Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@02:19:56 GMT

ژن درمانی قلب بیمار را احیا می کند

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۴۷۲۷

ژن درمانی قلب بیمار را احیا می کند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه هیوستون تکنیک جدیدی را برای کمک به بازسازی سلول‌های قلب پس از حمله قلبی با استفاده از mRNA برای بازگرداندن سلول‌ها به حالتی شبیه سلول‌های بنیادی نشان داده اند.آزمایشات روی موش‌ها نشان داد که عملکرد قلب یک ماه پس از حمله قلبی بهبود قابل توجهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف اکثر بافت‌های بدن، سلول‌های قلب توانایی محدودی برای بازسازی پس از آسیب دارند. به همین دلیل است که حملات قلبی بسیار کشنده هستند. بعد از حملات قلبی، بافت اسکار بدون ضربان به جای آن شکل می‌گیرد که می‌تواند منجر به حملات بیشتر و در نهایت نارسایی قلبی شود.

در سال‌های اخیر، دانشمندان در حال بررسی چگونگی ترمیم قلب‌های بیمار با بازسازی سلول‌ها بوده‌اند که موفقیت‌هایی با استفاده از سلول‌های بنیادی جفت، برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های ساختاری، یا استفاده از پیام‌رسان‌های سلول‌های بنیادی برای وادار کردن قلب به ترمیم خود دیده شده است.

برخی دیگر فاکتور‌های رونویسی را شناسایی کرده اند که می‌توانند سلول‌های قلب را وادار به شروع دوباره تکثیر کنند.

در مطالعه جدید، محققان هیوستون دو فاکتور رونویسی جهش یافته دیگر به نام Stemin و YAP۵SA را شناسایی کردند که می‌توانند سرعت تکثیر سلول‌های قلب به نام کاردیومیوسیت‌ها را افزایش دهند.

آزمایشات روی سلول‌های موش کشت‌شده در ظروف آزمایشگاهی نشان داد که Stemin خواص سلول‌های بنیادی را در کاردیومیوسیت‌ها فعال می‌کند، در حالی که YAP۵SA این فرآیند را با ترویج رشد اندام‌ها تقویت می‌کند.

این دو فاکتور رونویسی با استفاده از mRNA مصنوعی به سلول‌های قلب تحویل داده می‌شوند. این فناوری که به طور گسترده در واکسن‌های کووید-۱۹ استفاده می‌شود، با دستور دادن به ریبوزوم‌های سلولی برای تولید پروتئین‌های خاص که در این مورد، Stemin و YAP۵SA است، کار می‌کند.

در آزمایش‌های دیگر تیم تحقیقاتی، mRNA حاوی فاکتور‌های رونویسی را پس از حمله قلبی به قلب موش‌های زنده تزریق کرد. در عرض ۲۴ ساعت، تکثیر سلول‌های قلب حیوانات حداقل ۱۵ برابر افزایش یافت که به طور قابل توجهی عملکرد قلب را بهبود بخشید.

زمانی که هر دو فاکتور رونویسی به قلب موش بالغ مبتلا به انفارکتوس تزریق شد، نتایج خیره کننده بود. میوسیت‌های قلبی به سرعت در عرض یک روز تکثیر شدند، در حالی که قلب‌ها طی یک ماه آینده تقریباً با عملکرد پمپاژ قلب طبیعی و با کمی زخم ترمیم یافتند.

مانند هر مطالعه دیگری بر روی حیوانات، نتایج ممکن است لزوماً برای انسان صدق نکند، اما تیم تحقیقاتی می‌گوید که این نوع ژن‌درمانی این پتانسیل را دارد که در نهایت برای درمان بیماری‌های قلبی در انسان مورد استفاده قرار گیرد.

این تحقیق در دو مطالعه در مجله The Journal of Cardiovascular Aging منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه هیوستون

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماری قلبی سلول های بنیادی سلول های قلب سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا و مرمت قنات مدوئیه

به خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جلسه بررسی مشکلات قنات مدوئیه باحضور محمدی معاون سیاسی وامنیتی فرماندار، هوشمند مدیر و دهقان مسئول آب وخاک جهاد کشاورزی در مسجد عزیز آباد، برگزارشد.   دراین نشست که کشاورزان ونمایندگان قنات نیز حضور داشتند، راهکار‌هایی درخصوص پیشکار کنی، خرابه کشی، ریزش برداری این قنات ارائه گردید وتمهیداتی به منظور احیا ومرمت آن نیز اندیشیده شد.   گفتنی است طول این قنات۵۰۰۰متر می‌باشد، که ۴۰۰نفر بهره برداربه صورت مستقیم از آن استفاده می‌کنند که باتوجه به محدودیت منابع آبی در شهرستان، بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش بهره‌وری از طریق ارتقای راندمان آبیاری، کاهش هدر رفت آب، اصلاح روش‎‎های آبیاری و استفاده از گیاهان کم آبخواه در الگو و ترکیب کشت، دارای اهمیت ویژه‎‎ای است.

دیگر خبرها

  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • نارضایتی متقاضیان از تاخیر در تحویل خودروی جک اس ۵
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان