Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشته حصیربافی یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های صنایع دستی گلستان بود اما حدود ۵۰ سال این رشته توسط کسی بافته نشده و به فراموشی سپرده شده بود تااینکه دختری در یکی از روستاهای شهرستان کردکوی به این فکر می‌افتد که با یادگیری حصیربافی از پدرش ادامه‌دهنده راه او باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما، میراث فرهنگی و زنده نگه‌داشتن این میراث برای نسل‌های بعدی رسالتی است که بر دوش همه مردم و مسئولان قرار دارد، نسل‌های آینده باید بدانند که دارای چه تمدن و اصالتی هستند و باهنر و فرهنگ گذشتگان خود بیشتر آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته صنایع دستی فرصتی شد تا به سراغ یک هنرمند گلستانی برویم که با کار خود، هنر منسوخ‌ شده حصیربافی را در استان حیات تازه بخشیده و با تلفیق نوآوری و خلاقیت تلاش کرده تا این هنر علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کند.

رشته حصیربافی یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های صنایع دستی گلستان بود اما حدود 50 سال این رشته توسط کسی بافته نشده و به فراموشی سپرده شده بود تااینکه دختری در یکی از روستاهای شهرستان کردکوی به این فکر می‌افتد که با یادگیری حصیربافی از پدرش ادامه‌دهنده راه او باشد.

صنم صادق‌پور یکی از این کارآفرینان موفق و احیاکننده تولیدکننده و مربی حصیربافی کوپ، نرم جارو و چیغ بافی در استان گلستان و اهل روستای مهتر کلاته بود که با امکانات کم توانسته در حیاط منزلش به کارآفرینی بپردازد و صنایع دستی فراموش‌شده حصیربافی چیغ‌بافی و نرم جارو را زنده کند. به بهانه هفته صنایع دستی گفتگویی با این هنرمند برتر گلستانی داشته‌ایم.

* چگونه با این حرفه آشنا شدید و چه موفقیت‌هایی در این حوزه داشته‌اید؟

با توجه به علاقه‌مندی به الیاف طبیعی و میراث فرهنگی به‌ویژه این‌که پدرم پیش‌کسوت این هنر بود با همکاری خانواده این هنرهای منسوخ‌شده را احیا کرده‌ام و در سال 96 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

در سال 97 مدرک بین‌المللی شورای جهانی حصیربافی از صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه دریافت کردم کارت هوشمند مربیگری را از استان گیلان به دست آورده‌ام و همچنین چند دوره کارآفرین برتر و جوان برتر استان انتخاب شدم.

در سال 97 نخستین مرکز حصیربافی را در استان گلستان شهر قطبی و روستای مهتر کلاته افتتاح کردیم که امروز مرکز صنایع دستی حصیربافی در این روستا فعال است و ده نفر مشغول فعالیت هستند.

* حمایت مسئولان از شما چگونه بود؟

اگر بگویم حمایت نشده بی‌انصافی است اما به‌نظر من هنرمندان نیازمند حمایت ویژه دولت هستند از خود وزارت‌خانه تسهیلات ویژه‌ای در اختیار هنرمندان قرار دهند تا هنرمندان بیشتر از این بدهکار دولت و بانک‌ها نباشند و همچنین بعد از پرداخت تسهیلات حداقل فرصتی را در بحث بازپرداخت به هنرمندان بدهند تا بتوانند اقساط خود را پرداخت کنند.

* و اما حرف آخر ...

گر پدر رفت هنرش هست هنوز؛ پدرم به رحمت خدا رفتند اما هنرش را در بین ما به یادگار گذاشته اند در این مسیر تلاش خواهم کرد به بهترین نحو نسبت به زنده نگه داشتن این میراث هنری اهتمام داشته باشم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۷۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو

به گزارش خبرگزاری صداسیما، وحیده رخشانی گفت: در نمایشگاه بین المللی تهران بالغ بر پنج نشست با روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، امارات متحده‌عربی، ترکمنستان، عمان و قطر در حوزه صنایع‌دستی برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.   معاون اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: این سلسله نشست‌ها منجر به ثبت سفارش خرید در حوزه محصولات سوزن‌دوزی استان با صاحبان گالری‌های ایرانی و خارجی از جمله دبی، کانادا، قطر و... به ارزش تقریبی ۱۸۰ میلیارد ریال براساس اظهار نمایندگان بخش خصوصی  است.   او ادامه داد: سفارش تهیه تعداد ۱۶۰۰ محصول صنایع‌دستی در حوزه نقش برجسته تلفیقی با سوزن‌دوزی به ارزش تقریبی ۲۰ میلیارد ریال نیز در این نمایشگاه به ثبت رسید.   به گفته رخشانی، بالغ بر ۱۲۰ سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی,، مقامات مسئول، فعالان حوزه اشتغال زنان و... از غرفه استان بازدید کردند.   سرپرست صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد:  فرصت‌ها و بسته‌های ارائه شده مربوط به گردشگری تفریحی، اقامتی، تفریحات آبی، سلامت، تاریخی، گردشگری ورزشی و طبیعت گردی و صنایع دستی نیز در این نمایشگاه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه