بود و گفت:

-از نمایندگان انتظار دارم هر وقت در یک پیامک یا فضای مجازی اظهار نظری می‌شود، ابتدا صحبت را کامل بشنوند و بعد قضاوت کنند.

-اظهار نظر مردم در مورد ازدواج زنان در یک محیط آکادمیک و علمی بود؛ تأکید داشتم این بحث رسانه‌ای نیست و مربوط به صاحب نظران است.

-بر اساس سرشماری سال ۹۵ تعداد دختران و پسران مجرد آماده ازدواج کشور همتراز است.

-در آن سخنرانی تذکر دادم که گروه سنی بانوان بالای ۳۰ سال بر اساس سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است و ۷۰۰ هزار نفر خانم هم یا جدا شدند یا همسرشان را از دست دادند.

-فرهنگ غلطی که حتماً دختران با پسران بزرگ‌تر از خودشان ازدواج کنند، به دخترانمان ضربه وارد می‌کند.

-به فرزندان برخی خانم‌ها که با اندیشمندان خارج از کشور ازدواج کرده بودند، شناسنامه ایرانی ندادند.

-به نوبه خودم از بانوانی که به علت تقطیع صحبت‌هایم آزرده شدند، از طرف آن رسانه‌ها عذرخواهی می‌کنم ولی معتقدم صورت مسئله‌ها را نباید پاک کرد.

همین سخنان باعث واکنش‌های تندتری به او شد از جمله:

صبح دوشنبه

محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی نیز صبح دوشنبه در مصاحبه‌ای گفت: متأسفانه یکی از همکاران ما یک مطالبی را در خصوص بحث دختران مجرد بیان کردند که جمع همکاران خصوصاً خواهران بزرگوار اعتراضی به این آقا داشتند این نوع مسائل در رفتار و زبان یک مسئول رسمی پذیرفتنی نیست. خب خیلی ساده است، امروز ما چقدر داریم هزینه می‌کنیم در داخل کشور و کشورهای پیرامونی برای امنیت ملتمان؟! با ندانم کاری مسئولینی که نه تعهد دارند، نه تخصص دارند، نه وجدان کاری دارند یک مسائلی را مطرح می‌کنند که این هزینه‌های امنیتی ما حداقل دو برابر می‌شود.

کد خبر 5518744 محدث تک فلاح

منبع: مهر

کلیدواژه: انجمن مددکاران اجتماعی ایران مجلس شورای اسلامی مجلس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خبرگزاری ایسنا سمیه رفیعی غنی نظری معین الدین سعیدی ازدواج دختران جوان زنان و دختران صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه صفحه اول روزنامه های اقتصادی صفحه اول روزنامه های ورزشی پادکست ساختمان متروپل صفحه اول روزنامه های استان ها ابادان حوزه علمیه تیم صنعت نفت آبادان آتش نشانی آمبولانس اینستاگرام ایالات متحده امریکا مجلس شورای اسلامی نماینده اصفهان فراکسیون زنان بانکی پور زنان مجلس بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ هرسال خبر خوش افزایش مبلغ وام ازدواج در قوانین بودجه ای، برای بسیاری از زوج‌های جوان امیدوار کننده است تا بتوانند با دریافت این وام، بخشی از مشکلات اقتصادی شروع زندگی را پوشش دهند؛ اما مشکل از جایی شروع می‌شود که سروکار این جوانان متقاضی به شعب بانک‌ها و سامانه بانک مرکزی می‌افتد و تازه شروع ماجرایی جدید و دشوار است.

بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی برای سال جاری، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ده ساله است و همچنین این تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ بنابراین با در نظر گرفتن زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، مجموع وام ازدواج برای این دو نفر، به رقم ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در این میان، بانک مرکزی نیز در ابلاغیه اجرای قانون مذکور تاکید داشته است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همچنین مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجرای هر یک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

اما به رغم تاکید و دستور بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای شرایط ضامن؛ حساب یارانه یا سهام عدالت هم قبول است و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن برای دریافت وام ازدواج کفایت می‌کند، اما بانک‌های عامل در شعب خود، به این قوانین توجهی ندارند و این روند سخت و دشوار باعث شد تا در سال گذشته شاهد صف طولانی از متقاضیان وام ازدواج باشیم. اتفاقی که منجر به ورود به رئیس جمهور هم شد؛ به گونه یا که تیرماه ۱۴۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، دستور‌های دکتر رئیسی درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را صادر کرد که از آن جمله، صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان سال جاری بود. در بند ۴ به صراحت بیان شده بود: صف متقاضیان وام قرض‌الحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.

دستوری که نه تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ محقق نشد، بلکه تا پایان سال هم صف وام ازدواج به صفر نرسید؛ به گونه‌ای که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در سال گذشته ۷۷۱ هزار وام ازدواج به میزان ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به زوج‌های جوان پرداخت شده است و ۱۴۹ هزار نفر هم هنوز در صف وام مانده اند. حالا با این اوصاف، در سال جاری و با افزایش مبالغ وام ازدواج، چالش جدیدی پیش روی مردم قرار گرفته است به نام نداشتن اعتبار پرداخت وام ازدواج!

بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه این وام مانند سال گذشته، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و برای امسال افزایش نیافته است. این در حالی است که طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است "برآورد ما این است که این میزان بودجه جوابگو نیست و صف طولانی خواهد شد."

هرچند باید یادآور شد که نظر مجلس بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج در سال جاری بوده است، اما زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشته است: بانک مرکزی خیلی فشار آورد، رایزنی کرد تا این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نظر مجلس را به ۲۰۰ همت کاهش دهد.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده است هنوز ارقام ابلاغی به بانک‌ها در شورای پول و اعتبار نهایی نشده است و هیات عالی بانک مرکزی تعیین خواهد تا توان شبکه بانکی چقدر است.

گرفتاری جدید برای متقاضیان وام ازدواج

حال از همه این مشکلات و مسائل که بگذریم، چند وقتی است که متقاضیان دریافت وام ازدواج در همان شروع روند اداری دریافت وام، با مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای ثبت درخواست وام ازدواج با پیامی مواجه می‌شوند که بیان می‌کند: «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش نمایید».

این پیام عجیب سامانه بانک مرکزی نشان می‌دهد به رغم قانون مجلس و ابلاغیه بانک مرکزی، هنوز بانک‌ها اعتباری برای پرداخت وام ندارند و در نتیجه فرآیند ثبت درخواست متقاضیان در همین شروع کار، سرانجامی ندارد و آن باید چشم انتظار اقدام مسئولان بانک مرکزی باشند. تصویر زیر نمونه‌ای از این اتفاق است که برای یکی مخاطبان تابناک در شهر تهران افتاده است؛

پیش‌تر نیز خبرگزاری صداوسیما در مطلبی به نقل از یک شهروند متقاضی وام ازدواج نوشته بود: "سلام، مدتهاست از برج ۱۲ سال۱۴۰۲ وارد سایت میشویم برای ثبت نام وام ازدواج شهر کرمان بانک‌های اصلی ملی، صادرات، تجارت و ملت خیلی وصل نشدن فقط موسسه اعتباری اونم به مدت چند دقیقه لطفا پیگیری کنید."

بیشتر بخوانید:

دریافت وام ازدواج هر روز سخت‌تر از دیروز

در کنار این مشکل، چند ماه قبل نیز یکی از مخاطبان تابناک در پیامی از مانع جدید بر سر راه دریافت وام ازدواج گفته بود و بیان داشت: "هنگام مراجعه به بانک تازه مشخص می‌شود، نه تنها خبری از حذف ضامن نیست، بلکه به سلیقه رئیس شعبه و معاون و کارمند و ... ضامن باید دارای همه مشخصه‌ها باشد و از همه مهم‌تر برگه کسر از حقوق داشته باشد. (چیزی که بیشتر ادارات از دادن آن تا حد ممکن امتناع می‌کنند) مدتی بعد با رفتن حضوری به بانک مورد نظر با این جمله روبه رو می‌شود که بنا بر بخش نامه جدید، شما باید برای انجام و دریافت وام، به شعب محل سکونت خود مراجعه کنید؛ البته پیش از آن ملزم هستید که یا خود، نام نویسی را حذف کرده یا ما خود در سیستم تسهیلات، نام شما را حذف می‌کنیم... و دوباره روز از نو و روزی از نو... حال آنچه سوال برانگیز است اینکه خانم و آقایی که هر دو کارمند هستند و بیشترین ساعت روزشان را در محل کارشان می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند بیشتر امور اداری و زندگی خود را در همان نزدیک محل اداره و کار خود انتخاب کنند و انجام دهند، چگونه می‌توانند برای دریافت وامی که نیاز به مراجعه چندین باره خود و ضامن‌ها به بانک دارد، هر بار مرخصی بگیرند و به شعب بانک محل سکونتشان بروند؟! "

 

دیگر خبرها

  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • شورای تامین مجوز حضور زنان را صادر نکرد؛ ترکش‌های حواشی بازی پرسپولیس و سپاهان؟
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند