Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن زنگنه گفت: اقتصاد مقاومتی یک حرف نو ، جدید ، راهبردی و کاربردی و متناسب با اکثریت بود اما چون درست تبیین نشد تلقی هایی از آن شکل گرفت که جامعه نخبگانی درست با آن مانوس نشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، محسن زنگنه، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در همایش حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: اقتصاد مقاومتی یک حرف نو ، جدید ، راهبردی و کاربردی و متناسب با اکثریت بود اما چون درست تبیین نشد تلقی هایی از آن شکل گرفت که جامعه نخبگانی درست با آن مانوس نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد مقاومتی که ۲۴ بند داشت متاسفانه به گونه ای تبیین شد که تعریف سطحی از آن در جامعه مطرح شد . حکمرانی مردمی هم اگر درست تبیین نشود در این آسیب مجدد گرفتار می شویم. 

وی گفت: حکمرانی مردمی دو شان دارد یک سلوک مردمی حاکمان است و دیگری حکمرانی بر محوریت مردم است. سلوک مردمی حاکمان یعنی در میان مردم باشند، سازده زیست باشند و از طبقه مردم عادی باشند، نگاه اشرافی به مردم نداشته باشند و در چشم‌مردم افراد قابل اعتماد باشند و مردم آن ها را از جنس خود بدانند‌. این صفت در خود رئیس دولت متجلی است

زنگنه تصریح کرد: در این حوزه در دولت سیزدهم بدون اغراق ارتقای خوبی را شاهد هستیم.بسیاری از مسائل و نکات چالش برانگیز در حکمرانی بر مبنای مردم به دلیل این سلوک مردمی رئیس دولت در مسیر خوبی قرار گرفته است.بین رئیس دولت قبلی و فعلی تفاوت های زیادی است.بسیاری از صبوری های مردم به این علت است که مردم رئیس دولت سیزدهم را مانند خود میدانند.

زنگنه گفت: دولت، در حوزه وزرا هم‌دولت نمره خوبی دارد. کسانی که جزو طبقه اشرافی هستند وقتی کسی مسئول در نظام اسلامی می‌شود از او انتطار دارند. در سلوک مردمی حاکمان به دولت فعلی نمره خوبی می‌دهیم و در این زمینه اختلاف مشهودی دارد. تعریف دوم از حکمرانی مردمی یعتی حکمرانی بر محوریت مردم. در بخش ابتدایی شاید با یک کار کوتاه مدت به توان تبیین کرد ولی در حکمرانی بر مبنای مردم باید در سیاست اقتصاد فرهنگ و امور اجتماعی تفریف کرد و گرنه محل نزاع و چالش خواهد شد‌.این نشانه حکمرانی بر محوریت مردم، اعتماد واقعی بر مردم است. باید بدانیم تلقی ما از مردم چیست، گاهی توده ها برای ما مطرح است گاهی از کلمه مردم اقشار ضعیف و محروم و متوسط مد نطر هستند گاهی تلقی ما از مردم عام هستند گاهی تلقی ما از مردم وکیل و استاد دانشگاه دانشگاه شرکت های خصوصی را هم شامل میشود، مهم است که در تلقی خود از مردم نخبه مردمی را هم‌مد نظر داریم یا خیر؟ مردم یعنی هر آنکس غیر دولت، اعتناد به مردم یعنی اصل ۴۴ قانون اساسی ، چقدر حاضریم مدیریت کشور را به دست مردم بدهیم؟

یک تفکر سوسیالیستی در دهه ۶۰ شکل گرفت و تمدن اقتصاد در چنبره دولت قرار گرفت. میلیارد های امروز کسانی هستند که با یک دمپایی برای خدمت به دولت آمدند و حال سوپر میلیاردر شدند.  چرا باید کمیته امداد میزان تحت پوشش هایش افرایش داشته باشد؟  فکر میکنم شهید بهشتی ترور شد نه به خاطر افکار اسلامی زیرا تفکری داشت مبنی بر اعتقاد بر مردم وحمایت از تولید و کار آفرین همانند اعتقادی که رهبری دارد.

ارز نیمایی مهمترین ضربه را به نظام مراودات ارزی ما وارد کرد. این دولت با شعار حکمرانی مردم ورود کرد و اولین اقدام دولت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که گام خوبی بود.

انصافا دولت در حوزه عدالت اقدامات خوبی برداشته شد،امروز نجابت مردم به دلیلی سلوک رئیس جمهور است، مردم احساس می کنند وزرا شبانه روز در تلاش هستند در حوزه های اجرا ضعف هایی داریم.

در حوزه عدالت باید مراقب باشیم دچار تعریفی جدی از عدالت نشویم. عدالت این نیست که کف حقوق را به سقف برسانیم عدالت این نیست که اگر بازنشسته تلاش کرده در طی سی سال، حقوقش افرایش پیدا نکند.باید بر مبنای عدالت بحث شود.

در راهبرد ها و اهداف و شعار ها دولت نمره خوبی دارد اما در حوزه اجرایی ضعف هایی وجود دارد. که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی کاربردی حکمرانی اقتصاد مقاومتی حکمرانی مردمی حکمرانی مردم سلوک مردمی رئیس دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

معاون اول رئیس جمهور گفت: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند.

به گزارش مشرق، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • مشارکت مردم در اقتصاد باید به خوبی تبیین و هدایت شود
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند