Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهار کشور ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند با برگزاری نشستی در حاشیه اجلاس آتی سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مادرید، راههای کنترل نفوذ چین در منطقه هند- آقیانوس آرام را مورد بررسی قرار می دهند.

به گزارش ایران اکونومیست، خبرگزاری کیودو ژاپن روز دوشنبه با اعلام این خبر به نقل از یک مقام ریاست جمهوری کره جنوبی نوشت: این نشست چهارجانبه در حاشیه اجلاس هفته آینده سران ناتو در اسپانیا برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش اادعا شده است نشست چهارجانبه پیش بینی شده ، در جریان برگزاری اجلاس ناتو، تلاشی از سوی چهار کشور برای مهار نفوذ و تحرکات چین در منطقه هند- اقیانوس آرام است که بعد از حمله روسیه به اوکراین نگرانی ها را درباره تبعات آن در منطقه ای که پکن به دنبال گسترش نفوذ خود است، برانگیخته است.

مقام کره ای اعلام کننده این خبر گفت: ژاپن، کره جنوبی را درباره برگزاری این نشست چهارجانبه مطلع کرده است.  

منابع آگاه از این نشست گفته اند انتظار می رود رهبران این چهار کشور همکاری خود را برای برای ایجاد منطقه ای آزاد و باز در هند-اقیانوس آرام تقویت کرده و درباره حمایت از کشورهای جزیره ای در اقیانوسیه مذاکره کنند.

چین و جزایر سلیمان در اقیانوس آرام جنوبی توافقی امنیتی را امضا کرده اند که گفته می شود اجازه می دهد سربازان چینی در این منطقه مستقر شوند؛ تحولی که در صورت محقق شدن نگرانی هایی را در بین قدرت هایی  شامل استرالیا، نیوزلند، آمریکا و ژاپن برخواهد انگیخت.

ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند کشورهای عضو ناتو نیستند اما به عنوان کشورهای شریک در این اجلاس که قرار است در روزهای ۲۹ و۳۰ ژوئن (۹ و ۱۰ تیر) در مادرید برگزار شود، دعوت شده اند.

این نشست چهارجانبه بُعد جدیدی را  به چارچوب همکاری چندجانبه در راستای دستیابی به یک هند و اقیانوس آرام آزاد و باز خواهد افزود . ژاپن و استرالیا بخشی از چارچوب چهارگانه با هند و آمریکا هستند.

سئول امکان برگزاری نشست بین یون یوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی و فومیو کیشیندا نخست وزیر ژاپن در مادرید را بررسی می کند اما به گفته یک مقام ارشد دولت ژاپن چشم انداز برگزاری این نشست روشن نیست و هنوز  تصمیم قطعی برای انجام این ملاقات گرفته نشده است.

روابط دو کشور همچنان بر سر مسائل جنگی که به سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ باز می گردد و شامل استعمار ژاپن در شبه جزیره کره می شود، همچنان سرد است و از سال ۲۰۱۹ هیچ نشستی در سطح سران دو کشور انجام نشده است.

اما یون یوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی که در ماه مه به قدرت رسید وعده داده روابط کشورش با آمریکا و ژاپن را تحکیم کند و گفته به دنبال تقویت روابط سئول و توکیو در آینده است.

کیشیدا نخست وزیر ژاپن هم بر لزوم گفتگو تاکید کرده است، اگرچه توکیو قصد ندارد از موضع خود مبنی بر اینکه توپ در زمین کره جنوبی است و مسائل مربوط به غرامت زمان جنگ با توافق‌های دوجانبه حل و فصل شده است، عقب نشینی کند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کره‌ جنوبی ، هند ، ژاپن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کره جنوبی هند ژاپن نشست چهارجانبه اقیانوس آرام کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس از ژاپن، کره جنوبی هم خواهان پیوستن به پیمان امنیتی «آکوس» است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساوث‌چاینامورنینگ، تنها چند هفته پس از گفت‌وگوهای رسمی درباره ورود ژاپن به پیمان «آکوس»، «شین وون سیک،» وزیر دفاع کره جنوبی امروز چهارشنبه اعلام کرد سئول درباره پیوستن به بخشی از این پیمان امنیتی مذاکرات را آغاز کرده است.

پیمان آکوس یک پیمان دفاعی دو مرحله‌ای است که در سال ۲۰۲۱ بین آمریکا، انگلیس و استرالیا به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای عقب راندن از نفوذ فزاینده چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه شکل گرفت.

در حالی که اولین مرحله برای ارائه فناوری زیردریایی هسته‌ای استرالیا به سه هسته اصلی محدود می‌شود، سه کشور عضو احتمال پیوستن سایر کشورها به مرحله دوم یا «ستون ۲» را افزایش داده‌اند که هدف آن اشتراک‌گذاری سایر فناوری‌های نظامی از جمله محاسبات کوانتومی و موشک‌های مافوق صوت است.

وزیر دفاع کره جنوبی در نشست مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه و دفاع استرالیا و کره جنوبی در ملبورن گفت کره جنوبی می‌تواند با قابلیت‌های دفاعی، علمی و فناوری خود به مرحله دوم آکوس کمک کند.

وی دراین‌باره گفت: در جلسه امروز ما همچنین در مورد امکان مشارکت با مرحله آکوس بحث کردیم. ما از فعالیت های مرحله دوم آکوس حمایت می کنیم و از اینکه اعضا کره جنوبی را به عنوان شریک در نظر می گیرند، استقبال می کنیم.

کد خبر 6093972

دیگر خبرها

  • با مهار پنالتی دقیقه۱۰۰ امید ژاپن قهرمان آسیا شد
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • برگزاری نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • پس از ژاپن، کره جنوبی هم خواهان پیوستن به پیمان امنیتی «آکوس» است
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی