Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – هزاران ماهی براثر خشکسالی، کمبود آب و یا دلایل دیگر در بستر سد حلبی‌ساز بردسیر در حالی تلف شدن هستند و مسئولان هزینه رسوب‌زدایی را بسیار زیاد می‌دانند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، سد مصنوعی حلبی ساز بند خاکی بردسیر در فاصله 30 کیلومتری غرب مرکز شهرستان بردسیر در مسیر سیرجان و در مسیر جاده روستایی حاج کاکا واقع شده؛ سدی رودخانه‌های فصلی و روان‌آب‌های حاصل از بارندگی همیشه به آن سرازیر می‌شدند و به گفته مسئولان در سال 1369، با هدف حق‌آبه کشاورزان برای مزارع پایین دست گندم و محصولات کشاورزی ساخته شده و در تمامی این سال‌ها  سابقه نداشته که آب پشت سد به کمتر از دو متر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود سد مصنوعی حلبی ساز بند خاکی بردسیر این روزها شاهد صحنه‌‌هایی دلخراش از تلف شدن و جان دادن هزاران ماهی است؛ ماهیانی که براثر خشکسالی و کمبود آب و یا دلایل دیگر در بستر این سد در حالی تلف شدن هستند و در این میان صحبت‌ها و شایعات زیاد در ارتباط با خشکی یکباره سد مصنوعی حلبی ساز بند خاکی بردسیر وجود دارد که وقوع این اتفاق تلخ را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

البته برخی شهروندان لایروبی نشدن سالانه را عامل این اتفاق تلخ می‌دانند و معتقد هستند که این مسئله باعث شد‌ تا گل و لای تا دریچه سد بالا آمده و فضایی که پیش از این در هنگام خالی شدن آب تا مرز دریچه، مملو از آب بود و محل زیست و مخفیگاه ماهی‌ها می شد، اکنون به باتلاقی تبدیل شود که مرگ ماهی‌ها را به دنبال داشته باشد.

افشین صالحی نژاد دادستان بردسیر با اشاره به بررسی و پیگیری موضوع بیان کرد: به دلیل اهمیت حوزه محیط زیست، موضوع با قید فوریت در دست بررسی است و نتیجه از طریق رسانه‌ها به اطلاع مردم خواهد رسید.

روایت تسنیم از مشکلات مردم بردسیر استان کرمان؛ از نبود پایانه مسافربری تا کوچه‌های خاکیچهاردهمین جشنواره گل محمدی در لاله زار برگزار شد

حمزه وفایی سرپرست فرمانداری بردسیر نیز با اشاره به اینکه به صورت ویژه پیگیر موضوع خشکی یکباره این سد و تلف شدن ماهیان است، گفت: قرار شده ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی علت این موضوع را بررسی و اعلام کنند.

محسن حیدرآبادی مدیر جهاد کشاورزی بردسیر با اشاره به اینکه براثر خشکسالی و کمبود آب، شاهد مرگ هزاران ماهی در دریاچه سد حلبی‌ساز بردسیر هستیم، اظهار داشت: براثر فروکش کردن آب دریاچه سد حلبی‌ساز بردسیر به یکباره هزاران ماهی در این دریاچه در حال تلف شدن هستند.

وی با بیان ایکه بر اثر خشکسالی و بی‌آبی دریچه آبگیر با کف سد همتراز شده، گفت: از طرف دیگر از ابتدای فروردین ماه امسال هم آب ورودی به سد را نداشتیم و این مسئله سبب خشک شدن سد و از بین رفتن ماهی‌ها شده است.

مدیر جهاد کشاورزی بردسیر با اشاره به اینکه سابقه نداشته که آب پشت سد به کمتر از دو متر برسد، افزود: گرمی هوا و تبخیر شدن آب هم مزید بر علت شده است.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی هیچ برنامه‌ای برای فعالیت‌های شیلاتی در این سد نداشته است، ادامه داد: این ماهی‌ها از هشت سال پیش در این سد رهاسازی شده است.

حیدرآبادی با اشاره به اینکه زاد و ولد این ماهی‌ها در طول زمان افزایش یافته، بیان کرد: مردم هم برای تفریح و ماهگیری به این سد می‌آمدند.

وی هزینه رسوب‌زدایی را از این سد بسیار زیاد دانست و افزود: تنها کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم بالا آوردن دریچه سد است که شاید بتواند در این زمینه کمکی باشد.

رضا زمانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسیر هم با اشاره به اینکه این سد در سال 1369 و با هدف حق‌آبه کشاورزان برای مزارع پایین دست گندم و محصولات کشاورزی ساخته شده، اظهار داشت: با این وجود از اول امسال کشاورزان از آب این سد استفاده نکردند.

وی با بیان اینکه سدهای احداثی منابع طبیعی برای رونق آب‌های زیرزمینی احداث می‌شود و ارتباطی به بخش کشاورزی ندارد، افزود: سد مصنوعی حلبی ساز بند خاکی بردسیر در حوزه منابع طبیعی نیست.

 

 

انتهای پیام/511/ی

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فیلم استان کرمان فیلم استان کرمان جهاد کشاورزی منابع طبیعی هزاران ماهی کمبود آب تلف شدن ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند

محمدعلی نیکبخت در پایان جلسه هیئت در پاسخ به سؤال مبنی بر کنترل قیمت بازار گوشت و مرغ گفت: «برای تنظیم بازار بسترسازی تولید را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم از طریق یکنواختی تولید، نوسانات بازار را از نظر کمی و قیمتی به حداقل برسانیم. عید نوروز امسال همزمان با ماه مبارک رمضان فشار زیادی برای تامین کالا وجود داشت که با برنامه‌ریزی صورت گرفته و تامین کالای مورد نیاز نسبت به سنوات گذشته کمتر دچار نوسان قیمت کالا بودیم و تثبیت در بازار اتفاق افتاد.

به گزارش ایلنا، وزیر کشاورزی با بیان اینکه برخی کار‌های بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم، گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالا‌های اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالا‌های اساسی بود و ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیکبخت با اشاره به اینکه تا امروز توسط کارخانه‌های تولید روغن و بازرگانان ۷۰ هزار تن دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است، یادآورشد: در هیچ میوه فروشی کمبود کالا مشاهده نمی‌شود، کالا‌ها تامین شده و گرانی برخی کالا‌ها ناشی از کمبود کالا نیست.

وی بیان داشت: وقتی حداکثر سازی تولید اتفاق می‌افتد قطعا بر اساس قانون عرضه و تقاضا، قیمت به تعادل می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تک به تک محصولات را رصد می‌کنیم، گفت: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌های که صورت می‌گیرد اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم ما بدون هیچ گونه محدودیتی صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

نیکبخت در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را به سمت صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم در سنوات آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا می‌کنیم، اضافه کرد: صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسئولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد مورد توجه ما است و باید در خدمت تولید کننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: با هماهنگی که با صاحبان صنایع به صورت مرتب انجام می‌شود به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی بروند که محصولات مازاد کشاورزان را بخرند.

نیکبخت افزود: در مورد برخی از محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی سیاست ما بر این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی ورود پیدا نکند تا بازرگانانی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند و یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

دیگر خبرها

  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • بارش‌ها در آذربایجان‌غربی تقویت می‌شود/ثبت ۲۶ میلی‌متر بارندگی در سردشت
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!