Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:47:43 GMT

چابهار مسیر امن برای توسعه اقتصادی ارمنستان

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۶۲۱۴

چابهار مسیر امن برای توسعه اقتصادی ارمنستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان سفیر ارمنستان در ایران در سفر به چابهار و بازدید از بنادر و دیدار با مدیر منطقه آزاد چابهار گفت: ایران و ارمنستان در مسیر توسعه روابط اقتصادی قرار دارند و فرصت بی نظیر چابهار مسیر امن را برای توسعه اقتصادی برای مان قرار داده است.

به گزارش ایسنا- آرسن آواگیان ضمن قدردانی از استقبال مدیران سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: هدف نهایی ما از سفر به بندر چابهار انجام مطالعات در مورد امکانات و ظرفیت تجاری چابهار است تا بتوانیم برای توسعه روابط اقتصادی بین ایران و ارمنستان برنامه‌ریزی کنیم و هدف دوم هم توسعه روابط بین هندوستان، ایران و ارمنستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: من وظیفه دارم که بتوانم روابط اقتصادی، حمل و نقلی و ترازیتی را برقرار کنم و در این راستا به توافق‌هایی دست پیدا خواهیم کرد.

سفیر ارمنستان افزود: ملاقاتی با مدیران بندر چابهار داشتیم که اطلاعاتی در اختیار ما گذاشته شد و همچنین امکاناتی که چابهار می‌توانست در اختیار ما بگذارد مانند هزینه‌هایی که به طور تقریبی در برگیرنده حمل کالا از بندر هندوستان به چابهار و از طریق چابهار به ارمنستان و کشورهای دیگر است.

وی تصریح کرد: چشم‌انداز روشنی برای چابهار متصور است و این منطقه می‌تواند مساعدت و همکاری کند تا بتوانیم روابط‌مان را از نظر اقتصادی تقویت کنیم.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در این جلسه با اشاره به دوستی تاریخی ایران و ارمنستان گفت: قطعا تداوم همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین دو کشور می‌تواند تقویت روابط سیاسی را به دنبال داشته باشد.

نصرالله ابراهیمی گفت: روابط تاریخی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان به دوران ایران باستان برمی‌گردد، بیش از سه دهه گذشته تا کنون روابط و مناسبات ایران با ارمنستان بر پایه برادری و دوستی بوده است و قطعا تداوم همکاری‌های تجاری و اقتصادی می‌تواند تقویت روابط سیاسی دو کشور را به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه دروازه چابهار برای استقبال از سرمایه‌گذاران کشورهای دنیا همواره باز است، افزود: قطعا در این راستا کشورهای همسایه دارای اولویت هستند، باید بگوییم که چابهار یک منطقه بخشی نیست بلکه یک منطقه راهبردی، استراتژیک و ژئوپلوتیک در تمامی کشورهای جنوب و شرق آسیا، شورای همکاری زیستی، اتحادیه اروپا و کشورهای مستقل و مشترک‌المنافع است.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار اضافه کرد: نقطه اشتراک ما در اتحادیه اورآسیا است زیرا ارمنستان جزئی از قفقاز بوده و ایران هم جزو اورآسیا است و  این نقطه اشتراک می‌تواند همکاری‌های خوبی در این اتحادیه به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: چابهار مرکز ارتباطات بین‌المللی به شمار می‌رود و مشمول تحریم‌های اقتصادی نیست، چابهار نخستین بندر اقیانوسی است که از سه کوریدور اصلی جهان به ۲ کریدور متصل است.

ابراهیمی اضافه کرد: در زمینه لجستیک و ترانزیت هم می‌توانیم همکاری خوبی داشته باشیم، ترانزیت کالاهای ارمنستان از کشور هند می‌تواند از مرکز چابهار با ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر به ارمنستان در مسیر راه‌آهن و از مرکز تا شمال غربی ایران برسد.

وی بیان داشت: دو اسکله مهم شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار با ظرفیت بسیار بالا در حال تکمیل است، مسیر راه‌آهن ما از جنوب مرکز چابهار تا ایرانشهر و به زاهدان نیز در حال احداث بوده و تا یک سال آینده این ارتباط ریلی را به مرکز زاهدان وصل می‌کنیم و از آن طریق به خط آهن سراسری کشورمان و سپس به حوزه قفقاز اتصال پیدا می‌کنیم و یک شاخه دیگر از سرخس به ترکمنستان و اینچه برون به ترکمنستان و از طریق کاسپین به آکتاوا و کوریک ایجاد خواهد شد.

ابراهیمی اضافه کرد: شهر فرودگاهی چابهار درحال احداث است، کشور چین هم در اینجا مشارکت دارد و تا دو سال دیگر، آن را به بهره‌برداری می‌رسانیم و این شهر فرودگاهی ارتباطات مارا در حوزه هوایی تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: ۷۰ هکتار پارک لجستیک چابهار هم در حال احداث است و در شهر فرودگاهی چابهار ۲۰۰ هکتار برای شهرک لجستیک و حمل و نقل و ترانزیت پیش‌بینی شده است و علاوه بر این ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین‌های مرز ریمدان «نقطه منفصل منطقه آزاد چابهار در مرز ایران و پاکستان» جزو برنامه‌های ارتباطی ما است که تنها با ۸۲ کیلومتر می‌تواند به بندر گوادر پاکستان اتصال پیدا کند.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار تاکید کرد: سرمایه‌گذاری دیگر سازمان منطقه آزاد چابهار در بحث ایجاد هاب و شبکه پتروشیمی و فولاد است، تا چهار سال آینده هاب پتروشیمی را بعد از عسلوئیه و ماهشهر راه‌اندازی خواهیم کرد، در حوزه صنایع تبدیلی نیز بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی وجود دارد و با توجه به ظرفیت‌های معدنی ارمنستان می‌توانیم به صورت مشارکتی مرکز فرآوری مواد معدنی داشته باشیم.

وی ادامه داد: امتیازات خوبی در منطقه آزاد چابهار به لحاظ قانونی برای سرمایه‌گذاران لحاظ شده است و امنیت سرمایه‌گذاری یکی از مزیت‌ها است به‌طوری که سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند صاحب سهام خود باشد. از طرفی در حوزه حمایت‌های مالیاتی و عوارض حدود ۲۰ سال معافیت برای یک سرمایه‌گذار درنظر گرفته شده است و در تلاش هستیم که این میزان را افزایش دهیم و درواقع می‌توان گفت با توجه به این ظرفیت ها و شرایط اقتصادی، چابهار امن‌ترین و آسان‌ترین مسیر ارتباطی برای تجار و سرمایه‌گذاران خارجی است.

ابراهیمی با اشاره به سرمایه‌گذاری هندوستان در چابهار اضافه کرد: طبق مذاکرات مقامات عالی دو کشور مقرر شده است که دفتر تجاری هند در چابهار راه‌اندازی شود.

وی گفت: توافقات جدیدی در ارتباط با حمل و نقل کالا از جنوب به شمال از طریق چابهار حاصل شده است و حضور هند در چابهار می‌تواند بهترین موقعیت برای ارمنستان باشد.

مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار بیان داشت: در تمامی زمینه‌هایی که ارمنستان ظرفیت و توان سرمایه‌گذاری در چابهار را داشته باشد همکاری می‌کنیم.

ابراهیمی افزود: خوشبختانه چابهار به دلیل همجواری با اقیانوس هند و دریای عمان و ارتباطات حمل و نقلی، بهترین موقعیت برای هرگونه سرمایه‌گذاری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ایران و ارمنستان سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۶۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ایم.

ظهر امروز، چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) در مراسمی، طرح توسعه نفت خام با ظرفیت تولید ۶۰ هزار بشکه نفت خام کلنگ‌ زده شد که این طرح بیش از ۱۰۰۰ نفر سهم اشتغال این شرکت را افزایش می‌دهد و تولید بنزین و گازوییل یورو۵ همچنین روغن وارداتی گروه ۲پلاس را هدف‌گذاری کرده است.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این آیین با اشاره به اینکه فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد باید تقویت شود، اظهار کرد: توسعه ایران را بخش خصوصی دارای ساختارهای قوی و نوین رقم می‌زند که دولت هم کنار آن نقش مهم تنظیم‌گری و توانمندسازی را ایفا کند چراکه اقتصاد دولتی اقتصادی ناکارآمد و غیربهره‌ور است.

استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت شرکت‌های اقتصادی بزرگ مقیاس جهان در تحولات اقتصادی، افزود: در دهه نود ادغام شرکت‌های کوچک انجام شد که ادامه این حرکت و برندسازی به‌ویژه در حوزه فولاد و نفت می‌تواند جهشی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

دوستی با تأکید بر اینکه "همه ما رسالت داریم که ایرانی آبادتر به نسل بعد تحویل دهیم." اظهار کرد: مسئله اول استان جذب سرمایه‌گذار و ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذاری است که با مجموعه اقدامات انجام‌شده از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲ هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ایم و طبق نظرسنجی فعالان اقتصادی برای سومین فصل پیاپی هرمزگان رتبه نخست امنیت سرمایه‌گذاری را کسب کرده است.

وی همچنین با تأکید بر لزوم توسعه زنجیره پتروشیمی و پتروپالایش در کشور گفت: نباید نفت تنها برای مصارف سوختی در نظر گرفته شود و باتوجه به مزیت‌های نفتی هرمزگان و معادن استان‌های همجوار، تکمیل زنجیره ترکیبی شیمی معدن نیز می‌تواند سبب تحول اقتصادی شود و مدیریت این پروژه مهم را در سطح ملی آغاز کرده‌ایم.

استاندار هرمزگان رویه پروژه‌ای در اقتصاد را نیازمند اصلاح دانست و گفت: با تشکیل اکوسیستم اقتصادی می‌توان به توسعه پایدار رسید چرخه ‌کاملی که با یک ساختار نوین علاوه بر نیروی انسانی ماهر و محیط مناسب سرمایه‌گذاری در آن مزیت‌ها شناسایی و در مسیر آن زنجیره‌ها هم تعریف شده باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • وزیر امور خارجه: در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟