Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ارسلان فتحی‌پور»، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادوارهشتم و نهم در گفت‌وگو با همشهری آنلاین در مورد استیضاح وزیر صمت می‌گوید: استیضاح حق قانونی مجلس است و چنانچه عملکرد وزیری ضعیف باشد مجلس مکلف است بر اساس قانون او را استیضاح کند. اما در مورد دولت سیزدهم بهتر است یک مقدار فرصت داده شود تا دولت خودش را پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ارسلان فتحی‌پور»، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادوار هشتم و نهم در گفت‌وگو با همشهری آنلاین در مورد استیضاح وزیر صمت می‌گوید: «استیضاح حق قانونی مجلس است و چنانچه عملکرد وزیری ضعیف باشد و مواردی که مجلس تذکر می‌دهد را انجام ندهد مجلس مکلف است دخالت کند و بر اساس قانون او را استیضاح کند. اما در مورد دولت سیزدهم بهتر است یک مقدار فرصت داده شود تا زمان تغییرات دولت سپری شود و دولت خودش را پیدا کند. هنوز یک سال هم از عمر دولت سیزدهم نگذشته و نباید انتظار معجزه داشته باشیم. باید فرصت داده شود که دولت پس از تکمیل برنامه‌های خود، در بحث عملکرد تیمش هم خودش ارزیابی‌هایش را تکمیل کند.»

به دولت فرصت بیشتری بدهند

نماینده اصولگرای کلیبر و بخش هوراند در ادوار پیشین مجلس با بیان اینکه عملکرد دولت سیزدهم با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد تاکنون قابل قبول بوده است، می‌افزاید: « زمان زیادی از عمر دولت سیزدهم نگذشته. بنابراین، در مورد عملکرد تیم دولت باید فرصت داد که دولت سیاست‌هایش را کامل کند. بالاخره تغییرات هنوز کامل انجام نگرفته است و باید به دولت فرصتی بدهند که خودش را ترمیم کند. این حق دولت است.»

فتحی‌پور می‌افزاید: «رسم استعفا و استیضاح وزرا نه‌تنها در دولت کنونی، بلکه در تمام دولت‌های گذشته بوده است و هر جا وزیری احساس کرده که نمی‌تواند با دولت همکاری کند، استعفا داده و این حق اوست. در مورد استیضاح هم هر جا که مجلس احساس کرده نیاز به تغییر وجود دارد، وارد شده است. اما به اعتقاد من، هنوز خیلی زود است که بخواهیم قضاوت جامعی از عملکرد دولت سیزدهم داشته باشیم. از آن‌طرف خود دولت هم تیمی دارد که در حال ارزیابی کابینه است. نکته مهم دیگر اینکه همه می‌دانیم که شرایط امروز کشور بسیار سخت و دشوار است و مردم خیلی گله‌مندند و کمر مردم زیر بار فشار تورم و گرانی خم شده. از آن‌طرف تحریم‌های ظالمانه علیه ایران در شدیدترین حالت وضع شده‌اند و آمریکا و اسرائیل هر روز با ترور، خرابکاری و ایجاد هجمه و سوء‌استفاده از فضای مجازی، توطئه‌های جدید علیه ما طراحی می‌کنند. در چنین شرایطی همه باید به دولت کمک کنند که با سیاست‌های جدید خود بتواند وضعیت تورم و گرانی را در کشور کنترل کند.»

باید از فرصت همدلی 3 قوه نهایت استفاده را برد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادوار هشتم و نهم در مورد عملکرد تیم اقتصادی دولت سیزدهم می‌گوید: «دولت باید برنامه اقتصادی بسیار علمی و جامعی ارائه کند و تیم دولت هم با هماهنگی کامل با هم امور را مدیریت کنند و یکپارچه باشند چرا که پراکندگی نمی‌گذارد برنامه‌های اقتصادی درست پیش برود. درواقع، به یک خرد جمعی نیاز است تا وضعیت پیش‌آمده را حل و فصل کنند. در حال حاضر 3 قوه با هم همدل هستند و باید این فرصت طلایی که در نظام ما به وجود آمده را غنیمت شمرد. برای پیشرفت کارها هم تیم اقتصادی دولت باید از ظرفیت کارشناسان و افراد خبره اقتصادی خوبی که در کشور داریم نهایت استفاده را کنند و دولت و مجلس برای رفع مشکلات یک پارلمان اقتصادی ایجاد کنند تا از این وضعیت خاص عبور کنیم. در این مسیر، اگر نیاز به قانون‌گذاری هست هم وارد عمل شوند. چون خیلی از قوانین ما برای اداره کشور در شرایط عادی است. الان ما درگیر جنگ اقتصادی هستیم. بنابراین، باید مجلس و دولت تیم‌های اقتصادی تشکیل دهند تا از این جنگ با سلامت عبور کنیم.»

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۲۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد

رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.

به گزارش خبرآنلاین، جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده، می‌گوید؛ «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی در قسمتی در دیگر از گفتگوی خود به نامه اخیر سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسی به قالیباف اشاره می‌کند و می‌گوید؛ «دولت اگر برنامه‌ای برای حل مشکلات فعلی اقتصاد داشت برنامه‌ای ۳ مرحله‌ای به مجلس ارائه می‌کرد و به جای سر هم کردن آمارها در پاسخ به ضرب‌الاجل قالیباف برنامه جامعی می‌داد.»

در ادامه گفتگوی جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.

مجلس باید به دولت اخطار دهد

شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل ۳۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر ۳۰ میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با ۸ و ۱۰ میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.

از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.

تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد

بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.

در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند

با توجه به اینکه حدود ۳ هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟

دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.

لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.

حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود

بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد…

حدود ۱۱۰ نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.

در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز ۶ خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.

دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد

منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟

اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.

برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟

مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.

برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • نمایشگاه توانمندی های صادراتی فرصت رشد و تعمیق روابط اقتصادی کشور
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • پیشرفت برنامه‌ها در دانشگاه فرهنگیان کافی نیست
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد