Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:05:41 GMT

حمايت از 13 طرح فناورانه در حوزه داده‌کاوي

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۹۲۶۸

خبرگزاری آریا-با هدف توسعه فناوری‌های حوزه داده‌کاوری، 13 پروژه فناورانه در حوزه محاسباتی رویکرد شناختی با رویکرد توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داده‌کاوی و دانش محساباتی یکی از حوزه‌هایی است که در حوزه فناوری‌های همگرا به ویژه علوم و فناوری‌های شناختی کاربردهای گسترده ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر همین اساس و با هدف گسترش زمینه های تحقیقات میان‌رشته‌ای مشترک با حوزه شناختی و توسعه بازارهای کارآمد برای ارائه خدمات و تولید محصولات در حوزه علوم شناختی، 13 طرح پژوهشی علوم محاسباتی با رویکرد شناختی درحال اجرا است.
این تعداد از طرح های طرح های تحقیقاتی علوم محاسباتی در چارچوب برگزاری دو دوره فراخوان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در راستای حمایت از تولید و تجاری سازی پروژه های دانش بنیان برای کمک به توسعه ملی پایدار ملی در حوزه شناختی مورد پذیرش نهایی قرار گرفته است.
روند پیشرفت این پروژه ها تاکنون رو به پیشرفت بوده است و پیش بینی می شود بخش دانشی پروژه ها تا پایان ماه جاری تکمیل و خدمات مبتنی بر آن تا پایان تابستان امسال در دسترس عموم قرار بگیرد.
اعلام فراخوان‌های پژوهشی در حوزه داده‌کاوی
در فراخوان علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی ایده های پژوهشی از جمله سامانه‌ رصد محتوای فضای مجازی و کلان داده ، سامانه‌های آنلاین تشخیص گفتار نفرت‌آمیز با رویکرد شناختی،استخراج شخصیت از متن بر پایه روش‌های هوشمند شناختی، تدوین دیکشنری متغیرهای روانی، ایجاد نمونه‌ای ثابت و تعمیم‌پذیر به جامعه از کاربران شبکه‌های مجازی، ایجاد یک پلتفرم استخراج معنا یا نظرات از روی متن اظهارات کاربران و فرهنگ لغات بنیادهای اخلاقی در زبان فارسی پس از بررسی های کارشناسانه و تخصصی مورد پذیرش نهایی قرار گرفته و درحال اجرا است.
ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این فراخوان ها از مراکز و گروه های دانشگاهی، شرکت‌های دانش بنیان و خلاق فعال در زمینه جمع‌آوری یا تحلیل داده‌های دیجیتال برای مشارکت در ایجاد زیرساخت‌های نرم ، توسعه فن آوری و تجاری سازی خدمات و تولید محصولات علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی برای ارائه ایده ها و طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی دعوت به همکاری کرده است.
چالش «داده‌کاوی هوشمند به توان شناختی» برای، تفسیر شناختی نتایج تحلیل هوشمند دادگان برگزارشد تا بتوان از این طریق کیفیت سرویس‌ها و محصولات موجود را ارتقاء بخشید یا محصولات و خدمات جدیدی ایجاد کرد که ارزش اقتصادی آن مورد توجه بخش‌های مختلف صنعت و جامعه است و به مدد آن بتوان به درک بهتری از مسائل اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی دست یافت.
جذب همکاری شرکت‌ های دانش ‌بنیان و خلاق، از طریق ارایه کمک‌ های فنی، علمی و مالی برای ورود به حوزه علوم شناختی را از سیاست های محوری این ستاد به شمار می‌رود کرده است.
وی گفت : این شرکت‌ ها می‌توانند با تکیه بر فعالیت های تجاری پدیده آمده در کشور با ورود و فعالیت در حوزه علوم و فن آوری ‌های شناختی ، اقتصاد دانش ‌بنیانی را بنا کنند و در این مسیر قطعا حمایت از دانشگاه ها و موسسات علمی برتر جهت توسعه علوم و فناوری های شناختی ادامه خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فناورانه علوم و فناوری های شناختی رویکرد شناختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان

یکی از فعالان حوزه کارآفرینی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور می‌داند که می‌توان در قالب پایان نامه‌های دانشگاهی اقدام به کارآفرینی در قشر دانشجویان کرد.

مهیار رفیعی فعال کارآفرینی کشور در حوزه‌های کشاورزی و زیست فناوری و دارو در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موضوع کارآفرینی و دانش بنیان از مهمترین رویکردهای حال حاضر کشور است که با در نظر گرفتن راهبردی بودن این حوزه، نیاز است تا چنین موضوعاتی مورد توجه سازمان‌های ذیربط و مراکز علمی قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر دانشجویان آن طور که باید از بحث کارآفرینی و دانش بنیان اطلاعی ندارند و بیشتر آنها از مراحل و روال صحیح ارائه ایده تا دانش بنیان شدن، ناآگاه هستند.

رفیعی یکی از راه حل‌های پیش رو برای گسترش و پیشرفت دانش بنیانی و توسعه کارآفرینی در بین دانشجویان را تشویق آنها به سمت نوآوری و ایده‌های نوآورانه در راستای برطرف کردن نیازهای اساسی کشور دانست و یادآور شد: این امر باید از سوی دانشگاه‌ها و در قالب حمایت از پایان نامه‌ها صورت گیرد.

این فعال حوزه کارآفرینی تاکید کرد: از سوی دیگر برای ترویج کارآفرینی در کشور نیاز است تا ایجاد هسته‌های فناور خلاق و روال صحیح شکل گیری آنها به عنوان یکی از سنجه‌های مهم برای پایش وضعیت دانش بنیانی کشور مورد نظر قرار گیرد. عدم توجه به شکل گیری هسته‌های فناور و عدم حمایت آنها موجب خواهد شد که کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپی با موفقیت همراه نباشد.

وی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه‌های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا باید تعاملات بین سازمانی بیشتر شود ضمن آنکه به دانشگاه‌ها به عنوان نیروی محرکه تولیدملی و دانش بنیان باید نگاه ویژه صورت گیرد تا شاهد رونق کارآفرینی و دانش بنیان در سطح کشور باشیم ضمن آنکه فعالیت هم راستا و همگام دستگاه‌های ذی‌ربط نیز می‌تواند نقش چشمگیری در اعتلا دانش بنیانی و رونق تولید ملی داشته باشد.

رفیعی تاکید کرد: بطور حتم حمایت از موضوع کارآفرینی و دانش بنیان موجب پیشرفت کشور در اکثر زمینه‌ها، رونق اقتصاد ملی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر