Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان تأیید کرد که هیچ اتحادی بین بخش نظامی و "کنگره ملی"، حزب عمر البشیر، رئیس جمهور مخلوع، وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان در مصاحبه با شبکه آمریکایی "الحره" اعلام کرد: با هر حزب سیاسی اتحاد و ائتلاف نداریم؛ چراکه این بر خلاف اصول اولیه بخش نظامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد که بخش نظامی نه تنها با کنگره ملی، حزب سابق عمر البشیر، رئیس جمهور مخلوع سودان اتحاد ندارد بلکه این حزب از هرگونه تلاش برای حضور در عرصه سیاست سودان منع شده است.

البرهان همچنین در جریان این مصاحبه تظاهرکنندگان سودانی را به "نقض صلح و حمله به مراکز پلیس و مقرهای دولتی" متهم کرد.

وی تاکید کرد که نیروهای امنیتی دستورات روشنی دارند که به کسی که می‌خواهد نظر خود را بیان کند حمله نکنند و همچنین به آنها دستور داده شده که سلاح حمل نکرده و تظاهرکنندگان را تعقیب نکنند.

البرهان در پاسخ به سوالی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات و روابط با اسرائیل گفت که این روابط قطع نشده است که بگوییم به روابط خود با اسرائیل برگردیم.

رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان گزارش‌های منتشرشده درباره فعالیت گروه مسلح «واگنر» روسیه در این کشور را بی اساس دانست.

وی تأکید کرد که این اقدام نظامی صرفا برای «بازیابی روند دموکراتیک در سودان» بوده است.

هفته گذشته نشریه «نیویورک تایمز» در گزارشی تأکید کرد که از زمان کودتای نظامی در سودان، فعالیت گروه «واگنر» در این کشور شدت گرفته است.

گروه واگنر یک تشکیلات نظامی غیر حکومتی در روسیه است که در مناطق بحران‌زده فعالیت می‌کند.

البرهان تأکید کرد هیچ شراکتی میان حاکمیت سودان و گروه واگنر وجود ندارد و «این گروه‌های قانون‌شکن» در سودان جایی ندارند.

او هشدارها درباره جنگ داخلی در سودان را نیز "بی اساس" دانست و تأکید کرد که «گروه‌های معلوم‌الحال بی توجه به آینده کشور حاضر نیستند که وارد روند گفت‌وگو و آشتی ملی شوند.

بر اساس گزارش رسمی مرکز پزشکی سودان تاکنون ۱۰۶ نفر در تظاهراتی که هر از چندی در این کشور درمی‌گیرد جان خود را از دست داده‌اند.

البرهان تظاهرات کنندگان را به اغتشاش و قانون‌شکنی و حمله به مراکز پلیس و ساختمان‌های دولتی متهم کرد.

او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره رأی ممتنع سودان به قطع‌نامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه به اوکراین، گفت که سودان همیشه از توقف جنگ و حل مسائل از راه‌های مسالمت‌آمیز حمایت می‌کند.

وی گفت که روابط سودان با مسکو روابطی عادی است، «مانند روابط ما با امریکا یا هر کشور دیگری» و افزود که سودان در پی ایجاد تعادل در روابط خارجی خود است و هیچ طرف را به طرف دیگر ترجیح نمی‌دهد.

البرهان تأکید کرد که مواضع سودان در قبال روسیه تأثیری بر روابط خارطوم و واشنگتن نگذاشته و گفت که «امریکا هم مثل ما به دنبال برقراری دموکراسی در سودان است».

در اکتبر ۲۰۲۰، اسرائیل و سودان با میانجیگری آمریکا، عادی سازی روابط خود را اعلام کردند و در ژانویه ۲۰۲۱، دولت سودان اعلامیه "توافقنامه ابراهیم" را امضا کرد.

اکتبر ۲۰۲۱ کودتای نظامی در سودان رخ داد و عبدالفتاح البرهان، رئیس ستاد ارتش، دولت مدنی و شورای موقت حاکم را که از زمان سرنگونی عمر البشیر، دیکتاتور سابق سودان فعالیت می‌کرد را منحل ساخت.  

در همین راستا پیشتر روزنامه عبری زبان "یسرائیل هیوم" فاش کرد که یک هیئت بلند پایه سودانی طی به صورت محرمانه به اراضی اشغالی سفر کرد.

این روزنامه به نقل از سایت فرانسوی "Intelligence Online" در این باره گزارش داد: این سفر طبق عرف معمول با هماهنگی وزارت خارجه دولت اسرائیل صورت نگرفته و توسط موساد ترتیب داده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سودان عبدالفتاح البرهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همزمان با بیست و چهارمین دوره آموزش میدانی دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ ستاد ناصر آراسته، جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا و رئیس هیأت معارف جنگ سپهبد شهید علی صیاد شیرازی با حضور در یادمان شهدای هویزه ضمن زیارت مزار سرلشکر شهید علم الهدی و یاران گرانقدرش به مقام والای این شهیدان سرفراز ادای احترام کرد. 

امیر سرتیپ آراسته در حاشیه این بازدید با بیان اینکه در دوره‌های آموزش میدانی، ۱۱ عملیات از ثامن الائمه (ع) تا والفجر ۸ توسط فرماندهان ارتش و سپاه برای دانشجویان تشریح می‌شود، گفت: دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش طبق فرمان حضرت آقا برای آموزش عملیاتی به مناطق ۸ سال دفاع مقدس می‌آیند و، چون آموزش باید با لطافت معنوی و تقویت روحیه ایثار و شهادت طلبی همراه باشد، دانشجویان را به مناطقی مانند هویزه نیز می‌آوریم.

خاطره‌ای جدید از رهبر انقلاب

جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا در بیان اهمیت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا به روایت خاطره‌ای از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: سال گذشته محضر آقا رسیدم و به عرض ایشان رساندم که من با این سن و سال به همه هدف‌ها و آرزو‌های دنیایی‌ام رسیده ام؛ هر چه خواستم خدا عنایت کرده است و بزرگترین نعمتی که دارم این است که به عنوان مشاور به نام شما مفتخرم و به نام شهید صیاد که رئیس گروه معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی هستم؛ لذا اجازه بدهید بروم در جایی تفنگ دست بگیرم و با رزم عاقبت بخیر شوم. خدمت شان گفتم: به ریش سفیدم نگاه نکنید. هنوز قدرت جنگندگی دارم. آقا در پاسخ، همان جمله معروف‌شان را فرمودند که: «زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا کمتر از شهادت نیست؛» بعد گفتند: «اینکه غیرت نسل جنگ را به نسل جوان منتقل می‌کنید، عبادت است و نیازی نیست بروید جایی بجنگید. این خودش جهاد است. جهاد تبیین هم جهاد است. بروید به کارتان ادامه بدهید.»

 

 امیر سرتیپ آراسته تأکید کرد: من یقین دارم شما هم که برای زنده نگه داشتن ذکر و نام شهدا -به خصوص در این مکان مقدس- دارید خدمت می‌کنید؛ در حال جهادید و این فرمایش حضرت آقا که نمی‌خواهد تفنگ بگیرید، همین کارتان کمتر از جنگ و جهاد نیست، شامل شما هم می‌شود.

 اگر صیاد شیرازی امروز در میان ما بود

رئیس گروه معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید اگر امروز شهید صیاد شیرازی در میان ما بودند، چه می‌کردند؟ گفت: آنچه امروز ما انجام می‌دهیم را بهتر انجام می‌دادند. اگر ایشان بودند گوش به فرمان حضرت آقا، پشت سر ایشان حرکت می‌کردند. اطاعت از ولایت چه در زمان حضرت امام (ره) و چه حضرت آقا با پوست و گوشت و استخوان شهید صیاد آمیخته بود. اجازه بدهید برای اینکه صحت سخنم روشن‌تر شود، خاطره‌ای برایتان نقل نمایم. یک بار به اتفاق دیگر فرماندهان محضر حضرت آقا بودیم. شهید صیاد هم سمت راستم نشسته بودند. من هر وقت کنار ایشان می‌نشستم دستم را روی دست شان می‌گذاشتم. آن روز هم دست من روی زانویشان بود و ایشان هم دست شان را روی دستم گذاشته بودند. حضرت آقا که تشریف آوردند همه بلند شدیم، احترام گذاشتیم و نشستیم. تا ایشان دست شان را روی زانو گذاشتند، من دستم را گذاشتم روی دست‌شان؛ اما همین که آقا شروع به صحبت کردند، ایشان دستش را کشید؛ دفترچه‌اش را بیرون آورد و شروع به نوشتن کرد و همه صحبت‌ها را نوشت.

 صیاد می‌گفت سخنرانی‌های «آقا» فرمان است

جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا اضافه کرد: من دلخور شدم؛ چون دوست داشتم دستم روی دست ایشان باشد. جلسه که تمام شد و بیرون آمدیم به ایشان گفتم حاج علی! برای چی یادداشت برداری کردی؟ الان که حرف‌ها را گوش کردیم. اخبار ساعت ۲ هم که فرمایشات آقا را پخش می‌کند؛ شب هم که کاملش را نشان می‌دهند؛ چرا این کار را کردید؟ گفت: من سربازم و تأخیر در اجرای دستور فرمانده در محضر خدا کیفر دارد. من اینها را نوشتم که تا سوار ماشین می‌شوم، صحبت‌های آقا را به تدبیر نظامی و بعد از رسیدن به ستاد کل به فرمان تبدیل و به یگان‌های نظامی ابلاغ کنم. من صحبت‌های آقا را سخنرانی تلقی نمی‌کنم؛ فرمان می‌دانم؛ لذا هر جا آقا صحبت کنند و منِ سرباز حاضر باشم و بشنوم، تلاش می‌کنم از همان لحظه اجرا کنم.

مشاور نظامی فرمانده کل نیرو‌های مسلح در امور زمینی خاطرنشان کرد: این خاطره نشان می‌دهد شهید صیاد شیرازی سربازی بود پاکباز و مخلص که حاضر نمی‌شود حتی یک لحظه فرمان فرمانده‌اش به تأخیر بیفتد. شهید صیاد می‌گفت می‌خواهم خدا شاهد باشد اگر عمرم سرآمد و به ستادکل نرسیدم از دفتر آقا تا هر زمان که زنده‌ام در راه اجرای فرمان فرمانده‌ام هستم.

 

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود