Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@18:38:25 GMT

این سرقت مجازات شدیدی دارد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۵۰۳۳

در قانون مجازات اسلامی، سرقت به دو نوع سرقت تعزیری و سرقت حدی تقسیم شده است. هر کدام از این سرقت‌ها مجازات مخصوص به خود را دارند. ناطقان: سرقت حدی، سرقتی با مجازات حدی است که شرایط آن در قانون بسیار دقیق ذکر شده و مجازات آن بسیار سنگین است. مجازات برای سرقت حدی دارای مراحل مختلفی است. این مجازات برای فردی که بار اول مرتکب جرم شده است با کسی که برای بار چندم اقدام به جرم کرده است تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات شدید سرقت حدی می‌پردازیم.
شرایط سرقت حدی
قانون‌گذار در ماده ۲۶۶ قانون مجازات اسلامی جدید، شرایط سرقت حدی را مشخص کرده است. در این شرایط مجازات سرقت، حدی می‌شود در غیر‌این‌صورت مجازات آن تعزیری است.

    شی مسروق (سرقت شده) شرعا مالیت داشته باشد. یعنی مالی که دزدیده می‌شود باید از نظر حقوقی ارزش مالی داشته باشد.
    مال مسروق در حرز باشد. حرز یعنی مکان مناسبی که عرفا مال در آن از دستبرد محفوظ می‌ماند. مانند گاو صندوق.
    سارق هتک حرز کند. هتک یعنی از میان برداشتن؛ هتک حرز یعنی از بین بردن محل نگهداری مال مانند باز کردن یا شکستن قفل گاو صندوق.
    سارق مال را از حرز خارج کند. یعنی بعد از هتک حرز، خود سارق باید مال را از آن خارج کند تا سرقت حدی محسوب شود.
    هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.
    سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.
    ارزش مال مسروق در زمان خارج کردن از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.
    مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.
    سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.
    صاحب مال از سارق نزد مراجع قضایی شکایت کند.
    صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.
    مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق در نیاید.
    این مال سرقت شده قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.
    مال مسروق، خودش یک مالی که قبلا سرقت یا غصب شده است، نباشد.

مجازات شدید سرقت حدی
مجازات سرقت حدی برای بار اول

اگر سارق مرتکب سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست است. قطع انگشتان به‌گونه‌ای است که انگشت شست و کف دست باقی می‌ماند. نکته مهم آن است که اگر سارق دست راست نداشته باشد، به تشخیص قاضی به مجازات تعزیری محکوم می‌شود.
مجازات سرقت حدی برای بار دوم

طبق قانون مجازات اسلامی، اگر سارقی برای بار دوم مرتکب سرقت حدی شود مجازات وی قطع پای چپ از پایین برآمدگی است به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند. اگر سارق پای چپ نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات‌های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.

مجازات سرقت حدی
مجازات سرقت حدی برای بار سوم

اگر دست راست سارق برای بار اول و پای چپ سارق برای بار دوم ارتکاب جرم سرقت حدی قطع شود، به مجازات سرقت حدی برای بار سوم محکوم خواهد شد. مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم، حبس ابد است. اگر به مطالبی پیرامون سرقت خودرو و مجازات آن علاقه دارید به مطلب مجازات سرقت خودرو چیست؟ مراجعه کنید.
مجازات سرقت حدی برای بار چهارم

اگر سارق برای بار چهارم نیز اقدام به سرقت حدی کند، مجازات او اعدام خواهد بود. حتی اگر این سرقت را در زندان انجام دهد باز هم به اعدام محکوم خواهد شد. برچسب ها: سرقت حدی ، مجازات ، سرقت ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرقت حدی مجازات سرقت ها اگر سارق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای تیراندازی در الهیه تهران چه بود؟

سرکلانتر یکم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری دو زورگیر خبر داد که در خیابان فرشته و محله الهیه تهران تردد می‌کردند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در همین راستا گشت‌های هدفمند پلیس آغاز شد و مدتی بعد تیم گشتی، سارقان موتورسیکلت‌سوار را حین سرقت مشاهده کرده و برای دستگیری آنان وارد عمل شدند. ۲ سارق نیز به محض مشاهده پلیس پا به فرار گذاشته و عملیات تعقیب و گریز میان پلیس و ماموران آغاز شد.

سرکلانتر یکم پلیس پیشگیری تهران بزرگ با بیان اینکه سارقان بدون توجه به فرمان ایست پلیس همچنان به فرار خود ادامه دادند، گفـت: در ادامه ماموران با رعایت قانون به‌کارگیری سلاح اقدام به شلیک چند تیرهوایی کردند، اما سارقان همچنان بدون توجه به پلیس به فرار خود ادامه دادند، تا اینکه ماموران اقدام به شلیک به لاستیک موتورسیکلت کرده و هر دو سارق را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.

ضرونی با اشاره به انجام بازرسی از دو سارق دستگیرشده گفت: ماموران در بررسی اولیه از متهمان ۳ دستگاه گوشی آیفون سرقتی و یک قبضه قمه را کشف و ضبط کردند. همچنین متهمان تحت بازجویی قرار گرفتند که در جریان آن به جرم خود مبنی بر سرقت اشیای قیمتی خصوصا تلفن همراه در محدوده فرشته و الهیه اعتراف کردند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۲ متهم به ۱۰ فقره سرقت مشابه اعتراف کردند، گفت: تحقیقات در این خصوص برای شناسایی مالباختگان ادامه دارد. تاکنون ۴ شاکی به مقر انتظامی مراجعه و ۲ سارق را شناسایی کرده‌اند.

به گفته سرکلانتر یکم پلیس پیشگیری تهران بزرگ، دو متهم دستگیر شده پس از تشکیل پرونده و با دستور مقام قضایی برای ادامه روند تحقیقات و رسیدگی به جرم به پایگاه یکم آگاهی تهران بزرگ تحویل داده شدند.

دیگر خبرها

  • سارق سابقه‌دار کابل‌های مخابراتی در اسفراین دستگیر شد
  • دستگیری سارق انباری خانه‌ها در تهران
  • انهدام باند سارقان سیم برق در شهرکرد
  • ۱۹ دستگاه لپ تاپ مسروقه در کاشان کشف شد
  • ماجرای تیراندازی در الهیه تهران چه بود؟
  • دستگیری سارقان و کشف ۱۹ فقره سرقت در خرم آباد
  • سارقان مشاعات ساختمانی در اسفراین دستگیر شدند
  • سارق اماکن خصوصی و ساختمان‌های نیمه کاره دستگیر شد
  • دستگیری ۲۲ سارق مغازه طی ۳ روز در گیلان
  • کشف ۸ فقره سرقت در دیر/ سارق دستگیر شد