Web Analytics Made Easy - Statcounter

سِیر آرام کاهش قیمت دلار ادامه دارد و این ارز بین المللی، به مرز 27400 نزدیک شده است.

قیمت دلار در مبادلات بین المللی ارزش مهمی دارد. قیمت دلار به همین دلیل با افزایش یا کاهش ارزش، اثرات زیادی را به زندگی مردم جهان وارد می‌نماید. قیمت دلار در ایران بعد از خارج شدن آمریکا از توافقنامه برجام، سِیر سعودی به خود گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بالا رفتن قیمت دلار، اکثر کالاها گرفته از مواد اولیه تا دیگر مسائل، روند افزایش قیمتشان آغاز گشت. حالا باز هم قیمت دلار نگاه به مذاکرات هسته‌ای دارد تا بتواند در فضای ساکنی به لحاظ ارزش قرار گیرد.

قیمت دلار امروز 30 خرداد 1401

به گزارش برنا به نقل از ایمنا، قیمت دلار بر اساس فروش صرافی ملی به 27650 تومان رسید. همچنین بر اساس نرخ صرافی ملی، قیمت یورو 28652 تومان را رد کرد. پوند انگلیس نیز در بازار آزاد به قیمت 38976 تومان مبادله می‌شود.

حذف ارز ترجیحی چه شد؟!

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، با حذف ارز ترجیحی که در بودجه سال 1401 پیش بینی شده بود، این ارز ار ابتدای زنجیره عرضه و تقاضا به انتهای آن یعنی به دست مصرف کننده تا اطلاع ثانوی به صورت یارانه قرار است برسد. اینکه ارز ترجیحی که به ارز جهانگیری نیز معروف است از سال 97 بر چه اساس و هدفی تعریف شد و سپس چگونه مهمترین بخش اقتصاد یعنی معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داد، در حوصله این مقال نبوده و چه بسا در این باره سخنان بسیار رانده شده! قاچاق معکوس، تورم 40درصدی ، کمبود کالا و همچنین برخی تخلفات در حوزه دارو به وسیله این ارز از دلایل حدف آن بود.

آمار نشان می دهد که 70درصد ارز ترجیحی که برای کاهش بار تورم ناشی از تحریم ها که در بخش دارو و کالاهای اساسی و همچنین مواد اولیه برای تولید پرداخت شده بود، در مسیری غیر از این مساله هزینه شده و بخش قابل توجهی از این ارز به خزانه کشور بازنگشته است. 

بعد از حذف ارز 4200 قیمت اقلام اساسی و دارو راه صعود را در پیش گرفت. برخی از کارشناسان بر این عقیده اند که افزایش قیمت کالاها گران فروشی محسوب می شود نه گرانی یا همان تورم که دولت توفیق چندانی برای نظارت و کنترل این روند نداشته است .

در این خصوص، محسن رضایی معاون اقتصادی دولت چندی قبل در خصوص افزایش ناگهانی قیمت ها بعد از حذف ارزترجیحی می گوید: گرانی با گرانفروشی  دو  مسئله مجزا است، اگر تمام بازارها درست عمل کنند و حتی مشکل گرانی را حل کنیم اما رانت باشد، باز هم گرانفروشی داریم. باید با مردم صحبت شود که دولت برنامه دارد و به دنبال این است که با تحول در اقتصاد کشور معیشت مردم را درست کند.

وی سپس افزود: استفاده از ارز ترجیحی موجب تخلیه ذخایر ارزی کشور شد. اصلاح  ارز ترجیحی بر اثر یک محاسبه خوش بینانه دولت قبل از بازار ارز کشور ایجاد و با آغاز تحریم های سنگین مشکلاتی را به مردم و کشور تحمیل کرد. در این شرایط  دولت  برای خرید کالاهای اساسی با مشکلات زیادی در رابطه با تامین نقدینگی مواجه شد.

رضایی ادامه داد: ارز ترجیحی با ارز آزاد فاصله زیادی داشت و همین موضوع باعث فراهم شدن شرایط رانت برای وارد کنندگان و واسطه ها  شد.

معاون اقتصادی دولت همچنین ادامه داد: قاچاق با وجود ارز ترجیحی بسیار زیاد  و ۳۰ درصد کالاهای کشور قاچاق می شد،ارز ترجیحی باعث کاهش منابع و فساد اقتصادی و ترویج قاچاق شد.

رضایی در خصوص اجرای قانون مردمی کردن یارانه ها از سوی دولت اظهار داشت: طبق محاسبه انجام شده پرداخت چهار میلیون ریال به طبقات پایین جامعه و سه میلیون ریال به طبقات بالا موجب تعادل در زندگی مردم خواهد شد ،این طرح آنقدر منطقی است که مشکلات فعلی را مرتفع خواهد کرد.

در عین حال، سید کاظم موسوی، نماینده مردم اردبیل و نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس به برنا می گوید: درنتیجه اجرای حذف ارز ترجیحی برخی سو استفاده ها نیز صورت گرفته و برخی اقدام به گران فروشی می کنند اما ما در مجلس به عنوان قوه مقننه و بر اساس ابزار نظارتی که داریم اجازه این سواستفاده ها از نان و خوراک مردم را نمی دهیم.  این مساله را هم به دولت و هم به سایرین تذکر می دهیم. البته دولت الحق و الانصاف خودش مراعات مردم را می کند و در حال جراحی اقتصادی است که اگر انجام شود یکبار برای همیشه اقتصاد شرایطش تغییر می کند.

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است که برای اجرا و یا حذف هر طرحی باید قبل از انجام آن بررسی‌های کارشناسی انجام شود و در خصوص ارز ترجیحی نیز وضع به همین منوال است، دولت و مجلس باید قبل از حذف آن به این مساله فکر می کردند که قرار است چه جایگزینی برای این موضوع تعریف شود.

اثر گذاری کشورهای همسایه در قیمت دلار حقیقت دارد

به گزارش خبرگزاری برنا، نرخ ارز در بازارهای غیر رسمی متأثر از برخی اخبار سیاسی و شیطنت برخی کشورهای همسایه روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت، نرخ‌هایی که واقعیت اقتصادی نداشت، فرایندی که تلاش داشت تا بانک مرکزی را بار دیگر وارد بازی بی حاصل مداخله در بازار ارز کند.

نکته‌ای که صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در جمع اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بران تاکید کرد و گفت: " برای ایجاد تعادل در بازار ارز فقط بخشی از ارز صادرکنندگان به بازار ارز عرضه می‌شود"

هر چند به گفته رئیس کل بانک مرکزی منابع ارزی بانک مرکزی به لحاظ حجم ذخایر در تاریخ این بانک کم سابقه است اما در شرایط جنگ اقتصادی، این منابع باید با تدبیر هزینه شود و اولویت نخست آن در شرایط کنونی پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور است.

در همین راستا بانک مرکزی طی روزهای اخیر با کسب مجوز خاص از جلسه سران قوا مجموعه برنامه‌هایی را برای تعادل بخشی در بازار ارز اتخاذ کرد، برنامه‌ای که هدف نخست آن پاسخگویی به نیاز واقعی بازار و تأمین ارز مورد نیاز وارد کنندگان، باکمترین دخالت مستقیم بانک مرکزی در قالب حضور مستقیم در همراه بود.

رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه می‌گوید: " سیاست بانک مرکزی در شرایط کنونی به هیچ وجه مداخله مستقیم با نرخ پایین‌تر از نرخ بازار غیر رسمی نیست بلکه تسهیل گری برای عرضه ارز در اختیار صاحبان ارز و عمق بخشی به بازار با نرخ توافقی است تا از این طریق با افزایش عرضه نرخ‌های غیر رسمی به تعادل برسد، و این سیاستی است که تاکنون جواب داده است."

براین اساس سیاست بانک مرکزی در شرایط کنونی به هیچ وجه دخالت مستقیم نمی‌کند چراکه این اقدام به مانند پاشیدن آب بر روی شوره زار است. باید تاکید کرد با وجود وضعیت مناسب ذخایر ارزی کشور، این نهاد سیاستگذار ارزی کشور تاکنون برای تعادل بخشیدن به بازار از منابع بانک مرکزی استفاده نکرده است بلکه با تسهیل گری در فرایند عرضه ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان بستر را برای افزایش عرضه در بازار با نرخ توافقی در صرافی‌ها مهیا کرده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قیمت دلار قیمت دلار 10 آبان قیمت دلار 19 آبان قیمت دلار 1 آبان قیمت دلار 10 آذر قیمت دلار امروز 12 آذر قیمت دلار 11 دی قیمت دلار 11 بهمن قیمت دلار 9 آذر قیمت دلار 14 آذر قیمت دلار 14 دی قیمت دلار 30 بهمن بانک مرکزی ارز ترجیحی قیمت دلار بازار ارز حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۹۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟