Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسوشیتدپرس نوشت: جنگ روسیه علیه اوکراین و تلاش های آمریکا و غرب برای حمله به کشورها به بهانه برخورداری از سلاح های هسته ای انگیزه ای را برای هسته ای شدن بسیاری از کشورها و تقویت زرادخانه هسته ای جهان ایجاد خواهد کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایران اکونومیست، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش خود را با عناوین روزنامه‌ها در سئول و هشدارهای تازه‌ای درباره آزمایش احتمالی هسته‌ای کره شمالی آغاز کرده و از قول لی جائو سانگ یک جوان ۲۸ ساله کره جنوبی درباره واکنش کشورش به آزمایش هسته ای کره شمالی، نوشت: کشور ما نیز باید برنامه هسته ای اش را توسعه دهد و خود را آماده جنگ هسته ای کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش این خبرگزاری، این اظهارات بازتاب خواسته شهروندان کره جنوبی در نظرسنجی فوریه گذشته است که از هر ۴ نفر سه نفر همین نظر را داشتند و این موضوعی است که مردم و سیاستمداران قدرت‌های غیرهسته‌ای جهان اغلب مطرح می‌کنند، آن هم در لحظه‌ای که در بیش از نیم قرن تلاش‌های جهانی برای منع اشاعه هسته‌ای به لحظه‌ای بی‌ثبات‌کننده تبدیل شده است.

این گزارش می افزاید: این بازنگری در کشورهای غیرهسته ای در آسیا در حال انجام است. این منطقه محل استقرار کشورهای کره شمالی، چین، روسیه و ایران - سه قدرت هسته‌ای و یک قدرت نزدیک به هسته‌ای است  که تحت حمایت چتر هسته‌ای و اتحاد دفاعی گسترده‌ای که برای دهه‌ها از کشورهای ناتو محافظت کرده است، نیست.

آسوشیتدپرس با ذکر این نکته که حمله روسیه به اوکراین غیرهسته‌ای، لحظه‌ای بی‌ثبات‌کننده در تلاش‌های برای منع اشاعه سلاح های هسته‌ای است، نوشت: کارشناسان امنیتی معتقدند کشورهای آسیب پذیر از اوکراین درس می گیرند به ویژه اگر روسیه بتواند بخش بزرگی از خاک اوکراین را بدست آورد و در عین حال از زرادخانه هسته ای خود برای پیشگیری از حمله دیگر کشورها استفاده کند.

این کشورها می گویند به همان اندازه مهم است که آمریکا و متحدانش چگونه شرکای خود در اروپا، خلیج فارس یا آسیا را راضی می کنند تا به سپر زرادخانه های هسته ای و متعارف تحت رهبری آمریکا اعتماد کرده و به دنبال سلاح های هسته ای خود نباشند.

"ماریانا باجرین" محقق پروژه مدیریت اتم در مدرسه دولتی کندی هاروارد به این خبرگزاری، گفت: رهبرانی که نگران همسایگان دارای سلاح هسته‌ای و غیر دوست هستند، به مخاطبان داخلی خود خواهند گفت که از تسلیحات هسته‌ای ما حمایت کنید، ببینید چه اتفاقی برای اوکراین افتاد.

باجرین به عنوان دانش آموز در اوکراین در دهه ۱۹۸۰ و همزمان با دوران شوروی، در مورد نحوه پوشاندن سوختگی های ناشی از تشعشعات هسته ای و سایر آسیب های احتمالی جنگ هسته ای تمرین می کرد. در این زمان اوکراین حدود ۵ هزار سلاح هسته ای اتحاد جماهیر شوروی را در خود جای داده بود. کشور او پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از توسعه سلاح های هسته ای صرف نظر کرد و کمک های اقتصادی و یکپارچگی با غرب و تضمین های امنیتی را انتخاب کرد.

ارتش آمریکا در سرتاسر جهان، به شرکای استراتژیک خود اطمینان می دهد که با رقبای مورد حمایت هسته ای روبرو هستند.

این گزارش با اشاره به پیوستن آمریکا به کره جنوبی در نخستین آزمایش بالستیک مشترک خود در ۵ سال گذشته آن را پاسخی مشخص به پرتاب دستکم ۱۸ موشک بالستیک از سوی کره شمالی در ماه جاری ارزیابی کرد.

جو بایدن و ژنرال ها، دیپلمات ها و سربازان آمریکایی به کشورهای همسایه روسیه و کشورهای تولیدکننده نفت همسایه ایران در اروپا و خلیج فارس سفر می کنند. بایدن و معاونان ارشد او مدعی اند که آمریکا به جلوگیری از تهدیدات هسته ای ایران، کره شمالی و دیگران متعهد است. شی جین پینگ رئیس جمهور در حال تطبیق یک سیاست خارجی تهاجمی با یکی از بزرگترین فشارهای کشورش در زمینه تسلیحات هسته ای است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: برخی از مقام های ارشد سابق آسیایی با الگو گرفتن از اوکراین مدعی اند زمان آن رسیده است که کشورهای غیرهسته‌ای بیشتری به فکر دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای یا میزبانی از سلاح های هسته ای آمریکا باشند.

بیلهاری کاوسیکان (Bilahari Kausikan) وزیر خارجه سابق سنگاپور در ماه مارس گذشته در یک نشست دفاعی گفت: من فکر نمی کنم ژاپن یا کره جنوبی مشتاق تبدیل شدن به کشورهای دارای سلاح هسته ای باشند. از نظر سیاسی بسیار دردناک و باعث اختلاف در داخل خواهد بود. اما راه‌های جایگزین چیست؟

ترِنس روهریگ استاد امنیت ملی در کالج نیروی دریایی آمریکا نیز گفته است: برای کسانی که امیدوارند کره شمالی سلاح هسته ای خود راتسلیم کند مثال ارائه شده در جنگ روسیه علیه اوکراین احتمال شکست دیگری را نشان می دهد.

روهریگ گفت: اوکراین الگوی دیگری  برای کره شمالی از کشورهایی مانند عراق و لیبی خواهد بود که توانایی هسته ای خود را رها کردند - و ببینید چه بر سر آنها آمده است.

در بخشی از گزارش آشوشیتدپرس آمده است: آمریکا خود به کشورهای هسته ای و کنجکاو هسته ای دلایل زیادی برای نگرانی در مورد چشم پوشی از مرگبارترین سلاح های جهان ارائه کرده است.

غرب در سال ۲۰۰۳، معمر قذافی، رهبر لیبی را وادار کرد تا از برنامه اولیه تسلیحات هسته‌ای کشورش دست بردارد. چند سال بعد، سیف الاسلام، پسر قذافی، بزرگ‌ترین نگرانی پدرش در این مورد را با مالفرید برات هگهمر، محقق، در میان گذاشت و گفت او نگران این است که کشورهای غربی از قیام ها علیه حکومتش حمایت کنند.

در عراق، آمریکا نقش اصلی را در وادار کردن صدام حسین رئیس جمهوری مخلوع این کشور به دست کشیدن از برنامه توسعه هسته ای خود ایفا کرد. سپس آمریکا در سال ۲۰۰۳ با این ادعا که صدام در حال جمع آوری مجدد تلاش برای تسلیحات هسته ای است، حکومت او را سرنگون کرد.

برات هگهمر محقق گفت: حمله روسیه به اوکراین در حال حاضر دستکم به برخی کشورها نشان می‌دهد که اگر برنامه تسلیحات هسته‌ای دارید و تا حدودی با آن فاصله دارید، دست کشیدن از آن ایده وحشتناکی است.

هشت قدرت هسته ای جهان - آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، بریتانیا، پاکستان، هند، کره شمالی و رژیم صهیونیستی حدود ۱۳ هزار سلاح هسته ای در اختیار دارند. رژیم صهیونیستی برنامه هسته ای خود را نمی پذیرد.

کارشناسان هسته ای از کره جنوبی و عربستان سعودی به عنوان کشورهایی یاد می کنند که بیشتر به دنبال سلاح هسته ای هستند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روسیه ، کره شمالی ، ایالات متحده آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روسیه کره شمالی ایالات متحده آمریکا سلاح های هسته ای تسلیحات هسته ای سلاح هسته ای هسته ای جهان کره شمالی هسته ای هسته ای خود غیرهسته ای کره جنوبی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۸۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد: اگر جنگ روسیه و اوکراین متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، آذربایجان بیش از ۳۰ میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کرده است. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین هرگز سلاح نمی‌دهیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در جریان سفر خود به روسیه با همتای خود ولادیمیر پوتین درباره جنگ با اوکراین گفتگو نکرده است.

الهام علی‌اف در مجمع بین‌المللی «COP29 و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» در دانشگاه ADA در حالی که به سوال پروفسور کلاوس لارس از مرکز ویلسون دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا پاسخ داد، درباره جنگ روسیه و اوکراین صحبت کرد.

علی‌اف تاکید کرد که او و پوتین تنها در مورد مسائل دوجانبه و وضعیت قفقاز جنوبی گفتگو کردند.

رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: نمی‌داند جنگ روسیه و اوکراین چگونه به پایان می رسد. اگر کسی می‌داند، احتمالاً باید نامزد جایزه صلح نوبل شود. فکر نمی‌کنم کسی بداند در حال حاضر چگونه قرار است این جنگ به پایان برسد. اما من آن را این‌گونه بیان می‌کنم که در یک نقطه پایان می یابد، زیرا جنگ ها دیر یا زود متوقف می‌شوند. من می‌توانم از تجربه خودمان بگویم. وقتی در ماه می 1994 قرارداد آتش‌بس با ارمنستان را امضا کردیم، جنگ عملاً متوقف نشد. بنابراین، ممکن است وضعیت مشابهی بین روسیه و اوکراین ایجاد شود. اگر آن‌ها با پایان دادن به مرحله فعال جنگ موافقت کنند، پایان جنگ را تضمین نمی‌کند. هر از چند گاهی، یعنی در دوران اشغال، تنش بود، با گروه‌های خرابکار، نبرد تک تیراندازی داشتیم، این یا چند اتفاق بسیار خطرناک دیگر رخ داد و خط تماس ما بسیار کوتاه‌تر از خط تماس امروز یا خط نبرد روسیه و اوکراین بود.

علی‌اف تأکید کرد: تصور کنید که یک توافق آتش‌بس امضا شده است. آیا این تضمینی برای آینده صلح خواهد بود؟ جواب منفی است. ما 28 سال صبر کردیم و بعد با استفاده از زور، حاکمیت خود را بازیابی کردیم. ما این کار را کردیم چون حق با ما بود و می‌توانستیم. برای ما مسئله مرگ و زندگی بود. در آن زمان مطمئن نبودیم چه کسی در کنار ارمنستان خواهد جنگید. ممکن بود گزینه‌های مختلفی وجود داشته باشد. هیچ کدام برای ما خوشایند نبود. اما بعد به آن فکر نکردیم، یا باید حیثیت حاکمیت خود را باز می‌گردانیم یا همه باید می‌مردیم. این رویکرد ما بود. ما صبر کردیم، نیرو جمع کردیم، در عرصه بین‌المللی کار کردیم. ما سعی کردیم از طریق مذاکره موضع خود را ثابت کنیم و توضیح دهیم که قربانی آزار و اذیت هستیم، اما نشد. بله، سازمان های بین‌المللی قطعنامه‌ها و تصمیماتی گرفتند، اما اجرا نشدند، سازوکار اجرایی نداشت. بنابراین ما آن را اجرا کردیم. همانطور که گفتم ما صلح را با جنگ آوردیم. این نیز یک گزینه است و ما نشان می‌دهیم که امکان‌پذیر است. بنابراین همانطور که گفتم جواب عملی ندارم. فکر نمی‌کنم کسی بداند چه زمانی جنگ روسیه و اوکراین متوقف می‌شود.

رئیس‌جمهور آذربایجان با بیان اینکه حتی اگر جنگ متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، گفت: آذربایجان چه می‌تواند بکند؟ هیچ چیز. از نظر عملی مطلقاً هیچ چیز. ما بیش از 30 میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کردیم. ما در حال انجام کارهای بازسازی در شهر ایرپین هستیم، جایی که جمعیت آذربایجانی زیادی وجود دارد و بسیاری از زیرساخت‌های اجتماعی بازسازی شده است. هیچ چیز بیشتر نمی‌توانیم انجام دهیم. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین سلاح نمی‌دهیم، می‌توانیم آشکارا بگوییم که این کار را نمی‌کنیم. کمک‌های بشردوستانه بله، اما سلاح هرگز، این پاسخ من است.

علی‌اف گفت: جنگ روسیه و اوکراین برای دو ملتی که از نظر قومیتی و مذهبی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند، یک تراژدی بزرگ است. آیا فرصتی برای فرار از جنگ وجود داشت؟ فکر کنم وجود داشت. آیا رهبران اوکراین در سال های گذشته فرصتی برای برقراری روابط عادی با روسیه داشتند؟ من تقریباً مطمئن هستم که وجود داشته است. بله، من فقط در مورد روابط روسیه و آذربایجان صحبت می‌کردم. ما همسایه هستیم. ما مشارکت‌های قوی ایجاد کرده‌ایم. ما به حاکمیت یکدیگر احترام می‌گذاریم. ما در کار یکدیگر دخالت نمی‌کنیم. آیا ممکن است بین روسیه و اوکراین هم همینطور باشد؟ البته ممکن بود. روس‌ها افراد بسیار نزدیک به اوکراین هستند. چرا این اتفاق نیفتاد؟ مقصر کیست؟ من نظری دارم، اما آن را به اشتراک نمی‌گذارم. اما من فکر می‌کنم این فرصت در اوایل دهه 2000 از دست رفت. شانس اوکراین برای ساختن یک کشور قدرتمند از دست رفت. این نظر شخصی من بر اساس تجربه و دانش من است. من همه روسای جمهور اوکراین را می‌شناختم و با آن‌ها کار می کردم به جز رئیس‌جمهور اول این کشور.

رئیس‌جمهور آذربایجان خاطرنشان کرد: من از سال 2003 روی صندلی ریاست جمهوی آذربایجان هستم. چیزی که می‌گویم را می‌دانم، چون تجربه دارم و هیچکس چیزی به من نگفته است. من شاهد لحظات زیادی در روابط روسیه و اوکراین بوده ام: تنش، دوستی، دشمنی، اما هرگز به سطحی که امروز می‌بینیم نرسیده بود. متاسفانه این وضعیت غم‌انگیزی است و هر روز مردم می‌میرند. باید متوقف شود. چه کسی می‌تواند متوقف شود؟ نمی‌دانم.

در این مراسم، الهام علی‌اف همچنین به منافع روسیه در جمهوری آذربایجان و قفقاز اشاره کرد و گفت: روسیه همسایه آذربایجان است و ما در زمینه‌های مختلف همکاری بسیار فعالی با این کشور داریم. در آخرین دیدار با رئیس‌جمهور پوتین، ما به طور گسترده در مورد آن موضوعات، همکاری‌های اقتصادی و به‌ویژه همکاری‌های خود در زمینه حمل‌ونقل گفتگو کردیم. البته بیشتر همکاری‌ها در زمینه بشردوستانه است. بیش از 300 مدرسه روسی در آذربایجان وجود دارد و مردم ترجیح می‌دهند در مدارس روسی تحصیل کنند. به طور خلاصه، ما به عنوان یک کشور منطقه قفقاز مسائل مشترک زیادی داریم. به دلیل اینکه بخش خاصی از قفقاز در داخل مرزهای روسیه است و البته روسیه هرگز این منطقه را ترک نخواهد کرد، زیرا متعلق به این منطقه است و به نظر من همه کشورهای قفقاز جنوبی باید علاقه‌مند به برقراری روابط خوب با روسیه بر اساس احترام متقابل، حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع متقابل باشند. من فکر می‌کنم که مثال آذربایجان به خوبی نشان می‌دهد که این امکان‌پذیر است.

"امنیت منطقه" محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان