Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک : معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه آمریکا و اروپا از روی کم عقلی هنوز قدرت ایران را نپذیرفته‌اند گفت: کنار گذاشتن ملت ایران در امنیت و پیشرفت جهانی غیرقابل جبران است لذا آنها راهی غیر از پذیرفتن این موضوع ندارند.

محسن رضایی روز سه‌شنبه در همایش فرصت‌ها و چالش‌های خوزستان در تحقق شعار سال، در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران و روز بسیج اساتید بیان کرد: امروز ما در جنگ اقتصادی و یک جهش اقتصادی قرار گرفته‌ایم و دانشگاه‌های ما می‌توانند نقش تاریخی در این رویداد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال پیش ایران جایگاه اقتصادی بسیار برجسته‌ای در میان ملت‌ها داشت و از لحاظ جغرافیایی ۲ برابر جغرافیای امروز برخوردار بود اما تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، سمرقند، بخارا، هرات از ایران جدا شد و تجارت عظیمی که در جاده ابریشم برقرار بود خبری نیست.

معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: در این مدت بارها علما، دانشمندان و مجاهدان تلاش کردند که مبدایی پیدا کنند تا بر اساس آن، سنگ‌های بعدی را بچینند و به مجد و شکوه گذشته بازگردیم اما موفق نمی‌شدند تا یک مرد بزرگ به نام امام خمینی(ره) پیدا شد و این مبدا را مشخص کرد. این مبدا امروز آنقدر قدرتمند شده که ۴۳ سال، انواع تست‌ها از جمله کودتا، جنگ و محاصره اقتصادی روی آن صورت گرفته است.

وی با اشاره به نقش ایران در منطقه افزود: فاجعه بزرگی به نام داعش در منطقه به وجود آمد و ایرانیان از اینجا تا دمشق راه افتاده و کار آن را خاتمه دادند اما با این وجود قهرمان ملی این حادثه ضدبشری را ترور می‌کنند. مگر می‌شود امنیت و پیشرفت جهانی را بدون نقش دادن به ملت و دولت ایران به وجود آورد؟ حرف من با آمریکایی ها و اروپایی ها این است که چرا به مذاکرات برجام تن نمی‌دهید؟ چرا چیزی را که خود امضا کرده‌اید حاضر به پذیرش نیستید؟ باید پذیرفت که این نظام جواب تست خود را داده است.

رضایی با بیان اینکه تمام تلاش آنها بر این است که سنگ بعدی یعنی اقتصاد در ایران شکل نگیرد و تحریم اقتصادی یکی از این ابزارهاست گفت: هدفشان سرکوب اعتماد به نفس ملت ایران بوده که فرمولی سوخته شده است. زمان قاجار و پهلوی بیش از آنکه نفت ما را بردند، اعتماد به نفس و نوآوری را در این کشور کشتند اما متاسفانه پس از پیروزی انقلاب شاهد هستیم که دولت‌های به ظاهر دلسوز می‌گویند بدون آمریکا نمی‌توانیم کاری کنیم.

معاون اقتصادی رییس جمهور ادامه داد: اینکه می گویند ما نمی‌توانیم سرپای خود بایستیم بزرگ‌ترین خیانتی بود که در طول تاریخ به ملت ایران شد و شاید بیشتر از غارت نفت بود. کشتن نوآوری، خلاقیت، اعتماد به نفس و ابتکار کلید انهدام ایران است اما به لطف خدا با همه جراحت‌هایی که بر بدن ایران ما وارد می‌شود، همچنان جوانان و اندیشمندان ما جلو می‌روند.

به قیام اقتصادی نیاز داریم

وی با بیان اینکه امروز به شدت نیازمند کمک دانشگاه‌ها در اداره کشور هستیم افزود: همان طور که در انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی قیام کردیم، امروز به قیام اقتصادی نیاز داریم به همین دلیل معتقدم که از دل این همایش یک کمیته توسعه شکل بگیرد تا از مشورت این افراد در تهران استفاده کنیم؛ همچنین به استاندار خوزستان می‌گویم که در برنامه ریزی‌های اقتصادی از نظرات این کمیته استفاده شود.

رضایی گفت: کجای دنیا دولت‌ها می‌نشینند و مردم در جنگ شرکت می‌کنند؟ اگر مردم ما جنگ و انقلاب را می‌توانند مدیریت کنند، چطور نمی‌توانند اقتصاد را مدیریت کنند؟

وی افزود: مهمترین وظیفه‌ ما در دولت مردمی حضور در بین مردم و سفر به استان‌ها است. همراهی دولت با مردم مهم است اما مهم‌تر از آن همراه‌سازی مردم در یک جهش و قیام اقتصادی است. در استان خوزستان علاوه بر مشکلات فراوان، فرصت‌های متراکم زیادی هم وجود دارد. کشور ایران جزو استثنائات دنیا است زیرا علاوه بر تولید، از تجارت هم می‌تواند سود کند.

معاون اقتصادی رییس جمهور ادامه داد: تجارت و تولید می‌تواند ۲ برابر کشورهای دیگر برای‌ ما ایجاد ثروت کنند و خوزستان در این موضوع سرآمد است. استان خوزستان با قرار گرفتن در شمال غرب خلیج فارس که بخش مهمی از تجارت دنیا است از فرصت ها و ظرفیت های مهمی برخوردار است.

وی افزود: ما محصولات پتروشیمی را تولید می‌کنیم و به صورت خام به دنیا می‌ فروشیم در حالی که بیش از هفت هزار کالای پایین دستی از این مواد تولید می‌شود لذا باید در کنار احداث پتروشیمی، به میزان ۱۰ برابر در صنایع پایین دستی سرمایه‌گذاری کرد. ما کار سخت را انجام می‌دهیم اما کار آسان را که ثروت بیشتری دارد از دست می‌دهیم که پژوهشگران و دانشگاه‌ها می‌توانند در این خصوص راه حل ارایه دهند.

رضایی گفت: فرق استان خوزستان با استان‌های خراسان رضوی و اصفهان در این است که اقتصاد آنها بیشتر جنبه خصوصی دارد در حالی که اقتصاد خوزستان دولتی است. اگرچه این مساله تاریخی است اما فکر می ‌کنم که اقتصاد خوزستان باید از دولتی به حالت مردمی تبدیل شود.

وی ادامه داد: مساله اصلی کشور، اقتصاد و پیشرفت است و امیدوارم تلاش‌های حاصل از برگزاری چنین همایش‌هایی به نتیجه برسد.

 معاون اقتصادی رییس جمهور صبح روز سه‌شنبه به منظور شرکت در چند همایش و برنامه فرهنگی و اقتصادی از طریق فرودگاه بین‌المللی سپهبد شهید قاسم سلیمانی اهواز وارد خوزستان شد و استودیوی تلویزیونی "عصر ماندگار" در زمینه حوزه دفاع مقدس را در اهواز افتتاح کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان مصطفی چمران محسن رضایی اقتصاد ایران اقتصاد مردمی متروپل آبادان مصطفی چمران معاون اقتصادی رییس جمهور مدیریت کنند ملت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • سپاه مظهر مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف پیشرفت انقلاب است
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است