Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori)، باکتری ایجادکننده التهاب معده، زخم معده و سرطان معده حدود نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد به همین دلیل شناسایی سریع عفونت ناشی از آن و انتخاب ترکیب مناسب از آنتی‌بیوتیک‌های نفوذپذیر بر آن ضروری است. با این حال، ابزارهای فعلی در شناسایی آن محدود هستند و بیشتر به این دلیل که هلیکوباکتر پیلوری به‌کندی رشد می‌کند و به‌سختی کشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فیز، محققان موسسه انرژی زیستی و فناوری فرآیندهای زیستی چینگدائو (QIBEBT) آکادمی علوم چین (CAS) و همکارانشان در آزمایشگاه ایالتی پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی، موسسه ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار چین (ICDC) و بیمارستان شهری چینگدائو، ابزار پزشکی به‌نام «رامانومتری آزمایش حساسیت ضد میکروبی بالینی برای هلیکوباکتر پیلوری» (CAST-R-HP) ایجاد کرده‌اند که به‌عنوان یک ابزار جدید قدرتمند در تشخیص و درمان عفونت‌های هلیکوباکتر پیلوری نویدبخش است.

در مبارزه با هلیکوباکتر پیلوری، محققان و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی به ابزارهایی نیاز دارند که برای شناسایی عامل بیماری‌زا و آزمایش‌های حساسیت ضد میکروبی، سریع، قابل‌ اعتماد و حساس باشند، به‌همراه  پروفایل جهش ژنومی که مکانیسم‌های مقاومت باکتری را نشان می‌دهد.

روش‌های فعلی برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری و شناسایی آنتی‌بیوتیک‌های حساس برای درمان ریشه‌کنی، کشت باکتریایی و آزمایش حساسیت دارویی بر اساس نمونه‌های آندوسکوپی مخاط معده است.

پروفسور ژانگ جیان ژونگ از آزمایشگاه ایالتی پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی چین، محقق ارشد این تحقیق گفت: آزمایش حساسیت ضد میکروبی مبتنی بر کشت فعلی بسیار کند است و به حداقل یک هفته زمان نیاز دارد.

این گروه رویکردی ابداع کرده است که قابلیت شناسایی سریع عامل بیماری‌زا، آزمایش‌های حساسیت ضد میکروبی مبتنی بر مهار متابولیسم و توالی‌یابی ژنوم کامل تک سلولی با کیفیت بالا را برای آشکارسازی مکانیسم‌های مقاومت ضد میکروبی دارد. روش آنان دقت بیش از ۹۸ درصدی ارائه کرد و در وضوح دقیق تک سلولی که به‌طور مستقیم بر اساس نمونه‌های بافت‌برداری کار می‌کند، موفق است.

فن‌آوری‌های اصلی، به‌نام را مانومتری کاوشگر آب سنگین و مرتب‌سازی و توالی‌یابی سلولی فعال‌شده با رامان، در ابزار را مانومتری آزمایش حساسیت ضد میکروبی بالینی برای هلیکوباکتر پیلوری (CAST-R-HP) یکپارچه شده‌اند.

ژو جیان، یکی دیگر از محققان ارشد پژوهش و مدیر مرکز تک سلولی QIBBT می‌گوید: استقلال کشت، سرعت، وضوح بالا و خروجی اطلاعات جامع، رامانومتری آزمایش حساسیت ضد میکروبی بالینی برای هلیکوباکتر پیلوری (CAST-R-HP) را به‌عنوان ابزاری قدرتمند برای تشخیص و درمان عفونت‌های هلیکوباکتر پیلوری کنونی با دقت تک سلولی نشان می‌دهد.

با نگاهی به تحقیقات آینده، این گروه راه‌هایی را برای تسریع بیشتر رامانومتری آزمایش حساسیت ضد میکروبی بالینی برای هلیکوباکتر پیلوری (CAST-R-HP) بررسی خواهد کرد. به‌عنوان مثال، آنان تراشه مبتنی بر میکروسیال‌ها برای غنی‌سازی تعداد کمی از سلول‌ها که به‌طور مستقیم از بافت آلوده به هلیکوباکتر پیلوری برداشته شده است را ارزیابی کرده و آن را توسعه می‌دهند. این توسعه تراشه می‌تواند زمان برگشت آزمایش حساسیت ضد میکروبی مبتنی بر مهار متابولیک را از حدود سه روز به کمتر از ۲۴ ساعت کاهش دهد.

لیو مین از مرکز تک سلولی QIBBT بیان کرد: گام بعدی ما ارزیابی کامل کارایی جریان کار  همه آنتی‌بیوتیک‌های خط اول و دوم است که برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده می‌شوند.

ابزار این گروه تحقیقاتی همچنین می‌تواند برای ترسیم ناهمگنی هلیکوباکتر پیلوری در سطح ژنوم به‌کار گرفته شود.

ژو جیان افزود: با توانمندسازی تشخیص آزمایش حساسیت دارویی و ردیابی منبع مبتنی بر ژنوم کامل، رامانومتری آزمایش حساسیت ضد میکروبی بالینی برای هلیکوباکتر پیلوری (CAST-R-HP) نه تنها باید تجویز دقیق آنتی‌بیوتیک‌ را برای عفونت هلیکوباکتر پیلوری تسهیل کند بلکه خطر مقاومت دارویی در جمعیت عمومی انسانی را نیز باید کاهش دهد.

یافته‌های این تحقیق در ۱۸ ژوئن در مجله Clinical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی باکتری هلیکوباکتر پیلوری آنتی بیوتیک تک سلولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی

حساسیت در فصل بهار از بزرگترین چالش‌هایی است که افراد در این فصل تجربه می‌کنند و شناختن محرک‌های حساسیت‌زا و راهکارهای بهبود علائم می‌تواند کمک موثری به افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی بهاره، حساسیت بهاره، رینیت آلرژیک فصلی و تب یونجه دیگر اسامی هستند که برای حساسیت فصل بهار عنوان می‌شوند؛ با شروع فصل بهار درختان، گل‌ها و علف‌های هرز شروع به گرده‌افشانی در هوا می‌کنند و استنشاق این گرده‌ها در برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد علائم حساسیت فصل بهار شود.

در طول فصل بهار درختان و گل‌ها شروع به آزاد کردن گرده در هوا می‌کنند. استنشاق این گرده‌ها می‌تواند باعث بروز علائم آلرژی شود.

علائم آلرژی به دو شکل ظاهر می‌شود:

فصلی: علائم در فصل بهار و تابستان و در پاسخ به گرده گیاهان یا اسپور قارچ‌ها ایجاد می‌شود. دائمی: علائم در تمام طول سال وجود دارد، علل ایجاد کننده آن می‌تواند گرد و غبار، حیوانات خانگی، قارچ وسوسک‌ها باشد.

دلیل اینکه به آلرژی بهاری، تب یونجه می‌گویند، این است که در گذشته در ماه‌های گرم سال، یعنی همان زمانی که علائم آلرژی ظاهر می‌شود، کشاورزان یونجه‌ها را درو می‌کردند؛ مقدار گرده گیاهان به طور مشخصی در روزهایی که باد می‌وزد، در هوا بیشتر است، اما این مقدار در روزهای بارانی کمتر می‌شود.

علائم آلرژی بهاری

علائم حساسیت فصلی از خفیف تا شدید متغیر و بعضی از شایع‌ترین علائم آن شامل موارد زیر است:

عطسه گرفتگی یا آبریزش بینی چشمان اشک آلود و قرمز خارش گوش، بینی، دهان، چشم‌ها احتقان گوش ترشحات پشت بینی سرفه تنگی نفس سردرد تنفس صدادار نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌شود، این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است و علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مردها است‌.

در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد؛ به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد و باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم، گوش و بینی، سرفه، کهیر (موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

حساسیت پوستی فصل بهار

یکی از انواع آلرژی، حساسیت پوستی است که افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند، حساسیت پوستی سه نوع دارد که هرکدام علائم متفاوتی دارند.

اگزما

آتوپیک درماتیت یا اگزما یکی از انواع حساسیت‌های پوستی است، که بیشتر بین کودکان شایع است، علائم آن شامل قرمزی، خارش و خشک شدن پوست است و زمانی که یک عفونت در پوست اتفاق بیفتد ممکن است به شکل جوش‌های کوچک که یک مایع سفید رنگ یا زرد درون آن است روی پوست بدن ایجاد شوند.

کهیر

تاول‌های متورم و قرمز رنگ از علائم کهیر است، کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌شود، اما اگر بیشتر از شش هفته زمان ببرد کهیر مزمن است.

درماتیت تماسی

علائم این نوع از حساسیت پوستی شامل سوزش، خارش، قرمزی و ایجاد تاول روی پوست است، در زمان تماس با یک ماده حساسیت‌زا ایجاد می‌شود شامپو، تماس پوست با صابون و یا بیش از حد قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند درماتیت تماسی را ایجاد کند.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی

مهم‌‎ترین قسمت در درمان آلرژی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن آن مواد آلرژی‌‎زا است، در درمان خانگی حساسیت فصلی توصیه می‌شود:

در و پنجره‌های محل زندگی خود را ببندید. تا حد امکان مدت زمان کمتری را خارج از خانه سپری کنید. زمان خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنید. از هرگونه دود دوری کنید. از میوه، سبزیجات و غذاهای مناسب برای آلرژی استفاده کنید.

راهکارهای متعددی در جهت درمان حساسیت فصلی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از آلودگی اشاره کرد.

در صورت شدت علائم حساسیت‌های فصلی و درمان نشدن توسط روش‌های خانگی، لازم است به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید، درمان دارویی می‌تواند شامل استفاده از داروهای زیر باشد:

استفاده از داروی آنتی‌هیستامین قرص ایروکاست که ‬ برای حساسیت‌های فصلی و آسم تجویز می‌‎شود. داروی هیدروکسی زین که بیشتر برای خارش و آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی کتوتیفن، این دارو برای سرماخوردگی و حساسیت‌ها به‌کار برده می‌شود. غذاهای تشدیدکننده آلرژی

اگر آلرژی دارید، از مصرف این غذاها آلرژی‌زا اجتناب کنید:

الکل کافئین لبنیات شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی بادام زمینی غذاهای فراوری شده خربزه موز خیارها دانه‌های آفتابگردان حلزون صدف‌دار آب‌میوه بطری بابونه گندم، سویا درمان خانگی حساسیت بهاری

علاوه بر مواردی که گفته شد، می‌توان اقدامات زیر را برای بهبود علائم آلرژی در منزل انجام داد:

شست‌وشوی بینی با محلول سالین: با خارج کردن موکوس اضافی در مجرای بینی، احتقان و گرفتگی بینی را کم می‌کند. بخور گرم: با نرم کردن راه هوایی بینی باعث رفع گرفتگی آن می‌شود. طب سوزنی: برخی تحقیقات نشان داده طب سوزنی می‌تواند در برطرف کردن علائم مؤثر باشد. کد خبر 748657

دیگر خبرها

  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • استوری حساسیت برانگیز امید نورافکن؛ پلنگ در حال شکار تمساح! (+عکس)
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • استوری حساسیت برانگیز امید نورافکن؛ پلنگ در حال شکار تمساح! + عکس
  • تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!
  • چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی