Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@04:03:57 GMT

آیا در سال جاری مشکل کمبود برق داریم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۲۱۵۲

آیا در سال جاری مشکل کمبود برق داریم؟

به گزارش اقتصاد آنلاین از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «مصطفی رجبی مشهدی» در جریان بازدید بانوان نماینده مجلس شورای اسلامی از مرکز راهبری برق کشور افزود: زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم کسری ۱۵ هزار مگاواتی برق داشتیم و خاموشی‌هایی در اغلب نقاط کشور بعضاً بیش از یک نوبت در روز، از ۲۹ اردیبهشت آغاز شد که به لطف خدا و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد، امسال این مشکل وجود ندارد که نتیجه زحمات شبانه‌روزی همه کارکنان صنعت برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ناترازی بالای تولید و مصرف در سال گذشته در اثر چند عامل مانند عدم توسعه نیروگاهی مناسب با افزایش مصرف، تأخیر در انجام تعمیرات نیروگاهی، خشکسالی و گرمای بی‌سابقه و در پی آن کاهش بیش از ۵۰ درصدی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی و عدم اجرای منسجم برنامه‌های مدیریت مصرف بود.

مدیرعامل مدیریت شبکه از تابستانی بسیار گرم برای امسال خبر داد و گفت: به‌ازای هر یک درجه افزایش دما، مصرف برق ۱۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد که معادل مصرف برق شهر مشهد است.

رجبی مشهدی گفت: بخشی از این افزایش مصرف ناشی از مصرف وسایل سرمایشی است سالانه به طور متوسط ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دستگاه کولرگازی به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که هیچ‌کدام برچسب انرژی نداشته و مصرف برق بالایی دارند.

وی ادامه داد: بخش دیگر این افزایش مصرف به فرهنگ استفاده و نوع استفاده بر می‌گردد. مثلاً در مناطق عادی کشور که می‌توان از کولر آبی استفاده کرد از کولرگازی استفاده می‌شود. دمای این کولرها در بانک و سایر اماکن روی ۱۷ یا ۱۸ تنظیم شده که باید روی ۲۴ تنظیم شود؛ بنابراین لازم است که روی فرهنگ مصرف بیش از این کار کنیم.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: رشد متوسط مصرف برق در هرسال ۵ درصد است که امسال به خواست وزیر نیرو برای بدترین حالت ممکن و بیشترین امکان افزایش مصرف برق برنامه‌ریزی شد.

وی اضافه کرد: در پی این امر وزیر نیرو برنامه‌ای تدوین کردند که به مجلس نیز ارائه شد که بر اساس آن ظرفیت تولید را ۳۵ هزار مگاوات افزایش دهیم که ۱۵ هزار مگاوات آن نیروگاه‌هایی بود که شرکت مدیریت تولید برق حرارتی از طریق قرارداد خرید تضمینی یا نیروگاه دولتی که منابع دارند توسعه پیدا کنند و ۱۰ هزار مگاوات نیز نیروگاه تجدیدپذیر که از این میزان مجوز ۴ هزار مگاوات از شورای اقتصاد گرفته شد که به شکلی تأمین مالی کنند که زمینه ترغیب به سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم شود و ۱۰ هزار مگاوات نیز نیروگاه‌های واحدهای صنعتی است که در دستور کار است.

رجبی مشهدی گفت: بنابراین بخشی از برنامه‌های عملیاتی در خصوص توسعه تولید تدوین شد و بخشی دیگر برای توسعه شبکه‌ها که ۹۸ هزار کیلومتر است. ۱۰ هزار مگاوات هم بهینه‌سازی مصرف که اقداماتی را برای این موضوع انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگری که سال گذشته رقم خورد و بخشی از آن امسال به نتیجه خواهد رسید، ساخت نیروگاه از در بخش صنعت است که اولین واحد نیروگاه‌های صنایع در تیرماه سال جاری با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در استان سمنان به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته سخنگوی صنعت برق عملیات اجرایی ۶ هزار مگاوات نیروگاه صنایع شروع شده و در این مسیر مشکلاتی مانند مشکلات زیست‌محیطی (برای وزارت نیرو بسیار حائز اهمیت است) و همچنین وضعیت گاز کشور برای تأمین سوخت گاز برای نیروگاه‌ها وجود داشت.

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران از اقدام مجلس شورای اسلامی در برنامه بودجه ۱۴۰۰ تقدیر کرد که بر اساس آن تعرفه برق صنایع انرژی بر تا حدودی واقعی شد.

رجبی مشهدی در خصوص برنامه‌های وزارت نیرو برای تابستان امسال گفت: برنامه‌ای شامل یک‌صد اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۱ تدوین کرده‌ایم که بخش عمده آن برای تابستان آماده شده که حدود ۶ هزار مگاوات احداث نیروگاه در بخش تولید این برنامه و یا ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های موجود است. بخش دیگر طرح‌های مدیریت مصرف در تمامی بخش‌های مصرف شامل صنعتی، کشاورزی، خانگی، اداری و ... می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای طرح‌ تشویقی مدیریت مصرف در بخش کشاورزی بدین صورت است که کشاورزانی که با امضا تفاهم‌نامه  ۵ ساعت در طرح‌های مدیریت مصرف شرکت کنند، می‌توانند در بقیه ساعات (۱۹ ساعت) از برق رایگان برخوردار باشند. در بخش خانگی نیز اگر مشترک مصرف خود را نسبت سال گذشته کاهش دهند و مصرف خود را به زیر الگو برسانند. پاداش برق کاهش‌یافته با قیمت ۱۰ برابر سال قبل (هر کیلووات‌ساعت برابر ۵۰۰ تومان) محاسبه می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: در بخش صنعت طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که میزان کاهش تولید در این بخش به‌طورقطع از سال گذشته کمتر خواهد بود. به‌عنوان‌مثال، در شهرک‌های صنعتی در طول هفته فقط یک روز از ساعت ۱۱ تا ۲۳ آن هم با اعلام قبلی محدودیت تأمین برق خواهند داشت و اگر در شهرکی غیر از این برنامه اجرا شد، حتماً به شرکت‌های توزیع برق منطقه اطلاع‌رسانی کنند.

سخنگوی صنعت برق عنوان کرد: ۶۳۰ هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که حدود ۵۰ هزار واحد در طرح مدیریت مصرف صنایع مشارکت دارند. از این تعداد خواسته‌ایم که برنامه سالانه تعمیرات و تعطیلات خود را طوری تدوین کنند که بتوانیم کاهش مصرف این بخش را در تابستان داشته باشیم.

رجبی مشهدی گفت: امسال با تلاش شبانه‌روزی همه همکاران صنعت برق توانستیم تعمیرات نیروگاهی را پایان اردیبهشت یعنی یک ماه زودتر از موعد به اتمام برسانیم که این کاری بسیار مهم و بزرگ بود.

وی افزود: همه این برنامه‌های منظم و سازماندهی برای حفظ پایداری شبکه سراسری برق انجام می‌شود که اگر به هر دلیلی دچار حادثه شود، بازگشتش یک هفته به طول می‌انجامد و خسارت‌های بسیار سنگینی در تمامی بخش‌ها وارد می‌کند که قابل‌جبران نیست.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت برق هزار مگاوات افزایش مصرف مدیریت مصرف وزارت نیرو رجبی مشهدی سال گذشته صنعت برق مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۲۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد