Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@22:01:54 GMT

عشایر جمعیتی کوچک اما تاثیرگذار در اقتصاد کشور

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۶۲۵۱

عشایر جمعیتی کوچک اما تاثیرگذار در اقتصاد کشور

عباس پاپی‌زاده گفت: عشایر جامعه کوچکی دارند اما به نسبت جمعیت از نقش اقتصادی بسیار مهمی در کشور برخوردار هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ عباس پاپی‌زاده رئیس سازمان امور عشایری کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عشایری ۱۱هزار شهید در دوران دفاع مقدس و نیز دفاع از حرم آل‌الله تقدیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه شهدا سند تأثیرگذاری قشر عشایری بر سرنوشت کشور است، عشایر  جامعه کوچکی دارند اما به نسبت جمعیت از نقش اقتصادی بسیار مهمی در کشور برخوردار هستند، این جامعه کوچک ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور که هنوز در آن کاملاً خودکفا نشده‌ایم را بر عهده دارد و این یعنی جامعه عشایر به سهم خود از خروج ارز جلوگیری می‌کنند.

رئیس سازمان امور عشایری کشور از تولید ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط جامعه عشایری خبر داد و یادآور شد: این آثار معرف فرهنگ و سنت ایران در جای جای دنیا هستند، فرش، گلیم، گبه و بسیاری دیگر از اقلام صنایع دستی عشایر در بازارهای داخلی و خارجی شهرت دارند.

پاپی‌زاده از تدوین برنامه در حوزه صنایع دستی و گردشگری خبر داد و اضافه کرد: در این برنامه گسترش و تقویت این دو مقوله مهم و درآمدزا در حوزه زیست عشایر به زودی ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به تامین نهاده‌های دامی، بیان کرد: با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی، تا پایان سال ۱۴۰۰ شاهد افزایش در توزیع نهاده‌های دامی هستیم و این بدان معنا است که از ۵۲۰ هزار تن نهاده توزیعی در ۱۲ ماهه سال ۹۹، این رقم قریب به ۵۰ درصد افزایش یافت و بخش بزرگی از مشکلات را رفع کرد.

پاپی‌زاده بیان کرد: در حال حاضر در حوزه مردمی‌سازی یارانه‌ها، مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تامین اعتبار شده است که در تاریخ بخش کشاورزی بی‌نظیر است و در قالب دامدارکارت از طریق ادارات جهاد کشاورزی و شعب بانک کشاورزی، عشایر و تمام تولیدکنندگان گوشت قرمز و دامداران می‌توانند از این تسهیلات ارزان‌قیمت بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان امور عشایری کشور بیان کرد: با ابلاغ به شعب بانک کشاورزی، مشکل وثیقه تولیدکنندگان بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات برطرف شده و با روش‌های آسان‌تری تحت عنوان تضامین زنجیره‌ای، عشایر می‌توانند این تسهیلات را برای تامین نهاده‌ها دریافت کنند.

پاپی‌زاده تصریح کرد: سال گذشته طی یک بررسی مشخص شد که می‌توان در دو بخش کار ویژه انجام دهیم، نخست آنکه خرید داخلی و مستقیم جهت عرضه ارزان‌سازی شده از تولید به مصرف صورت گیرد که این اقدام اثر خود را در بازار گذاشت. اقدام دوم مربوط به صادرات بود و این ظرفیت وجود دارد که با صادرات هر کیلوگرم گوشت دام داخل بتوان دو کیلو گوشت با کیفیت خارجی وارد کرد تا هم نیاز داخل تامین و هم ارزآوری شود و فراوانی کالا را نیز خواهیم داشت. 

وی با تأکید بر اینکه گوشت دام عشایری از کیفیت بالایی برخوردار بوده و خریداران حاضرند تا سه برابر قیمت برای خرید آن هزینه کنند، گفت: می‌توان از محل این افزایش درآمد فروش، گوشت با کیفیت خارجی را با قیمت مناسب وارد کرد که این موضوع در دست پیگیری است.

پاپی‌زاده بیان کرد: نگاه نسبت به عشایر هم در دولت و هم در مجلس مثبت است و اعتبارات امسال این حوزه به نحو چشمگیری افزایش یافته است، اعتبارات در حوزه راه عشایری در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۲۳ میلیارد تومان برای ۳۱ استان بود که این رقم در اعتبارات سال جاری به بالای 2 هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور ادامه داد: در حوزه آب نیز اعتبارات ملی از کمتر از ۳۰۰ میلیارد تومان در سال به میزان حداقل سه برابر افزایش داشته است؛ بودجه‌های استانی نیز ذیل عنوان مصوبات سفر رئیس‌جمهور رشد قابل توجهی داشته است که در مورد چهارمحال‌وبختیاری، بودجه استانی حوزه عشایر از ۵ میلیارد تومان به ۱۴۰ میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان امور عشایری کشور میلیارد تومان پاپی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق