Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که انتظار می‌رفت سفر وزیر نیرو به زنجان برای معضل آب باشد ولی سفر محرابیان بیشتر رنگ و بوی "برقی" داشت. - اخبار استانها -

خبرگزاری تسنیم - فرید حائری|استان زنجان جزو استان‌هایی در کشور است که در چند سال اخیر (به ویژه در یک دهه اخیر) به شدت طعم بحران کم‌آبی را چشیده و منابع زیرزمینی آن به شدت رو به نابودی حرکت کرده است؛ این در حالی است که استان زنجان در شمال غربی کشور قرار دارد و هر ساله در فصول زمستان و بهار با بارش‌های خوبی مواجه می‌شود و نباید وضعیت آب این استان همانند استان‌های جنوبی کشور باشد ولی در واقع پیامد کم‌کاری مسئولان وقت زنجان و عدم احداث سدهای مناسبت در سالیان گذشته در قرن جدید خود را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت به حدی وخیم شده که سید البرز حسینی نماینده مردم خدابنده در مجلس وضعیت آب استان زنجان را همانند "سیستان و بلوچستان" توصیف کرده است.

از سوی دیگر نیمه کار ماندن بسیاری از سدهای بزرگ استان زنجان، استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی، عدم اراده و توانایی در انسداد چاه‌های غیر مجاز توسط شرکت آب منطقه‌ای و همینطور ورود صنایع بزرگ به خصوص صنایع فولادی به استان در چند سال اخیر سبب شده که استان زنجان با سرعت بیشتری به سمت بحران کم‌آبی حرکت کند.

البته ناگفته نماند سهم استان‌های همجوار همانند گیلان، همدان و کردستان از رودخانه‌هایی که بخشی از آن نیز از استان زنجان می‌گذرد بسیار بیشتر از سهم زنجان است که این موضوع به یکی از مطالبات اصلی نمایندگان استان در مجلس یازدهم تبدیل شده است.

مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس معتقد است در سال‌های گذشته به خاطر ضعف مسئولان استانی سهمیه برداشت آب استان زنجان از رودخانه‌های مشترک با سایر استان‌ها افزایش نداشته است.

وی می‌گوید: با اینکه میزان مالکیت استان زنجان در رودخانه "قزل اوزن" نسبت به استان همجوار گیلان بسیار زیاد است ولی حق برداشت گیلان از استان زنجان بسیار بیشتر است.

همچنین طاهری معتقد است زمانی که جمشید انصاری استاندار زنجان (استاندار نخست دولت روحانی در زنجان) بود جلسه‌ای در وزارت نیرو با حضور مسئولان چندین استان در زمینه برداشت آب از "قزل اوزن" در وزارت نیرو برگزار شد ولی در کمال ناباوری استاندار وقت زنجان در آن جلسه حضور نیافت.

با تمام این‌ها مشکل آب در استان زنجان، مشکل نخست است به طوری که استاندار و امام جمعه زنجان در سخنرانی‌های مختلف به صراحت این موضوع را اعلام کرده‌اند؛ حتی افشارچی پس از انتصاب در استانداری زنجان در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه به این موضوع اذعان کرد که دغدغه‌اش فقط حل مشکل بحران کم‌آبی در زنجان است.

حال با تمام مشکلاتی که در بالا به صورت خلاصه‌وار به آن اشاره شد؛ بالاخره مسئولان استان زنجان موفق شدند محرابیان وزیر نیرو را برای بررسی مشکلات آب استان، به زنجان دعوت کنند؛ سفری یک روزه ولی با اینکه همگان انتظار داشتند سفر محرابیان بیشتر "آبی" باشد ولی رنگ و بوی "برقی" داشت.

وزیر نیرو: باید تا شهریور امسال 6000 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شوداختصاصی| وزیر نیرو: ‌مردم صرفه‌جویی نکنند، قطعی‌‌ برق در تابستان محتمل استانتقاد وزیر نیرو از پیشرفت صفردرصدی سد تالوار در دولت روحانی

به عبارتی دیگر اگر بازدیدها و چند رونمایی و افتتاح حوزه صنعت برق توسط محرابیان وزیر نیرو را در روز یازدهم خرداد در زنجان کنار بگذاریم؛ فقط بازدید هوایی وزیر نیرو آن هم به مدت نیم ساعت از آب شرب زنجان (سد تهم) و همینطور روند احداث سد مشمپا باقی می‌ماند؛ حال از مسئولان استان زنجان سؤال این است که آیا در سفر یک روزه "وزیر نیرو" توانستند اعتبارات آبی خوبی دریافت کنند؟ آیا راهکاری برای مشکل و بحران کم‌آبی استان زنجان پیدا کردند؟ راهکار مسئولان زنجان برای حل مشکل کم‌آبی در زنجان چیست؟

قبل از پرداختن به سوالات فوق، باید این موضوع نیز گفته شود که آیتم پایانی سفر وزیر نیرو به زنجان ، برگزاری جلسه در خصوص پرداختن به مشکلات آبی استان بود؛ جلسه‌ای حدود دو ساعته و تکرار همان مکررات توسط نمایندگان و مسئولان استانداری؛ ولی طبق مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم راهکاری برای حل بحران آب در استان زنجان گفته نشد و جلسه همانگونه به اتمام رسید.

در آن جلسه صحبتی از تخصیص اعتبارات به سدهای نیمه تمام استان همانند مشمپا، تالوار و بعثت نشد و حتی راهکاری برای سیراب کردن درخت‌های زیتون طارم ارائه نشد. البته انتظار می‌رفت تکلیف این سؤالات و پرسش‌ها با توجه به کمبود وقت و همینطور نزدیک شدن به فصل تابستان و کمبود آب شرب و کشاورزی در استان هرچه سریعتر مشخص می‌شد.

البته کاملاً مشخص است کلید حل مشکلات و بحران آب در استان فقط در دست "وزارت نیرو" نیست؛ بلکه اتمام بسیاری از سدهای نیمه تمام استان و بهره‌مندی شهرک‌های صنعتی از آب تصفیه‌شده فاضلاب نیازمند اعتبارات هنگفتی است که بخشی از آن به طور مستقیم به توانایی نمایندگان استان زنجان در مجلس و توانایی مدیران استانی در پیشبرد این اهداف برمی‌گردد.

جدای از این موضوع، بخشی از ناکارآمدی حوزه آب در زنجان به مسئولان استانی در این سال‌ها مربوط می‌شود چرا که در چند سال اخیر عملکرد رضایت‌کننده‌ای توسط این مدیران رؤیت نشده و بسیاری از کارشناسان معتقدند که قبل از اقدام در خصوص رفع مشکل کم‌آبی در زنجان و چانه‌زنی برای جذب اعتبارات، باید مسئولان آب استان توانمند باشند.

حجت‌الاسلام مهدی باقری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس در گفت‌وگو با تسنیم اذعان کرد: مشکلات آب در استان زنجان بسیار پیچیده است و باید راهکاری برای آن بیندیشیم؛ حل تمام مشکلات آبی در دست وزارت نیرو نیست.

وی با بیان اینکه با سفر یک روزه وزیر نیرو به زنجان مشکلات حوزه آب در استان حل نخواهد شد، عنوان کرد: بنده انتقادات زیادی به مسئولان استان بابت حوزه آب دارم که شخصاً به استاندار زنجان این موارد را گوشزد خواهم کرد. از سوی دیگر مدیران توانمندی را در حوزه آب در استان مشاهده نمی‌کنم که این افراد بخواهند وضعیت آب را بهبود ببخشند. قبل از هر اقدامی باید مدیران آب و برخی از معاونان استانداری در این حوزه توانمند و کوشا باشند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس تأکید کرد: مدیران حوزه آب در زنجان از عمکلرد خوبی برخوردار نیستند و به نظر بنده نخست باید مدیران و عاملان وضع موجود تغییر کنند و سپس به فکر پیگیری امورات از وزارت نیرو بود.

وی افزود: متأسفانه در وزارت‌خانه‌ها هم اکثر مدیران میانی از دولت سابق سر کار مانده‌اند و شاهد تغییرات نبودیم؛ ما معتقد هستیم بانیان وضع موجود و مدیران ناکارآمد دولت سابق باید هرچه سریعتر تغییر کنند.

حال با تمام این تفاسیر، آنچیز که مشخص است فعلاً در حوزه آب استان زنجان به توفیقاتی نرسیده است؛ همچنان بیش از 90 درصد آب صنعت و آب شرب استان از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شوند و همین موضوع یکی از علل کاهش یک متری سطح آب‌ها در سفره‌های زیرزمینی به طور سالانه است. حال امیدواریم مسئولان استانی به ویژه معاونت امور عمرانی استانداری زنجان برای مشکلانت بحران آب در زنجان خودی نشان دهند و راهکارهای خوبی را برای استان فراهم کنند.

انتهای پیام/

R7707/P/S6,59/CT7 واژه های کاربردی مرتبط استانداری زنجان علی اکبر محرابیان بیشتر بخوانید... وزیر نیرو در اصفهان: مهم‌ترین هدف ما تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است بیشتر بخوانید... وزیر نیرو در اصفهان: مهم‌ترین هدف ما تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است واژه های کاربردی مرتبط استانداری زنجان علی اکبر محرابیان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ عامل حادثه تروریستی حرم مطهر رضوی اعدام شد + جزئیات پرونده ۲ علت فروریختن نماد "تنگ ورشو" بروجرد چه بود؟ ۳ رئیس سازمان انرژی اتمی: بردن پرونده هسته‌ای ایران ‌به شورای حکام تست آخر دشمنان بود/ کاملاً "حقوقی و قانونی" پاسخ آنها را دادیم ۴ گزارش| ماجرای صف‌های کیلومتری در جایگاه‌های سوخت سیستان‌ و‌ بلوچستان/ باز هم پای قاچاق در میان ا‌ست ۵ رشد ۰.۶ جمعیت کاشان نگران کننده است / دهه آینده با مشکل نیروی انسانی مواجهیم ۶ ‌بازداشت شیطان‌پرستان در جنگل‌های نکا + جزئیات ۷ شهردار کرج عزل شد/ تعیین سرپرست جدید شهرداری ۸ مرگ دردناک کودک رامهرمزی به علت گرمازدگی در خودرو + تصویر اخبار روز استانها گزارش| ماجرای صف‌های کیلومتری در جایگاه‌های سوخت سیستان‌ و‌ بلوچستان/ باز هم پای قاچاق در میان ا‌ست گزارش| نخستین نقاشی‌های ایران در میان یادگارهای زغالی/ رنگ از رخ سنگ‌نگاره‌های ۴ هزار ساله می‌رود + عکس و فیلم عامل حادثه تروریستی حرم مطهر رضوی اعدام شد + جزئیات پرونده تحلیل رئیس سازمان بسیج از جنگ ترکیبی دشمنان/ با توطئه‌‌‌ "القای یأس و ناامیدی" به میدان آمده‌اند مهمترین اخبار اعتراف ۲ ژنرال صهیونیست به شکست سیاست‌های اسرائیل مقابل حزب‌الله و حماس/ اسرائیلی‌ها احساس امنیت ندارند هدف اصلی دولت سیزدهم،‌ تغییر ریل‌گذاری اقتصاد است/ روایت خاندوزی از برخورد تند یک رانت‌خوار برای جلوگیری از حذف ارز ترجیحی عامل حادثه تروریستی حرم مطهر رضوی اعدام شد + جزئیات پرونده سفر سراسیمه وزیرخارجه صهیونیست‌ها به ترکیه از ترس ایران گزارش| ماجرای صف‌های کیلومتری در جایگاه‌های سوخت سیستان‌ و‌ بلوچستان/ باز هم پای قاچاق در میان ا‌ست درباره ما ارتباط با ما آخرین اخبار | آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری زنجان علی اکبر محرابیان استانداری زنجان علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به زنجان نیمه تمام استانداری زنجان مسئولان استان نماینده مردم بحران کم آبی استان زنجان آب در استان وزارت نیرو حوزه آب مشکلات آب استان ها آب استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۸۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور وزرای آب و آبیاری کشورهای عراق، سوریه، مصر، تونس و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در پایتخت کشور عراق آغاز به کار کرد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز که یکی از میهمانان این کنفرانس بود، متن سخنرانی وزیر نیرو در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد را در آیین افتتاحیه قرائت کرد.

متن سخنرانی وزیر نیرو به این شرح است:

خداوند را شاکرم که همانند سال گذشته به نمایندگی از کشور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد که با تدبیر مسئولین بلندپایه جمهوری عراق و با هدف به اشتراک‌گذاری دانش، تکنولوژی و علوم روز دنیا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.

در ابتدا از دولت عراق و وزیر محترم منابع آب عراق و کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ابتدا وظیفه خود می‌دانم به وقایع منطقه و خصوصاً جنایت انجام شده در حق مردم غزه اشاره کنم. مردم غزه در ۷ ماه گذشته تحت فشار شدیدترین جنایات ممکن از جمله کشتار کودکان، زنان، قطع آب و محاصره از سوی رژیمی بودند که نشان داده به هیچ تعهد اخلاقی و بین‌المللی پایبند نیست.
البته حوادث اخیر مشخص کرد ماهیت این رژیم بدون حمایت آمریکا و کشورهای غربی مفهوم ندارد و تمامی دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی حامی جنایت و کشتار هستند. ما با صدای رسا در کنار تمامی آزادی‌خواهان جهان توقف جنایت در غزه و بازگشت این سرزمین را به صاحبان اصلی آن فریاد می‌زنیم.

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان؛

هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم (IPCC) در ششمین گزارش ارزیابی خود اعلام کرده است که میانگین دمای جهانی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به آغاز انقلاب صنعتی به میزان ۱.۰۹ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

در این میان کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، تغییرات به مراتب شدیدتری را تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که متوسط سالانه نزولات جوی در کشور ما طی دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به‌عنوان مثال اثرات این تغییرات در بررسی‌ها نشان می‌دهد که آبدهی رودخانه کرخه در جنوب غرب ایران در دوره ۲۰ ساله گذشته در ۴۵ درصد مواقع در یکی از طبقات بالای خشکسالی قرار داشته است.

بی‌شک مدیریت این شرایط بدون برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های صحیح و عاجل امکان‌پذیر نیست. در این ارتباط می‌توان به برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی، تحویل حجمی آب برای مصرف‌کنندگان کشاورزی، اصلاح سیستم‌های آبیاری، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب اشاره کرد.

در بخش آب شرب خوشبختانه توانسته‌ایم حتی با یک استاندارد سختگیرانه، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی خود را تحت پوشش شبکه یا سیستم‌های تأمین آب شرب بهداشتی قرار دهیم.

در حال حاضر با تشکیل شورای جهاد آبرسانی انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰ درصد پوشش جمعیت روستایی را نیز همانند شهرها به ۱۰۰ درصد برسانیم.

برنامه‌ها و اقدامات در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب موجبات ارتقای توانمندی در این زمینه را فراهم آورده است. به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر مناطق جنوبی کشور که در مقایسه با مقادیر تاریخی بی‌سابقه بوده، موفق شدیم با کمترین خسارت این رخداد را پشت سر بگذاریم.

در این خصوص طی سه ماه اخیر نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت جامع سیلاب (IFM) توسط مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با همکاری یونسکو برگزار شد که تجربیات همه کشورها از جمله عراق، عمان، سوریه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در این رویداد ارائه شد.

حضار محترم و اعضای شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری حاضر در جلسه در جریان برگزاری سیزدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو در تهران در ۲۳ فوریه ۲۰۲۳؛ مایلم ضمن تشکر از حضور عالیجناب عون ذیاب در اجلاس مذکور، به آگاهی شما برسانم که هشت پروژه مهم در راستای دهه بین‌المللی آب در دستور کار برنامه ۶ ساله این مرکز تا سال ۲۰۲۹ قرار گرفت که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و حل و فصل مسائل و چالش‌های آبی نیز مؤثر باشد.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و در اینجا از وزرای محترم و عضو شورای حکام که در اینجا حضور دارند برای شرکت در چهاردهمین اجلاس شورای حکام مرکز که مقرر است در پاییز ۲۰۲۴ در تهران برگزار شود، دعوت به عمل می‌آورم.

در انتهای صحبتم با توجه به تمرکز کنفرانس بر همکاری دو جانبه و مشارکت کشورها، لازم می‌دانم توجه شما را به پیشینه غنی و تاریخی معاهدات و مکانیزم همکاری‌های آبی بین کشورهای منطقه جلب کنم.

شایان ذکر است که کشور ما هم با کشورهای همسایه خود دارای معاهدات و تفاهمنامه‌های متعددی است که برخی از آنها نزدیک به ۸ دهه قدمت دارد؛ که از آن جمله می‌توان به قراردادها و موافقت‌نامه‌ها با کشور جمهوری عراق در مرزهای غربی اشاره کرد.

مجدداً از دولت جمهوری عراق که زمینه‌ساز برگزاری این رویداد مهم بوده است کمال تشکر را دارم. امیدوارم خداوند متعال همواره باران رحمت الهی را بر مردمان جهان و به‌خصوص منطقه خاورمیانه ارزانی کند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

کد خبر 6093253 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • دستگیری ۴۱ مظنون داعشی در ترکیه
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • توقف ساخت المان غواصان دریادل در زنجان