Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@03:39:56 GMT

دستیابی محققان به ۱۱ فناوری جدید در حوزه بیوتکنولوژی

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۱۴۴۴

دستیابی محققان به ۱۱ فناوری جدید در حوزه بیوتکنولوژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، غلامرضا صالحی جوزانی با اشاره به موفقیت محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی در دستیابی به ۱۱ فناوری و دانش فنی جدید گفت: محققان پژوهشگاه در سال گذشته ضمن ثبت دو اختراع در زمینه کاربرد فناوری نانو موفق به معرفی رقم جدید مرکبات کولایم به نام پرنیان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در حال حاضر دارای ۵۰ نفر عضو هیأت علمی شامل پنج استاد، ۱۱ دانشیار، ۲۷ استادیار و دو مربی است که در سال گذشته بالغ بر ۱۳۳ طرح و پروژه (۲.۷ پروژه به ازای هر عضو هیأت علمی) را به مرحله اجرا درآورده اند. انتقال ژن‌های مطلوب برای بهبود صفات کمی و کیفی گیاهان، به کارگیری نانوتکنولوژی در کشاورزی و جمع آوری و شناسایی و ارزیابی میکروارگانیسم ها با قابلیت استفاده از مهمترین زمینه‌های تحقیقاتی این طرح‌ها بوده است.

صالحی جوزانی در توضیح اثربخشی این تحقیقات به طرح خودکفایی تولید غده بذری سیب زمینی عاری از ویروس اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ارقام سالم سازی شده سیب زمینی به ۱۷ رقم رسید و بیش از شش هزار گیاهچه درون شیشه‌ای تولید و بین ۱۳ شرکت خصوصی تولید کننده هسته اولیه بذر سیب زمینی و مراکز دولتی توزیع شد. با اجرای این برنامه طی ۱۴ سال اخیر بالغ بر ۴۱ میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت گرفته و حداقل برای ۲۱۰ نفر اشتغال زایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: محققان پژوهشگاه در سال گذشته موفق به تولید ۱۵ محصول مختلف پروبیوتیک شدند که با انتقال دانش فنی پروبیوتیک های طیور به بخش خصوصی و تولید صنعتی آنها شاهد تولید ۱۵۰ تن انواع محصولات پروبیوتیک بودیم. در مجموع طی پنج سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال محصول پروبیوتیک طیور با دانش فنی منتقل شده از پژوهشگاه تولید شده که میزان اثربخشی آن در افزایش درآمد مرغداران بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال بوده است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از دریافت اولین رویالیتی حاصل از انتقال دانش فنی (تولید صنعتی کود زیستی مبتنی بر قارچ تریکودرما) به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با استفاده از این محصول که سالانه بالغ بر ۲۰ هزار بسته از آن تولید خواهد شد. ضمن کنترل ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی عوامل بیماری زا، میزان عملکرد محصولات کشاورزی ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی در بیان دستاوردهای تجاری سازی شده پژوهشگاه در سال گذشته نیز به قرارداد اعطای مجوز بهره برداری انحصاری از دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی و محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی گلخانه‌ای به دو شرکت خصوصی، قرارداد مجوز بهره برداری انحصاری، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی اختصاصی خیار گلخانه‌ای، قرارداد همکاری جهت انجام آزمایش‌های تخصصی تشخیص تراریختگی یا عدم تراریختگی نمونه‌های وارداتی، قرارداد تولید لاین‌های دابل هاپلویید خیار جهت تولید ارقام هیبرید و آزاد گرده افشان و قرارداد ارائه مشاوره علمی در خصوص نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاه سالیکورنیا و فروش بذر آن اشاره کرد.

دکتر صالحی جوزانی با اشاره به استقرار ۱۴ واحد، شش هسته و یک مؤسسه فناور در مرکز رشد واحدهای فناور بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: شرکتهای مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه در سال ۱۴۰۰ موفق به ثبت سه اختراع شده اند.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بیان آمار تولید علم پژوهشگاه در سال ۱۴۰۰ به انتشار ۱۱۰ مقاله خارجی و ۴۸ مقاله در نشریات علمی – پژوهشی داخلی اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه همکاری‌های پژوهشی با دیگر مؤسسات تحقیقاتی قراردادهای همکاری با مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی، مؤسسه تحقیقاتی علوم دامی، مؤسسه اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان شیلات، شیلات آذربایجان شرقی، دو واحد کشت و صنعت خصوصی و قرارداد برنامه تحقیقاتی مشترک با دو شرکت بخش خصوصی امضا شده است.

کد خبر 5519189 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: بیوتکنولوژی زیست فناوری کشاورزی تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان نوآوری فناوری فضایی حاکمیت سایبری قانون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی ایالات متحده امریکا شبکه اجتماعی تیک تاک فناوری نانو ماهواره فیس بوک جهاد دانشگاهی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه در سال سال گذشته دانش فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۱۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از واگذاری سرخابی ها به بخش خصوصی؛ پرسپولیس و استقلال تذکر گرفتند!

آفتاب‌‌نیوز :

به تازگی و با برگزاری آیینی تیم پرسپولیس به مجموعه ای از بانک ها و استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار شد. این واگذاری ها این شائبه را ایجاد کرده است فصل آینده دو تیم پرسپولیس و استقلال در بین تیم های لیگ برتری بیشترین هزینه را در لیگ برتر محتمل خواهد شد. اما بر اساس توصیه سازمان لیگ به تیم های پرسپولیس و استقلال این دو تیم در فصل آینده هم می بایست به اندازه سقف قرارداد هزینه کنند و قراردادهای بالای سقف قرارداد در سازمان لیگ ثبت نمی شود و هیچ تعهدی را برای باشگاه ایجاد نمی کند.

فصل پیش رو سقف قرارداد ۳۵۰  میلیارد تومان بود که به نظر این بودجه برای فصل آینده ۴۱۰ میلیارد تومان خواهد شد. البته این رقم برای سه تیمی که قرار است در لیگ نخبگان آسیا شرکت کنند، کمی بیشتر خواهد بود.

واگذاری تیم های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی خوشحالی تماشاگران و اعضای دو تیم را به همراه داشته است به این خاطر که از این پس دو تیم دارای نظام پرداختی مناسبی همانند سایر تیم ها خواهند شد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود
  • بعد از واگذاری سرخابی ها به بخش خصوصی؛ پرسپولیس و استقلال تذکر گرفتند!
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • نامه وزیر دفاع به قالیباف
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!