Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@03:45:02 GMT

سرانه دندان‌پزشک در۲۷ استان ما از عراق کمتر است

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۷۴۱۳

سرانه دندان‌پزشک در۲۷ استان ما از عراق کمتر است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن شجاعی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۱ خردادماه) مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی، گفت: انتقاداتی در رابطه با عملکرد کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس مطرح شد. اگر اشکال به صلاحیت کمیسیون در ورود به موضوعات نظام سلامت است، خلاف قانون اساسی است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مطابق قانون اساسی، این کمیسیون صلاحیت ورود به همه موضوعات و همه دستگاه‌های ذیل قوای سه گانه نظام را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اشکال در انجام کار کارشناسی در موضوعات نظام سلامت است، ما در حوزه تخصصی پزشکی ورود نکردیم، یعنی دارو تجویز نکردیم یا درباره سلامت معده و روده نسخه نپیچیدیم بلکه در حوزه سیاستگذاری نظام سلامت ورود کردیم که حوزه تخصصی دیگری است.

شجاعی تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای جهان سیاست‌گذاران عرصه سلامت افراد متخصص غیرپزشک هستند یا در برخی از کشورهای پیشرفته وزیر سلامت، پزشک نیست بلکه از تخصص سیاستگذاری و مدیریت در حوزه نظام سلامت برخوردارند. کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان یک نهاد نظارتی و بر اساس شکایت واصله به حوزه نظام سلامت ورود کرد، لذا به گونه‌ای اظهارنظر نکنیم که جمع بندی مردم ما این باشد که ما دچار تعارض منافع شده‌ایم.

وی اظهار داشت: تعارض منافع تنها مباحث شخصی نیست، بلکه مباحث ساختاری و صنفی را هم شامل می‌شود. نباید خود را در معرض اتهام تعارض منافع صنفی و ساختاری قرار دهیم. ما جلسات فراوانی را با مسئولان حوزه سلامت از جمله وزارت بهداشت تشکیل دادیم و مباحث تخصصی را در آن مطرح کردیم. مسئولان وزارت بهداشت نیز با ما همراه هستند و اذعان دارند که با کمبود پزشک و دندان پزشکی در کشور مواجهیم. در ۲۷ استان ما سرانه دندانپزشک از کشور عراق کمتر است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های ارتقای بهداشت دهان و دندان، افزایش سرانه دندانپزشک است که ما در این زمینه کارنامه قابل قبولی ندیدیم. باید با انجام مطالعات دقیق و کارشناسی این فرآیند اصلاح شود.

کد خبر 5519931 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیسیون اصل 90 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی سیدابراهیم رئیسی هیئت دولت صحن مجلس جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم ایالات متحده امریکا حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی علی بهادری جهرمی انقلاب اسلامی ایران احمد وحیدی ایران بهرام عین اللهی محمد مخبر کمیسیون اصل ۹۰ نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است