Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران ضمن افشای دست های پنهان ضربه بر صنعت دخانیات در کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌، بر وظایف انتزاع شده از شرکت دخانیات و ضرورت برگشت آن به شرکت تاکید کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، محمد شیخان مدیرعامل شرکت دخانیات ایران، بعداز ظهر امروز سه شنبه در جمع اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس حاضر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جلسه در پی سیاست های حمایتی اخیر مدیرعامل جدید شرکت دخانیات ایران از تولید داخلی و ملی و حمایت از کشاورزان توتون و تنباکوکار بخصوص رونمایی از بسته کشاورزی با مزیت های خرید تضمینی محصولات آنها و افزایش قیمت به نفع کشاورزان و ارائه خدمات و تسهیلات ویژه به کشاورزان و همچنین جلوگیری از واردات بی رویه و خروج ارز از کشور برگزار شد.

شیخان در جمع اعضای این کمیسیون، ضمن ارائه گزارش عملکرد و بررسی چالشها، به مسائل و مشکلات فراروی صنعت دخانیات و کشت کاران توتون و تنباکوکار پرداخت و از قوه مقننه و نمایندگان مجلس خواست تا حمایت های لازم از صنعت ملی و داخلی را داشته باشند.

وی با اشاره به وظایف انتزاع شده از شرکت دخانیات، بر برگشت آن به شرکت تاکید کرد و گفت: شرکت ملی دخانیات باید در قالب شرکت مادر تخصصی باز طراحی شود.

شیخان سپس از اعضای کمیسیون ۱۲ سوال مطرح کرد که بدین شرح است؛

۱. چرا شرکت دخانیات ایران که در گذشته سهم ۴۰ درصدی از بازار مصرف داخل را داشته، امروز به حدود ۱۰ درصد بازار رسیده است؟

۲. چرا سطح زیر کشت توتون از ۹۰۰۰ هکتار به ۱۰۰۰ هکتار تقلیل یافته است و چه کسانی به معیشت و اقتصاد کشاورزان آسیب زدند و منافع واردات توتون به جیب چه کسانی رفته است؟!

۳. چه کسانی در قالب طرح فریب در دهه ۸۰ پای کمپانی های چند ملیتی را به کشور باز کردند؟ و چرا امروز بیش از ۷۵ درصد از سهم بازار داخلی متعلق به کمپانی های چند ملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی می باشد؟.

۴. چرا قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و مالیات بر ارزش افزوده، در راستای منافع شرکت های چند ملیتی تنظیم شده است؟.

۵. چرا پس از شکل گیری مرکز برنامه ریزی و نظارت بر صنعت دخانیات کشور، تولید داخل و تنها شرکت ملی ایران، آسیب دیده و شرایط به نفع شرکت های چند ملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی رقم خورده است؟.

۶. چرا شرکت های چند ملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی علی رغم سود سرشار از بازار داخلی ایران، هیچ تعهدی نسبت به بهداشت، اشتغال، توسعه کشت، ورزش و مسئولیت اجتماعی ندارند و صرفا نگاهی سود انگارانه به بازار مصرف ایران داشته و عایدات آنها از کشور خارج می شود؟.

۷. چرا در دولت گذشته، شخص رئیس جمهور، خط پرایمری توتون شرکت آمریکایی-ژاپنی را افتتاح می کند و به این شرکت در بحرانی ترین شرایط ارزی کشور، ارز دولتی اختصاص داده است؟!.

۸. چرا صنعت دخانیات در ایران در سرفصلهای وزارت صمت ذیل صنایع غذایی تعریف شده است و آیا می دانیم قرار دادن این صنعت در ذیل صنایع غذایی چه آسیب ها و تهدیداتی را متوجه کشور و منافع ملی میکند؟.

۹. چرا سیاستگذاری‌ها طی ۸ سال گذشته در مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر صنعت دخانیات کشور، به نحوی بوده که حضور و تثبیت و توسعه کمپانی‌های چندملیتی را در داخل بوجود آورده و آنها از مدل تولید مشارکتی با شرکت دخانیات به سمت تاسیس سایتهای تولیدی و ایجاد کارخانه حرکت کرده‌اند؟.

۱۰. چرا کمپانی های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی فعال در ایران با وجود مالکیت و سهامداران خارجی با ثبت بعضی از علائم تجاری خود در داخل ایران، عوارض و مالیاتی مشابه شرکتهای ایرانی پرداخت می‌کنند و وزارت صمت هیچ اقدامی در جهت اصلاح این رویه غلط ندارد؟ انتظار است این رویه های غلطِ نوشته شده به نفع کمپانی های چند ملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی توسط جریان نفوذ قدرت و ثروت در دولت گذشته خیلی زود اصلاح و بساط آن برچیده شود.

۱۱-چرا بعد از تحریم های یک‌ جانبه‌ی آمریکا، شرکتهای خارجی قراردادهای خود را در صنایع نفت، پتروشیمی، خودروسازی و انرژی نیمه‌کاره رها کردند و از ایران خارج شدند؛ اما در حوزه صنایع دخانی نه تنها فعالیتهای خود را متوقف نکردند بلکه سرمایه‌گذاری‌های خود را در کشور ایران به شدت توسعه دادند به نحوی که در نیمه اول سال ۱۳۹۸ و در اوج تحریمهای ظالمانه که حتی دارو و تجهیزات پزشکی را نیز شامل می‌شد بیش از ۵۰ درصد سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به صنعت دخانیات بوده است.

آیا وقت آن نرسیده است با مطالعه عملکرد صنعت دخانیات در ۸ سال گذشته که سرمایه ملت توسط کمپانی های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی، ژاپنی و کره ای همراه با دستهای پنهان به تاراج رفته است، وظایف انتزاع شده از شرکت دخانیات به آن بازگردد و این شرکت ملی در قالب شرکت مادرتخصصی در راستای منافع ملی، تولید ملی، اشتغال و جلوگیری خروج ارز از کشور بازطراحی و سازمان یافته شود؟

پس از پایان سخنان مدیرعامل شرکت دخانیات، یوسف داودی نماینده سراب حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات، علی اکبر کریمی نماینده اراک، لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین، علی جدی نماینده شیروان، مهدی عسگری نماینده کرج، روح الله عباسپور نماینده بوئین‌زهرا، بهزاد رحیمی نماینده سقز دیدگاه های خود را مطرح کردند.

نمایندگان ضمن تقدیر و تشکر از گزارش شفاف مدیرعامل شرکت دخانیات عنوان کردند که خواسته شرکت دخانیات در چارچوب قانون مطرح شود تا حمایت‌های لازم از سوی مجلس صورت گیرد.

همچنین نمایندگان با اشاره به نگاه فسادستیزی و حمایت از تولید داخل مدیرعامل شرکت دخانیات، تاکید داشتند که در دوره جدید مدیریت شرکت دخانیات، بیت‌المال ضایع شده، باید به شرکت برگردد.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: محمد شیخان ، مجلس شورای اسلامی ، کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، دخانیات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: محمد شیخان مجلس شورای اسلامی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دخانیات مدیرعامل شرکت دخانیات شرکت دخانیات ایران بر صنعت دخانیات انگلیسی و ژاپنی صنعت دخانیات کمپانی های چند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۲۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا

با توجه به همزمانی اجلاس ایران و آفریقا و برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024، تهران از پنج‌شنبه 6 اردیبهشت ماه 1403 میزبان تعداد زیادی از مقامات اقتصادی خصوصی و دولتی 35 کشور آفریقایی است. اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا در شرایطی آغاز می‌شود که به دعوت دولت جمهوری اسلامی ایران، مقامات پرشماری از 35 کشور آفریقایی به ایران آمده‌اند و قرار است در 12 زمینه مختلف از جمله صنعت، معدن، نفت و گاز و پتروشیمی، برق و انرژی، گردشگری، بانک، عمران و شهرسازی، فناوری اطلاعات و... مبادلات بین طرفین تسهیل شود.

نمایندگی مدیران خودرو 777، به دنبال همکاری بین‌المللی

با توجه به زمینه‌های متنوع در راستای همکاری تجاری بین ایران و 35 کشور آفریقایی در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و صادرات و واردات، نمایندگی مدیران خودرو 777 نیز فرصت را مغتنم شمرده و در نمایشگاه جنبی این اجلاس واقع در سازمان مدیریت صنعتی حضور می‌یابد. از جمعه هفتم تا دهم اردیبهشت در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی، غرفه مدیران خودرو 777 پذیرای گروه‌های تجاری و مقامات آفریقایی و همچنین نهادها و ارگان‌های دولتی و خصوصی کشوری خواهد بود که تمایل به آشنایی بیشتر با صنعت و تجارت خودرو در ایران دارند.

غرفه مدیران خودرو 777 در این رویداد، یکی از بهترین و جدیدترین محصولات خود یعنی اکستریم VX را به نمایش گذاشته و کارشناسان فروش و طرح جایگزینی خودرو از این نمایندگی نیز آماده پاسخگویی به مهمانان این برنامه خواهند بود. مدیران خودرو به عنوان ویترین جذاب صنعت ساخت و مونتاژ خودرو در ایران، قطعا یکی از جذاب‌ترین غرفه‌های این نمایشگاه خواهد بود و برای نخستین بار است که یک نماینده از صنعت خودرو در این نمایشگاه حاضر می‌شود.

نمایندگی مدیران خودرو 777 هم‌اکنون با 5 شعبه در استان تهران و البرز آماده ارائه تمام خدمات از مرحله ثبت نام تا فروش نقدی و فروش اقساطی محصولات مدیران خودرو و خدمات پس از فروش و جایگزینی خودروهای نو به جای کارکرده است. همچنین خدمات فروش نمایندگی مدیران خودرو 777، هفت روز هفته از طریق 4 کارشو و شوروم برای برندهای ام وی ام، فونیکس و اکستریم نیز در دسترس مشتریان است.

کد خبر 847453

دیگر خبرها

  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور