Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@11:02:14 GMT

چرا وضعیت استخدام پرستاران در ایران این گونه است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۴۵۱۶

چرا وضعیت استخدام پرستاران در ایران این گونه است؟

به گزارش جماران؛ روزنامه آرمان ملی نوشت: «22 هزار پرستار جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند» هنوز یک روز از این وعده وزیر بهداشت نگذشته که معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد: «این وزارتخانه برای تبدیل وضعیت پرستاران، از شرکتی شدن پرستاران 89 روزه تلاش کرد!»

عباس عبادی معتقد است که «از سال 98 تا پایان 99 وزارت بهداشت تعداد 55 هزار نفر را در تمام رده‌ها استخدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 1400 نیز 67 هزار نفر تبدیل وضعیت شدند و در مجموع بالغ بر 120 هزار نفر در این سه‌سال به جمع نیروهای وزارت بهداشت اضافه شدند که 40 درصد آنها پرستار هستند و این عدد قابل توجهی است.»

این گفته‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که در این سه سال ایران درگیر پنج موج شدید کرونا بوده است و کشور ما با کمبود شدید پرستار و مهاجرت آنها روبه‌رو بود. در این میان بخشی از پرستاران در شرایطی به خدمت نیروهای شرکت می‌روند که در هیچ کشوری موضوع سلامت و پرستاران به‌عنوان اصلی‌ترین تهدید یک کشور را به بخش خصوصی واگذار نمی‌کنند.

در دولت نهم، شرکت‌های خصوصی پرستاری از سوی وزارت بهداشت برچیده شد و با یک مصوبه بیش از 20 هزار پرستار به استخدام دولت درآمدند. ما تا سال 93 در کشور نه پرستار فارغ‌التحصیل بیکار داشتیم و نه پرستار شرکتی و قراردادی.

از آن زمان شرکت «آوای سلامت» که عضو هیأت مدیره آن از مسئولان وزارت بهداشت هستند، تاسیس شد و دوباره بحث پرستاران شرکتی را بر سر زبان‌ها انداخت. در زمان شیوع کرونا بود که 30 درصد پرستاران وزارت بهداشت قرارداد شرکتی دارند، چون تا سال 93 این قانون وجود نداشت. در سال 98 و در اوج بحران کرونا، کسانی که از تعدیل نیرو و قراردادهای 85 روزه پرستاران انتقاد می‌کردند، خودشان عضو شرکت «آوای سلامت» هستند.

کار طاقت‌فرســا پرستاران در شرایط کرونا

در این باره شرایط بحـــرانی که کشور پس از سه سال با جانفشانی‌های پرستاران پشت‌سر گذاشت، محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار می‌گوید: «در هیچ کشوری، پرستاران را به بخش خصوصی واگذار نمی‌کنند چه برسد با آنها قرارداد 89 روزه ببندند. متأسفانه سال‌هاست که ماهیت این نوع قراردادها که برای کارگران و پرستاران و... وجود دارد کارفرما هر چه بگوید باید آنها بدون چون و چرا به آن عمل کنند و خیلی از پرستاران نیز نمی‌توانند به خطای پزشکان اعتراض نمایند، چون مشمول قطع همکاری به ساده‌ترین شکل ممکن می‌شوند. اما اگر همین پرستاران استخدام دولت باشند، زیر بار حرف زور نمی‌روند.»

وی در ادامه گفته‌هایش می‌افزاید: «یکی از تجارب تلخ کشور ما در شرایط کمبود پرستار، شیوع کرونا در ایران بود که حدود هفت و نیم میلیون نفر را مبتلا و بیش از 141 هزار کشته روی دست کشور گذاشت. در این شرایط شیوع کرونا در کشور ما مصادف شده بود با پایان قرارداد حدود دو هزار پرستار و آنها به‌دلیل ترس از کرونا قراردادشان را تمدید نکردند، در حالی‌که اگر آنها استخدام دولت بودند، در چنین بحرانی با کمبود پرستار مواجه نمی‌شدیم، چون فرد تعهد 30 ساله دارد و نمی‌تواند به راحتی ترک کار کند. در شرایط عادی میانگین تعداد پرستاران نسبت به تخت‌های بیمارستانی در کشور ما از وضعیت خوبی برخوردار نیست و ما جزو کشورهای ضعیف در این حوزه هستیم. همچنین با شیوع کرونا و در استان‌هایی که پیک کرونا را پشت‌سرگذاشتند، به پرستاران قول داده شده بود که قرارداد یک ساله با آنها بسته می‌شود. بعد از وعده مسئولان این افراد جان خود را کف دستانشان گذاشتند، ولی در نهایت با قرارداد 85 روزه و بدون مزایای وزارت بهداشت روبه‌رو شدند. سال‌هاست که وزارت بهداشت سعی دارد که آنقدر فارغ‌التحصیل پرستاری با ایجاد دانشکده‌های پرستاری، تربیت نماید که اگر کسی ترک خدمت کند، خیلی سریع پرستاران دیگر را در بیمارستان‌ها جایگزین آنها کنند. به همین دلیل در مدت هفت- هشت سال، تعداد فارغ‌التحصیلان سالانه پرستاری از پنج هزار به 12 هزار پرستار رسید. اگر دستگاه‌های نظارتی بعد از آنکه دو هزار پرستار قراردادشان را تمدید نکردند، ورود پیدا نمی‌‌کرد، حدود 30 هزار پرستار دیگر نیز قراردادشان را تمدید نمی‌کردند و نمی‌توان تصور کرد که چه مسئله‌ای بعد از شیوع کرونا در کشور رخ می‌داد. باید اساس قرارداد موقت در حوزه سلامت هر چه سریع‌تر برچیده شود، چون در مواقع بحرانی تهدید امنیت ملی به حساب می‌آید.»

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا وزارت بهداشت استخدام پرستاران کرونا پرستاران شرکتی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا وزارت بهداشت هزار پرستار شیوع کرونا کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده پرستاران
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی