Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@11:30:01 GMT

استاد کریم‌خانی چگونه محبوب ‌همه ایرانی‌ها شد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۹۹۰۰

استاد کریم‌خانی چگونه محبوب ‌همه ایرانی‌ها شد؟

گروه استان‌ها- ‌استاد محمدعلی کریمخانی همیشه صدای خود را برای خواندن آوازهایی در رثا و ثنای اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و امام حسین(ع) به کار گرفت و به همین خاطر محبوب قلوب همه ایرانیان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، استاد محمدعلی کریمخانی، هنرمندی که آوازه او با آواز مشهور «آمده‌ام ای شاه پناهم بده» عالم‌گیر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد کریمخانی که در بین شاگردان خود به نام حاج صفر شناخته می‌شد، یکی از نمایندگان شاخص سبک آواز مذهبی بود و بسیاری از هنرمندان شاخص آواز ایرانی به ویژه همایون شجریان از ناشناخته ماندن توانایی‌های این هنرمند بزرگ سخن گفته‌اند. بنا به گفته مسئولان مراسم تشییع و خاکسپاری این هنرمند محبوب امروز ساعت 16 از میدان ولیعصر شهر نرجه برگزار می‌شود. 

نظر همایون و محمدرضا شجریان درباره مرحوم استاد کریم‌خانی + فیلمقطعه «آمدم ای شاه پناهم بده» با صدای استاد کریم خانی+ فیلمآرزوی استاد کریمخانی هنگام مرگ

استاد کریمخانی جزو نماینده‌های مکتب آوازی قزوین بود

یاسر بیات، موسیقی‌دان استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه محمدعلی کریمخانی را باید ادامه‌دهنده راه اقبال آذر در حوزه آواز ایرانی و سنتی دانست و گفت: تخصص استاد کریمخانی تحریر خواندن در ارتفاع صوتی بالا بود و این هنرمندان توانایی بالایی در خواندن آواز در فرکانس صوتی زیر داشت که در حوزه مداحی ایران هیچ نظیری برای آن وجود ندارد.

وی اضافه کرد: اما شاید بزرگ‌ترین ویژگی حاج صفر کریمخانی این بود که هیچ‌گاه از قدرت صدای خود برای تجارت و خواندن آواز در عرصه‌های غیرمذهبی استفاده نکرد و در واقع همیشه جنس صدای خود را برای خواندن آوازهایی در رثا و ثنای اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و امام حسین(ع) به کار گرفت و به همین خاطر محبوب قلوب همه ایرانیان شد.

بیات با اشاره به ناشناخته ماندن استاد کریم‌خانی در زادگاهش تاکستان تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر نهادهای فرهنگی و هنری استان قزوین هیچ تلاشی برای دعوت و تقدیر از این هنرمند بزرگ استان قزوین انجام ندادند. تا جایی که امروز بسیاری از هم‌‌استانی‌ها از اینکه خالق آواز ای شاه پناهم بده اصالت قزوینی و تاکستانی دارد، تعجب می‌کنند.

وی ادامه داد: استاد کریمخانی در اصل جزو آخرین نماینده‌های مکتب آوازی موسیقی قزوین بود که سال‌ها قبل با سایر مکاتب موسیقی در تهران ادغام شد و باید قدر چنین هنرمندانی در زمان زنده بودن آنها شناخته شود و هیچ قدردانی بهتر از ثبت تجربیات و دانش موسیقایی آنها نیست.

آمادگی حوزه هنری برای معرفی دستاوردهای هنری استاد کریمخانی

معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین هم با بیان اینکه استاد کریمخانی بیشتر عمر هنری خود را در پایتخت و سایر شهرها گذارند، گفت: استاد کریمخانی یکی از محبوب‌ترین هنرمندان ما در حوزه مداحی و آواز بود و هیچ ایرانی نیست که با صدای ایران و آوازهای مشهوری مثل ساقی آمده و آمده‌ام ای شاه پناهم بده خاطره نداشته باشد.

حمیدرضا ملازینل افزود: حوزه هنری این آمادگی را دارد که از طریق پژوهشگران خبره حوزه موسیقی نسبت به معرفی و شناساندن دستاوردهای این هنرمند بزرگ اقدام کند و حتی در تولید اثر از ظرفیت‌های شاگردان استاد کریمخانی بهره بگیرد.

وی ادامه داد: در استان قزوین نسبت به برخی مفاخر هنری در سال‌های اخیر کم‌لطفی شده، اما حوزه هنری تلاش کرد تا با تقدیر از اساتیدی مثل استاد علی‌اکبر خرم قزوینی در صدد جبران این کم‌لطفی‌ها باشد. البته سطح تقدیر و تجلیل هم باید طوری باشد که شان هنرمندان و استادان پیشکسوت خدشه‌دار نشود.

محمدعلی کریمخانی خواننده قطعه معروف امام رضا درگذشتعلیرضا افتخاری: پولم را از بساز بفروشی در می‌آورم نه آواز و موسیقی!گزارش تسنیم از مکتب آوازی موسیقی قزوین/ سبک‌های برجسته‌ای که مهجور مانده‌اند

به گزارش تسنیم، در شرایطی که کشورهای مستکبر با حمایت از انتشار فیلم‌هایی مثل عنکبوت مقدس در صدد تخریب جایگاه اهل بیت(ع) هستند، معرفی و حمایت از هنرمندانی مثل استاد محمدعلی کریمخانی که مرید واقعی ائمه اطهار(ع) بود، می‌تواند انگیزه بالایی در جوانان برای هنرنمایی در عرصه‌های مذهبی و دینی فراهم آورد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین موسیقیدان موسیقی استانداری قزوین موسیقیدان موسیقی محمدعلی کریمخانی شاه پناهم بده استاد کریم خانی استاد کریمخانی استان قزوین خواندن آواز حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در این مراسم جمع کثیری از اهالی و مشتاقان فرهنگ و هنر خاصه علاقمندان به موسیقی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گرد هم آمدند.

در ابتدای این برنامه گروه ۲ نوازی علی اکبرزاده (تنبک) و فرزاد محمدنژاد (تار) به اجرای برنامه پرداختند.

پس از این اجرا، کلیپی از مراسم تشییع و تدفین پیکر مرحوم لطفی به نمایش گذاشته شد و سپس ناصر صفایی پیشکسوت موسیقی و هم دوره استاد لطفی به همراه استاد امیر لطیفی به شعرخوانی و نی‌نوازی پرداختند.

در ادامه این برنامه، گروه سپهر با هنرمندی هنرمندان موسیقی استان و اساتید برجسته استانی شامل هدایت اسماعیلی (عود)، داوود خشنودی، حامد کی‌پور و پویا خوشبین (سه تار)، عرفان حسینی و رمضان ساور (کمانچه)، پدرام محمدنژاد (تنبک)، مهدی کریمی (دف) و هنرمند مهمان سجاد مهربانی (آواز) قطعاتی را اجرا کردند.

همچنین «حسین ضمیری» هنرمند، شاعر، نویسنده و پژوهشگر استان، دقایقی در خصوص زندگی و شخصیت استاد لطفی، به سخنرانی پرداخت.

حاضرین در این مراسم پیش از پایان برنامه شاهد اجرای تک نوازی تار با هنرمندی استاد «هادی آذرپیرا» از هنرمندان گلستان بودند.مرحوم استاد محمدرضا لطفی در ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ دار فانی را وداع گفت و پیکرش در محله سبزه مشهد گرگان به خاک سپرده شد.

دیگر خبرها

  • هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت
  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد