Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران از  رکنا ، رسول احمدی ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ به هنگام بازی با تیم پیشکسوتان در مجموعه ورزشی محله ابیوردی شیراز در سن ۵۰ سالگی به دلیل ایست قلبی جان باخت تا شمار فوتبالیست قربانی شده در فارس افزایش یابد.


زنده یادان قاسم هژبر، داریوش بزرگ، حسن خاوری، شعبان فلامزری و رسول احمدی از جمله بازیکنان استان فارس بودند که بعد از خداحافظی از دنیای حرفه ای فوتبال باز هم در جمع پیشکسوتان بازی کردند و جان خود را به دلیل حمله قلبی از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به منظور پیشگیری از ایست قلبی ورزشکاران و چگونگی تمرین کردن با دکتر اسکندر رحیمی استاد دانشگاه گفت و گویی انجام داده است که در پی می آید.

این استاد دانشگاه در رشته تغذیه و فیزیولوِژی ورزشی گفت: قابلیت و توانایی در اجرای فعالیت ورزشی به کارایی و عملکرد دستگاه های مختلف بدن بستگی دارد، یکی از این دستگاه ها، دستگاه قلبی عروقی است.

او گفت:‌ در تمرینات ورزشی طولانی مدت و منظم قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییراتی می شود که قلب ورزشکاران قدرتی و استقامتی را از قلب افراد غیر ورزشکار متمایز می سازد، به قلب ورزشکار معروف است و این تغییرات متفاوت از تغییرات پاتولوژی قلب است.

به گفته این استاد دانشگاه ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند به دو دسته بالای ۳۵ سال و زیر ۳۵ سال تقسیم می شوند و یک بحث عملی داریم که آن هم بازگشت به تمرین است که مهم است.

رحیمی می گوید: به عنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار جوانی آسیب می بینند سراغ متخصص می رود و خوب می شود اما چون این ورزشکار که یک ماه تمرین نکرده از لحاظ فکری و مغزی این فکر را می کند که بله من همان ورزشکار یک ماه پیش هستم در حالی که اینگونه نیست و تحقیقات علمی می گوید اینگونه ورزشکاران فاکتور های آمادگی جسمانی مانند قدرت،سرعت، استقامت و انعطاف پذیری بر اثر بی تمرینی و فقر حرکتی از دست داده اند.

مدیرکل اسبق ورزش و جوانان فارس گفت:‌ ورزشکاران بالای ۳۵ سال به ویژه پیشکسوتان از لحاظ عقلانی فکرمی کند مانند دوران جوانی ۱۵ تا ۲۰ ساله بدن آنها توان دارد که کورس ببنند، این ورزشکارن فشار می آورند و می‌خواهند همان فعالیتی را انجام دهند که در دوران جوانی می‌کرده اند که این یک تفکر کاملا غلطی است و این امر موجب می شود پیشکسوتان آسیب ببینند و از ناحیه قلب احساس خطر کنند.

ایست قلبی فوتبالیست پیش کسوت.jpg2
او گفت: دو نکته مهمی که ورزشکاران باید آن را رعایت کنند اینکه فشار ناگهانی و بیش از حد با ورزش سنگین و طولانی مدت و کم آبی دو موارد مهمی هستند که ورزشکاران باید رعایت کنند.توصیه دیگر کارشناسان این است که قبل از تمرین، حین و پس از آن باید آب به میزان کافی و در مدت زمان معین مصرف شود زیرا آب کارهای مهمی در بدن انجام می دهد.

رحیمی گفت :هر فردی قبل از تمرین باید یک یا دو لیوان و هر۱۵ دقیقه یک لیوان آب حتما مصرف کند زیرا تشنگی علائم خوبی نیست چون در این زمان سلول های بدن فریاد می زنند که نیاز به آب دارند برای همین هم نباید بگذارید احساس تشنگی کنید و سپس آب را بخورید.

نوشیدن زیاد آب بعد از تمرین ورزشی اثربخش نیست و تنها شکم را پُر می‌کند .



آب باید در زمان تمرین مصرف شود

 

این استاد دانشگاه شیراز گفت: ورزشکاران بعد از تمرین بر اساس هر یک کیلوگرمی که وزن از دست داده اند نیاز به یک و نیم لیتر آب دارند که این میزان باید در زمان تمرین خورده شود، اما ورزشکارانی هستند که پس از تمرین، یک ظرف بزرگ آب مصرف می کنند و باز هم تشنه هستند زیرا بدن نمی تواند این حجم آب را در خود جذب کند و باید به سلول ها برسد و این امر محقق نمی شود و تنها شکم را پر می کند.

این متخصص گفت:‌ به ورزشکاران بالای ۵۰ سال توصیه می شود اگر ورزش می کنیم به طور ناگهانی ضربان قلب بالا می رود و دچار تنگی نفس و سرگیجه می شویم و باید ورزش را ادامه ندهیم و از آنجا که احتمال ایست قلبی وجود دارد باید حتما به مراکز درمانی مراجعه کرد.

رحیمی به آن دسته از ورزشکارانی که با وزنه و قدرتی کار می کنند توصیه کرد، این دسته از ورزشکاران به داشتن فشار خون بالا عادت می کنند از این رو باید به طور مرتب معاینه شوند و فشار خون خود را بگیرند ضمن اینکه بسیاری از افراد هم فشار خون دارند و ممکن است سراغ همه بیاید ضمن اینکه ورزشکاران قدرتی که احساس نارحتی نمی کنند حتما باید مرتب معاینه شوند.

استاد تغذیه و فیزیولوژی ورزشی گفت:‌ یک گرم نمک دریک لیتر آب اضافه شود و یا اینکه با اضافه کردن مقداری شکر به حالت شربت مصرف شود، شاید ورزشکاری میل به خوردن آب خالص نداشته باشد.

رحیمی گفت: مصرف نکردن آب به میزان کافی موجب آسیب دیدگی قلب،داخلی، کبد و کلیه و ... افراد می شود که هم افراد عادی و هم ورزشکاران باید آن را جدی و حیاتی در نظر بگیرند.



فوتبالیست هایی که حین بازی دچار حمله قلبی شده و جان خود را از دست دادند


ایست قلبی از جمله مشکلاتی بوده است که جان فوتبالیست را با خطر مواجه کرده و تاکنون چندین بازیکن از جمله مارک ووین‌فو ۲۸ ساله عضو تیم ملی کامرون، میکلوش فهر ۲۴ساله بازیکن مجارستانی عضو تیم فوتبال بنفیکا، آنتونیو پوئرتا ۲۵ ساله بازیکن تیم سویا اسپانیا، شیخ اسماعیل تیوته ۳۰ ساله بازیکن اهل ساحل عاج و پیرماریو موروسینی ۲۶ ساله تیم لیورنو ایتالیا در حین بازی بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست دادند.

ضربان قلب فوتبالیست شیرازی سوت پایان مسابقه شد



بازیکنانی که نجات یافتند


همچنین بودند بازیکنانی که حین بازی دچار ایست قلبی شده اما نجات یافته اند که می توان به ایکر کاسیاس دروازه بان ۳۷ ساله تیم فوتبال پورتو پرتغال که دچار حمله قلبی شد اما نجات یافت هر چند مجبور برای همشه فوتبال را کنار بگذارد اشاره کرد یا کریستین اریکسن هافبک تیم ملی فوتبال دانمارک در حین بازی مقابل فنلاند در جام یورو ۲۰۲۰ که دچار حمله قلبی شد و با تلاش تیم پزشکی نجات یافت اما این بازیکن هم مجبور شد برای همیشه فوتبال را کنار بگذارد.

همچنین رضا حبیب زاده بازیکن تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در بازی مقابل استقلال تهران پس از گلزنی دچار حمله قلبی شد اما سید مهدی رحمتی دروازه بان تیم استقلال با انجام عمل دهان به دهان جان این فوتبالیست را نجات داد و این بازیکن بعدها گفت، مهدی رحمتی جان من را نجات داد.

هم اینک به هنگام برگزاری مسابقات رسمی فوتبال تا زمانی که اورژانس وارد ورزشگاه نشده باشد، داور اجازه شروع بازی را نخواهد داد و به همین دلیل برخی مسابقات که اورژانس دیر وارد ورزشگاه شده بازی با تاخیر شروع شده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: درگذشت رسول احمد شیراز ایست قلبی دچار حمله قلبی شد استاد دانشگاه ایست قلبی حین بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرگوسن هم نمی‌تواند در فولاد موفق باشد/ فوتبال خوزستان دست افراد اهل فن نیست

ایسنا/خوزستان یک پیشکسوت فوتبال با بیان این که معتقدم فولاد سقوط نخواهد کرد و از داشته‌های لازم را برای بقا برخوردار است، گفت: فولاد اکنون دچار معضل ترس از شکست شده است و باید در شرایط روحی روانی مناسب قرار بگیرد.

عباس میرسالاری در گفت و گو با ایسنا، درباره علت عملکرد ضعیف سه تیم خوزستانی در لیگ بیست و سوم، اظهارکرد: به نظرم از سال ۷۵ به بعد که پول بیشتری وارد فوتبال شد که البته طبیعی است و برای پیشرفت فوتبال باید پول هم باشد، اما در خوزستان آدم اهل کار که بتوانند از این فرصت بهترین استفاده را ببرند و کار را مدیریت کنند، کمتر وجود داشت و بنای ضعیف شدن تیم‌ها خوزستانی از همان زمان شکل گرفت. در واقع اکنون باشگاه‌های ما ساختار باشگاه‌داری را ندارند و همین باعث شده که اکنون فوتبال خوزستان به این روز دچار شود که سه تیم آن قعرنشین باشند. اکنون کسانی در باشگاه های مشغول به فعالیت هستند که به نظر می آید علم کار را ندارند.

او با بیان این که موضوع بومی و غیربومی مساله‌ای حل شده است و مهم این است که افرادی در راس باشگاه ها باشند که اهل فن و افرادی آگاه باشند، ادامه داد: معتقدم فوتبال خوزستان سال‌های زیادی است که در دست آدم های اهل فن نیست و اکنون از لقب خوزستان مهد فوتبال است چیزی باقی نمانده است و اکنون خوزستان در واقع فوتبال و ساختار فوتبالی ندارد و همچنان دلخوش وضعیت قبلی‌ است. 

این پیشکسوت فوتبال عنوان کرد: در گذشته اتفاقاتی رقم خورد که حتی تیم های مردمی استان خوزستان مثل استقلال اهواز نیز محو شدند. اکنون هم فولاد در شرایط مناسبی به سر نمی برد، در حالی که حتی می توان گفت فولاد بزرگترین باشگاه خاورمیانه از نظر ساختاری  و سخت افزاری است. این باشگاه در انتخاب‌های خود به ویژه در بخش مدیریتی مشکلات بسیاری داشته است و متاسفانه برخلاف سال های گذشته هر چه پیش رفتیم، مدیریت باشگاه فولاد ضعیف و ضعیف‌تر شد و شرایط به صورتی پیش رفت که در خارج از استان برای باشگاه فولاد تصمیم‌گیری می‌شد و اکنون هیچ فریادرسی هم نیست.

او با اشاره به حضور جواد نکونام در تیم فولاد و ترک ناگهانی این تیم در جریان رقابت‌های باشگاه‌های آسیا، گفت: او در یک مقطع حساس فولاد را رها کرد و به ایران بازگشت اما هیچ کسی از او سوال نکرد که چرا چنین رفتاری داشته است و پس از آن هم علت کار از سوی هیچ کسی واکاوی نکرد. بعد هم منصوریان را با یک کارنامه منفی به عنوان سرمربی فولاد انتخاب کردند و او در ادامه به قدری تیم را ضعیف بست که اکنون فولاد به چنین روزی دچار شده که تلاش می‌کند از قعر جدول جدا شود. پایه های تیم فولاد ابتدای فصل سست بنا شد و من همان موقع هم گفتم فرگوسن نیز نمی‌تواند در این تیم موفق کار کند زیرا هر کسی به ساختار فولاد با این پایه‌های سست دست می‌زد، ریزش می‌کرد.

میرسالاری افزود: در باشگاه فولاد فقط شعار داشتن آکادمی سر داده می‌شود. من خودم به همراه آقای سویلمی و مرحوم امیدوار از بنیان‌گذاران آکادمی فولاد بودم و آرش افشین، رحمانی، جماعتی و کاوه رضایی را به تیم بزرگسالان تحویل دادیم اما اکنون کدام بازیکن را تحویل داده‌اند؟ معتقدم در فوتبال خوزستان پول است ولی متاسفانه برخی مثل زالو به فولاد چسبیده‌اند و به دنبال درآمد بیشتری هستند. واقعا درد زیاد است.

وی عنوان کرد: نکته قابل تامل در تیم‌های خوزستانی این است که همیشه وقتی کار سخت می‌شود، یک بنای آسیب دیده را به مربیان خوزستانی می‌دهند. متاسفانه مربیان خوزستانی هم به دلیل جوانی، انتخاب‌های بد و اشتباه انجام می‌دهند و فنا می‌شوند. در حالی که وقتی وضعیت تیم‌ها را می بینند نباید هدایت تیم ها را در این شرایط قبول کنند. معتقدم باشگاه نفت آبادان، سهراب بختیاری‌زاده را سوزاند. برای فوتبال خوزستان متاسف هستم. ‌در چنین وضعیتی از سلاح مربی بومی برای بریدن سر مربی خوزستان استفاده می‌کنند و کار به جایی می رسد که عبدالله ویسی مصاحبه احساسی انجام می‌شود و نتیجه آن را هم که دیدید.

این پیشکسوت فوتبال تاکید کرد: به هر حال  چیزی به عنوان مدیریت در باشگاه فولاد خوزستان نیست و تیم بزرگسالان فولاد از ابتدای فصل اسیر انتخاب‌های اشتباه شد، از همکاری با منصوریان تا اخراج مارتینس. اکنون هم اگر چه فولاد شرایط خوبی ندارد و خیلی‌ها نگران وضعیت این تیم هستند اما معتقدم فولاد سقوط نخواهد کرد و از داشته‌های لازم را برای بقا برخوردار است و تنها باید در شرایط روحی روانی مناسبی قرار بگیرد. فولاد اکنون دچار معضل ترس از شکست شده است و باید این مشکل توسط یک روانشناس حل شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگرانی شرفی از درخشش ماشاریپوف و اورونوف
  • پیام تسلیت سخنگوی شهرداری تهران در پی درگذشت مرحوم تبریزی
  • خبرنگار پیشکسوت صداوسیما درگذشت
  • فرگوسن هم نمی‌تواند در فولاد موفق باشد/ فوتبال خوزستان دست افراد اهل فن نیست
  • بهترین فصل نوراللهی تقدیم به قلعه‌نویی
  • در گذشت خبرنگار باسابقه صداوسیما
  • حسین تبریزی درگذشت
  • یازدهمین پیروزی الوحده در لیگ امارات
  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • بختیاری‌زاده: اتفاقات ‌ناگوار فولاد ماحصل تفکرات مدیریت‌های سال‌های قبل است